lauantai 13. toukokuuta 2017

Taas unelmaväki leikkii toivovansa dialogia ja järkeäJa taas peräänkuulutetaan dialogia. Mielipiteiden vaihtoa ja ymmärrystä pyytää nyt kirjailija Pirkko Saisio Helsingin Sanomien haastattelussa. Saisio kertoo viettäneensä vuosikymmeniä punavihreässä kuplassa ja tympääntyneensä sen tiettyihin ominaisuuksiin kuten sokeaan itsevarmuuteen siitä, että oma ideologia on ainoa oikea.

Saision ulostulon kaltaiset jutut herättävät aina runsaasti positiivista huomiota, koska ne ovat verraten järkeviä. Eivät siis välttämättä objektiivisesti järkeviä vaan vihervasemmistolaisen puheeksi yllättävän tasapainoisia, mikä saa keskimääräisen, ei-vihervasemmistolaisen suomalaisen ilahtumaan ja kokemaan jonkinlaisen toivonpilkahduksen siitä, että ehkäpä vasemmalla voidaan vielä järkiintyä.

Toivolle ei kuitenkaan käytännössä aihetta ole. Yksittäisten henkilöiden kauniita puheita dialogista nousee esiin aika ajoin, mutta vihervasemmiston todellinen jyrkkyys, fanaattisuus ja sensuurin hinku vain yltyvät. Alla on muutamia lainauksia Rasmus-ryhmän keskusteluketjusta, joka koski Saision haastattelua. Melkoinen määrä mustavalkoisuutta, ääripäihin yksinkertaistamista, alentumista ja fanaattista varmuutta siitä, että eri mieltä olevat ovat vain väärässä ja tyhmiä. Sitaatit ovat muutoin suoria, mutta korjasin selkeyden vuoksi häiritsevimmät kirjoitusvirheet pois.

"'Kahtiajako on yksi Suomen suurimpia ongelmia,' kahtiajako köyhiin ja työttömiin vs. hyvin toimeentuleviin ehkä, mutta kun puhutaan 'suvaitsevaisiksi itsensä mieltävät' vs. muut, niin jako on ehkä 9:1 tai 99:1. En suostu ajattelemaan, että Rajat kiinni liike yms. olisivat sellainen merkittävä porukka, jota minun pitäisi ymmärtää."
"Kun lapsiani ratikassa haukutaan neekereiksi, en ryhdy tasavertaiseen keskusteluun, vaan 'alennan' nuo rasistit."
"Myös se on ongelma jos tyyppi käyttää suoria lainauksia hommaretoriikasta ja luulee että se on validia maahanmuuttokritiikkiä " 
"Keskustelu " kansallisesta itsetunnosta", " peloista", "islamista" , maahanmuuton kuluista jne ei johda yhtään mihinkään ihmisten kanssa, joiden lähtökohta on viha. Heitä toki voi ja pitää ymmärtää. " 
"'Punavihreä kupla' on ennen kaikkea oikeistopopulistien ja rasistien kyhäämä mielikuvitusolento." 
"Minä olin kovin tyytyväinen punavihreässä kuplassani kunnes Perussuomalaisten nousu ja rasismin näkyvä ulostulo sai heräämään että kuplani ulkopuolella ihan oikeasti on vielä keskiajalla/kivikaudella eläviä suomalaisia." 
"Mua kiinnostas nuo "tosiasiat, jotka ovat toisenlaisen (punaviherkuplan vastaisenko?) ajattelun perusta" Jos kerta kyse on tiukoista muuttumattomista faktuaalisista tosiasioista niin miksi niitä pimitettäisiin punaviheriöiltä?" [Huom: tämän kommentin kirjoittaja on tätä ennen yrittänyt päiväkausia kiistää ja selitellä pois rumia tilastoja maahanmuuttajien seksuaalirikoksista. Kuitenkaan hän ei huomaa, että faktat ovat koko ajan tarjolla - hän vain valitsee kiistää ne silkasta uskosta.]
"Esimerkiksi hommaforumilla todellisuus muodostuu pitkälti eurabiauskomusten ja rikosuutisten valikoivan lukemisen ja asioista katkeroitumisen ja syvän naisvihan perustalle."
Näitä kommentteja riittäisi loputtomiin. Perusajatukset tulevat kuitenkin selväksi vähemmästäkin:

-He, jotka eivät ole vihervasemmistoa, ovat vain tyhmiä, sivistymättömiä, pahoja, rasistisia, pelokkaita, ennakkoluuloisia, naisvihamielisiä tai mitä tahansa henkilökohtaista tunnetilaa tai traumaa edustavia. Heidän ajatuksilleen ei voi olla mitään vakavaa syytä.

-Toisaalta punavihreä kupla kiistetään, koska se saa monikulturismin kuulostamaan siltä, mitä se on: hipsterien humputukselta. Kuitenkin kuplan olemassaolo todistetaan ketjussa jo sillä, että helsinkiläinen kuplan asukki sanoo vakavilla mielin 90-99% kansasta olevan hänen kanssaan samaa mieltä.

-Kaikki on mustavalkoista ja ääripäistä koostuvaa. Vihervasemmistolaiselle jokainen eri mieltä oleva on neekeriä huuteleva Rajat Kiinni -aktiivi. Mitään normaali-ihmisiä ääripäiden väliltä ei ole heille olemassakaan.

-Väitteitä kiistetään millä perusteella hyvänsä. Se, onko väite lähtöisin Homma-forumilta tai Halla-ahon suusta, ei liity mitenkään väitteen faktuaalisuuteen. Vihervasemmistolle kuitenkin jo se, että väite on heille epämiellyttävä tai tulee heille epämiellyttävästä lähteestä, on kiistämisen peruste.

