tiistai 20. kesäkuuta 2017

Tilastot kumoavat hysterian äärioikeiston uhastaYhteiskunnallinen keskustelu maahanmuutosta, terrorismista ja niiden yhteydestä on kaikkinensa melkoinen järjen mätäpesäke. Jo vuonna nappi ja kivi kumottuja höpöpuheita kehitysmaalaisten huoltosuhdetta parantavasta vaikutuksesta, maahanmuuton taloudellisesta tuottavuudesta tai modernin terrorismin juurista toistellaan sokeasti, eikä keskustelu ole edennyt sen vuoksi askeltakaan. Vasemmisto ei pysty hyväksymään argumenttejaan kumoavaa tietoa, joten samojen, virheellisten väitteiden jankkaamista jatkettaneen hamaan tulevaisuuteen.

Eräs terrorismikeskustelussa esiintyvä argumentti on, että terrorismia on Euroopassa nyt paljon vähemmän kuin vaikkapa 1970-luvulla. Tämä argumentti yleensä höystetään terrorismitilastoilla, jotka alkavat 70-luvun tietämiltä ja päättyvät sopivasti viimeistään vuoteen 2013.

On paikkansapitävää, että menneinä vuosikymmeninä on ollut terrorismin suhteen tappavampia vuosia kuin tätä nykyä. Se, että ennenkin on tapettu ihmisiä, ei kuitenkaan ole mikään argumentti sen puolesta, että tieten tahtoen luodaan uusi terrorismin aalto holtittomalla maahanmuuttopolitiikalla. Samalla logiikalla voisi perustella vaikkapa koleran levittämistä alueelle, jolta polio on hävitetty: tappoihan se poliokin ihmisiä, joten samapa tuo, vaikka nyt kuolemia tuottaisi muu tauti.

Terrorismia ei tarvitse olla yhtään. 

Lisäksi tämän argumentin käyttäjät sivuuttavat kokonaan sen, mitä villien IRA- ja punakaartiterrorismin vuosien jälkeen on tapahtunut. Terrorismikuolemien määrä Euroopassa oli voimakkaassa laskussa. Tämän kaiken muutti jihadismi, joka vei terrorismikuolemien määrän uuteen nousuun. Ilman hallitsematonta muslimimaahanmuuttoa terrorismikuolemien määrä vuosittain olisi pääsääntöisesti nollan ja kymmenen välillä.

IRA ja kommunistit olivat myös uhkana täysin toisenlainen. Ne edustavat sisäistä uhkaa, jonka vastaisessa taistelussa tehtiin ja tehdään kaikki mahdollinen. Jihadismi taas on pitkälti ulkoinen uhka, jota vastaan meillä on aseita, joita sisäisiä uhkia vastaan taistellessa ei ole ja jonka edessä emme tee läheskään kaikkea mahdollista. Tärkeimmät toimet, kuten rajojen sulkeminen muslimimaahanmuutolta sekä vahva integraatiopolitiikka, on laiminlyöty.

Alla oleva diagrammi esittää terrorismikuolemien määrää Euroopassa vuosien 1970 ja 2015 välillä. Huomioikaa taso, jolla kuolemien määrä oli ennen jihadismin saapumista. Vuoden 2004 piikki johtuu Al-Qaidan toteuttamasta Madridin pommi-iskusta, vuoden 2011 piikki Anders Brejvikin toteuttamasta massamurhasta, ja 2015 näyttää tämänhetkisen jihadismiaallon alkua.


Toinen väsähtänyt argumentointilinja on yrittää harhauttaa keskustelu äärioikeiston uhkaan. Suomen sisäministeriön ekstremismiraportissa on jouduttu turvautumaan uskomattomiin keinoihin saada äärioikeisto näyttämään vaaralliselta. Esimerkki tällaisesta on mm. viime vuoden raportissa äärioikeiston rikollisuuteen tilastoitu SVL:n lentolehtinen. Lehtisestä oli tullut rikostutkinta neljällä rikosnimikkeellä, kuten kansanryhmää vastaan kiihottaminen ja kiristys. Tämä yksi lehtinen tuotti neljällä nimikkeellään noin 10% äärioikeiston viharikollisuudesta sinä vuonna. Näin "äärioikeiston uhkaa" saadaan suurenneltua. Toisessa vaakakupissa on siis vainajia, toisessa lentolehtisiä.

Uusimman Europolin terrorismiraportin mukaan Euroopan terrori-iskuissa tapettiin vuonna 2016 yhteensä 142 ihmistä. Vaikka jihadistit tekivät alle 10% Euroopan terrori-iskuista, he tuottivat niissä 95% terrorismin kuolonuhreista.

Jihadistien iskuja oli kaikkiaan 13, vasemmiston iskuja 27. Äärioikeiston uhka kulminoitui yhteen epäonnistuneeseen iskuun. Yhteen. Äärioikeiston uhasta kerrotaan raportissa, että uutissivustot ovat joutuneet jopa sulkemaan kommenttiosioita oikeistoradikalismin vuoksi. Toisessa vaakakupissa tällä kertaa ovat siis tuhmat kommentit, toisessa kuolleet ihmiset.