Ketjussa myös turvaudutaan siihen vanhaan väitteeseen, että se on tosiasiassa oikeisto, joka kieltäytyy dialogista. 

No, kertokaapas: kuka oikeistolainen on kieltäytynyt tulemasta keskusteluohjelmaan, koska mukana on ollut eri mieltä olevia? Kuka oikeistolainen vain blokkaa ja pakenee, kun eri mieltä olevat pyytävät häntä keskustelemaan? Kuka oikeistopoliitikko siivoaa Facebook-seinältään kritiikin blokkauksilla pois, kuten vasemmistopoliitikot säännönmukaisesti tekevät?

Olen itse pyytänyt lukuisia vihervasemmiston edustajia keskustelemaan Monokulttuuri FM -lähetykseen, mutta he kaikki ovat joko jättäneet vastaamasta tai blokanneet. Rasmus-aktiivi Sami Leon Eerola peräti blokkasi minut pelkästä pyynnöstä kahdella eri foorumilla, otti kuvankaappauksen viestistäni ja juoksi turvalliseen tilaansa Rasmukseen itkemään asiasta. Susani Mahadura hehkutti minulle dialogin tärkeyttä, sitten lakkasi vastaamasta, kun tarjosin hänelle mahdollisuuden siihen.

Tietenkään dialogi ei johda mihinkään, koska kompromissiratkaisua ei ole olemassa. Ei voida tuottaa politiikkaa, joka miellyttäisi sekä monikulturisteja että nationalisteja. Kyseessä on kaksi täysin eri poliittista linjausta, jotka tuottavat täysin erilaisen tulevaisuuden. Niitä ei voi sovitella yhteen. Me emme siis voi neuvotella kahtiajakoa pois - se on sivistettävä pois.

Dialogin hyöty on siinä, että julkisesti toteutettuna se tarjoaa kansalle mahdollisuuden kuulla eri argumentit ja faktat sekä debatin lopputuloksen perusteella arvioida, kumpi kanta on uskottavampi, vaikka kuulija itse ei asiaan olisi erityisen perehtynyt.

Siinä piilee myös syy sille, miksi vihervasemmisto välttää viimeiseen asti debattia asiaansa perehtyneiden oikeistolaisten kanssa: he tietävät tulevansa nolatuksi, joten heillä ei debatissa ole mitään voitettavaa. 

5 kommenttia:

 1. Tuohon voisi lisätä vielä ylimielisyyden ihanan tunteen, kun pystyy tuntemaan jaloa ylemmyyttä ja opettamaan kaikkia toisinajattelijoita (rasisteja) kertomalla heille, minne he itse asiassa kuuluvat. Paarialuokkaan. (Paaria, laajentuneessa merkityksessä: halveksittu, sosiaalisesti syrjäytynyt henkilö tai ihmisryhmä. (Wp))

  VastaaPoista
 2. Vihervasemmisto ei tule debatteihin myöskään siitä syystä että näin he saavat julkisuutta sekä itselleen että väitteelleen että eri tavoin ajattelevat ovat rasisteja joiden kanssa he, niin jaloja kun ovat, eivät suostu edes keskustelemaan.
  Muutoin, koko tämä poliittinen oikeisto - vasemmisto ajattelu täytyisi remointoida persuteellisesti.
  Eivät Kansallissosialistit olleet oikeistoa, johan sen niumikin kertoo: Kansallissosisalistinen Työväenpuolue. Suomalaiset sosiaalidemokraatit ovayt liukuneet hämmästyttävän kauas oikealle perinteisessä puoluekartassa. Puoluetta ja johtaa ja sen edustajista suurin osa on varakkaita ja koulutettuja ihmisiä, ihmisiä joille tavallinen työläinen joka taistelee olemassa-olostaan, on lähinnä roskasakkia. Siitä lähtien kun SDP meni hallitukseen Kokoomuksen kanssa, siitä on tullut oikeistopuolue ja se näkyy myös kannatuksessa: Yhä useampi on tämän huomannut ja tulee sen tekemään jatkossakin. Vasemmistopuolueesta on tullut opiskelijoiden ja oppineiden keskustelukerho jossa Li Anderssonin kaltaiset varakkaiden lapset pitävät komentoa. Meillä ei itse asiassa ole oikeata vasemmistopuoluetta jos vasemmistopuolueella tarkoitetaan työväen asioita ajavaa puoluetta.

  VastaaPoista
 3. Päivän Hyysäri (15.5.17) kertoo päinvastaisen tarinan:
  http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005210732.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=4&utm_source=tf-other&share=d64f748f682e50addd65073558697304

  "Pirkko Saisio meni populistien ansaan – ei äärioikeiston kanssa voi keskustella"

  Ei lisättävää :-)

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Et tietystikään Tiina tunnusta tätä edes itsellesi, mutta silloin kut tapasit matusi, alkoi tapahtua. Nykyään kumpikin teistä on,hirviö ilman moraalia, etiikkaa, käytöstapoja, rehellisyyttä, inhimillisyyttä tai positiivisuutta. Te kokoajan järjestään järkkäätte sekavia ihmistenkiusaamisvierailuja. Sinä rääkkäät ja runtelet. Matun huorittelut ja teidän sikamainen,soittoyrityksenne Vehkoolle. Sinun rivo rääkkäyksesi twitterissä: poliisi, poliitikot, aktivistit, kaikki tuhotaan ilkeydellä. JA SITTEN: sinä pahuuden portto uskallat uhriutua, että miksei kukaan halua tulla nolattavaksi, yhyy.. Vittu mikä kahden euron,paskakasa.

  VastaaPoista