Alla terrori-iskut lajiteltuina kohdemaan ja tyypin mukaan. Oikealta vasemmalle: jihadistit, vasemmisto, oikeisto, separatistit, yhden asian liikkeet, määrittelemätön, kokonaismäärä.


Mutta älkää lannistuko. Muistakaa arvoisan poliittisen eliittimme ohjeet ja älkää antako pelolle valtaa. Paitsi äärioikeiston uhan pelolle. Oikeaoppinen hysteria äärioikeiston uhan suhteen on kuvitella hyppypotkunatsien vaanivan joka nurkan takana ja vaatia aina uusia toimenpiteitä tämän mystisen uhan rajoittamiseksi. Äärioikeisto on kyllä suorastaan ihmeen tehokas uhkaavuudessaan. Yksi epäonnistunut isku ja tuhma lentolehtinen herättävät päättäjissämme taistelutahtoa ja huolestumista, jota toistasataa jihadistien tuottamaa ruumista ei herätä pisaraakaan.


Toivokaamme, että jihadistitkin ryhtyvät jakelemaan lentolehtisiä ja liimaamaan tarroja. Ehkäpä sitten päättäjämme heräisivät suojelemaan maataan ja kansaansa heiltä.

24 kommenttia:

 1. Typerämpää tekstiä joutuu kyllä kauan etsimään xD Tämän kirjoittajan täytyy potea aika suurta pätemisen tarvetta. Näkyy kuvitelma omasta "viisaudesta", mutta tekstin sisältö on täyttä roskaa, halutaan olla jokin tutkija, mutta yksinkertaisesti täysin luokatonta tekstiä, josta näkee, ettei ole kouluja käyty. Elämän koulu enintään. Ei mitään järkevää tämän naisen tekstissä. Hölynpölyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typerämpi löytyi helposti.

   Poista
  2. "Näkee, ettei ole kouluja käyty." Höpö höpö. Esim. Anna Kontula kirjottaa aiheesta kuinka tottelemattomuutta pitäisi opettaa lapsille. Sillä tavalla tottelemattomuuskin, toistaiseksi valtion koulutuksesta psykologisesti vapaana alueena, otettaisiin aivopesun kohteeksi. Kontulan ajatuksena onkin mitä ilmeisimmin saada "turvallisesti tottelematonta" karjaa.

   Poista
  3. Mikä vika Tiinan kirjoituksessa? Esimerkiksi? Helppohan se on nimimerkin takaa huudella ja haukkua, ja jättää sanomatta mikä tekstissä on väärin.

   Poista
  4. Voisitko vähän tarkentaa, mikä tässä kirjoituksessa mielestäsi oli pielessä? Oliko luvut pielessä? Oliko tilastoja tulkittu jossain tietyssä kohtaa väärin? Kritiikkisi on laadultaan suurin piirtein samaa tasoa kuin heittäisi "Vähän oot tyhmä", koska siinä ei ole mitään sisältöä.

   Poista
  5. Uuups sekoilee pahasti. Mitään vasta-argumentteja hänellä ei ole kumoamaan Tiinan perusteluja. :) Tyypillistä fanaatikon riehuntaa ylivoimaisten argumenttien edessä.

   Poista
  6. Tiina pistää haluamansa tilastot riviin, uhittelee joka suunnalla, soittaa suutaan niille joista ei pidä, leikkii kyynistä ikäkuluilla kielikuvilla. Koulutuksen puute näkyy, myös breitbartin tavaaminen. Et sinä Tiinuli muutu tärkeäksi ja hienoksi haukkumalla muita ja melskaamalla: muslimit on täällä, eikä vasurit tee mitään, kauuuheaa! Luulet tehneesi osuutesi kirjoittamalla tällaisen löperryksen, josta paistaa harha-aistimus, että on vain muslimit ja kukaan ei tee mitäään paitsi Tiinaa. On jokunen sata vinksahtaneita hulluja, jotka pitävät eurooppalaisia pelon vallassa. Kukaan ei heitä pysty estämään, mutta he eivät ole ainoita. 2016 817 hyökkäystä vastaanottokeskuksia vastaan. 1485 väkivaltarikosta, ja 2015 13 846 hyökkäystä. Asialla Saksan äärioikeisto. Murhapolton yritys, tai käsikranaatin heitto on aivan selvää terrorismia, koska 1. Poliittinen päämäärä 2. Pelottelupäämäärä 3. Huomiohakuisuuspäämäärä. Eräässä extremeviharthmässä (Suomi) joku oli päivittänyt Lontoon terroriteon. Yllätyin. Ei naureskelua, eikä muutakaan halventavaa kostotouhua. Joku sanoi, että nämä ovat suullisia, oli kumpi puoli tahansa asialla. Joku taas piti kko maailmaa järjettömänä. Odotamme Tiina, koska sinä päivität. Oli nimittäin kylmähermoinen imaami, kun piti aisoissa väkijoukon, etteivät olisi repineet kuskia palasiksi.

   Poista
  7. Uuups: Tämä oli sinulta älyllisesti epärehellinen kommentti. Ilmeisesti nimimerkillä "Unelmansa Uuvuttama Urpo Petturi ja Sosialisti"?

   Poista
  8. Petri Viitalalle: Muista lääkkeet! "kylmähermoinen imaami" LOL ...:-)

   Poista
 2. Hvä, selkeä, kiihkoton katsaus tosiasioihin, joiden piilottamiseksi perustettiin Siniuuvatit. Sen ryhmittymän show saa jatkoa, tuskin positiivista luvassa. Mutta hoituuhan ne betoniporsaílla.

  VastaaPoista
 3. Suomessa äärioikeistolaiseksi kutsuttua toisinajattelijoiden vihapuheeksikin luokiteltua kritiikkiä ei edes olisi olemassa ilman kulttuurimarksistien ja poliitikkojen monikulttuurisuusfantasiaa ja muuta yhteiskunnan mädätystä.
  Se on luonnollinen ja oikeutettu vastavoima kaikelle perseilylle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näio. Tiinan tuherrukset, magneettimedia, yleleaks ja MV-lehti onneksi pitävät laadun korkealla.

   Poista
  2. Sulle ilmeisesti sopii paremmin Matujen Taharukset kuin Tiinan tuherrukset?

   Poista
 4. Uuups, mullakin on mielipide: Sinä olet aivan pihalla. Ja on Wiik tutkija tai ei, kirjoitus on, edelleen mun mielipiteen mukaan: Oikein hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan raamattukin lestojen mielestä hyvä. Aivopesu on aina hyvä, eiks vaan?

   Poista
  2. Missä Raamatussa kehotetaan insestíin, raiskauksiin ja pettämiseen tai varkauksiin. Missä siellä kielletään television katselu, lehtien luku ja median seuraaminen tai tiedon hankkiminen ja omien aivojen käyttäminen ylipäätänsä?

   Poista
 5. Varsinkin on hyvä tuoda esiin vertauskuvainnollisuus rikosten törkeysasteesta oikeisiin uhreihin. Oletettu vihalappu on joidenkin mukaan rikoksena yhtä paha kuin useampi henkilöuhri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vain ihmisiä. Ihmiset tekevät toisille ihmisille pahaa, ja sitten toiset ihmist tekevät vastapahaa. Niin on tehty jo ennen, kuin ihminen tuli puusta alas, ja tullaan,tekemään loppuun asti. Aina löytyy syypää. Bush lähti jumalan nimissä etsimään luoliin piiloutuvaa hullua, ja tappoi samalla ohimennen 400 000 siviiliä. Sådant är livet.

   Poista
 6. Hyvä kirjoitus! Pieni muutosehdotus kuitenkin: ennen viimeistä taulukkoa sanotaan "oikealta vasemmalle" kun selvästi pitäisi olla toisin päin.

  VastaaPoista
 7. Hyvä yhteenveto asioista. Me kuitenkin eletään vähän lintukodossa. Itselläni on monta kertaa toi ROE ollut vähän toinen, onneksi. Ensimmäistäkään politiikkoa ei kiinnosta meidän nykyajan veteraanien jutut. Meitä on aika paljon ja kaikki ei ole ihan palautunut hommkstaan.
  Vituttaa kun ollaan huolissaan niistä satraapaasteita joita ei saatu tapettua ja ne tulevat suomeen elvistelemään.
  Anteeksi ja kiitos.

  VastaaPoista
 8. Hyvä yhteenveto asioista. Me kuitenkin eletään vähän lintukodossa. Itselläni on monta kertaa toi ROE ollut vähän toinen, onneksi. Ensimmäistäkään politiikkoa ei kiinnosta meidän nykyajan veteraanien jutut. Meitä on aika paljon ja kaikki ei ole ihan palautunut hommkstaan.
  Vituttaa kun ollaan huolissaan niistä satraapaasteita joita ei saatu tapettua ja ne tulevat suomeen elvistelemään.
  Anteeksi ja kiitos.

  VastaaPoista
 9. Jos tästä äskeisestä kommentista tulee potkut, niin antaa tulla vaan. Vihreät haluaa meistä sukupuolineutraaleja. Ei onnistu. Sitä on kokeiltu iippomaassa ja aiheuttaa turhia tappioita se lienee vihreiden tarkoituskin.
  Karkuun ja lujaa kun vielä pääsee. Ei tässä maassa tarvita enää solttuja vaan kaikenmaaiman allahin koordinaattoreita.
  En ajatellut kuuluvani niihin.

  VastaaPoista
 10. Jos tästä äskeisestä kommentista tulee potkut, niin antaa tulla vaan. Vihreät haluaa meistä sukupuolineutraaleja. Ei onnistu. Sitä on kokeiltu iippomaassa ja aiheuttaa turhia tappioita se lienee vihreiden tarkoituskin.
  Karkuun ja lujaa kun vielä pääsee. Ei tässä maassa tarvita enää solttuja vaan kaikenmaaiman allahin koordinaattoreita.
  En ajatellut kuuluvani niihin.

  VastaaPoista