tiistai 23. toukokuuta 2017

Hakatun valkoisen syndrooma - pelkoa ja inhoa Manchesterissä

Manchesterin iskun tähän mennessä tunnistetut kuolonuhrit. Saffie-Rose Roussos (8 vuotta),
Georgina Callander (18) ja John Atkinson (26).

Tähän mennessä 22 ihmistä on kuollut pop-tähti Ariana Granden konsertissa tapahtuneessa terrori-iskussa, jossa 22-vuotias libyalaisten pakolaisten lapsi Salman Ramadan Abedi räjäytti itsensä kotitekoisella räjähdeliivillä väkijoukossa konserttiareenan aulatilan läheisyydessä. Grande on erityisesti pikkutyttöjen ja teinien suosiossa, ja isku olikin kaiketi suunnattu juuri lapsia tappamaan, ja heitä uhrien joukossa tiedetään olleen.

Tässä vaiheessa edes rasisminvastustajat eivät enää kehtaa aloittaa "no eihän se välttämättä ole muslimi" -heittoja, koska tietävät itsekin, mitä tuleman pitää. Se kertoo syvästä piittaamattomuudesta heidän aatemaailmassaan. He tietävät sen, minkä mekin. He vain eivät välitä. Heidän vaistonsa kertoo heille saman kuin omamme meille, mutta he valitsevat silti kamppailla järkeä ja käytännöllisyyttä vastaan kannattamalla muslimien maahanmuuttoa, joka tämänkin verilöylyn Eurooppaan toi. He ymmärtävät, että tätä on tulossa. 

Koska en saata uskoa vihervasemmiston kokoisen ihmisryhmän olevan yksinkertaisesti pahoja, haluan uskoa heidän motiiviensa löytyvän muualta inhimillisyyden kirjosta. 

Väärässä olemisen tunnustamisen vaikeus olisi yksi ymmärrettävä selitys. Virheen tunnustaminen kun ei olisi vain aatteellisen typeryyden tunnustamista vaan myös sen, että on itse ollut mukana tuottamassa yhteiskunnallista muutosta, joka on lukemattomille muille aiheuttanut kärsimystä. 

He ryhtyivät ajamaan monikulttuuria, koska tarkoittivat ja uskoivat tekevänsä hyvää. He haluavat olla hyviä ihmisiä. Kuinka raskasta voikaan olla joutua sisäistämään, että kaiken sen ajan, kun olet luullut ajavasi rauhaa, rakkautta ja parempaa maailmaa, oletkin oikeasti tuottanut raiskausepidemioita, seksuaalivähemmistöihin kohdistuvia viharikoksia, sukupuolten epätasa-arvoa sekä silpoutuneita ruumiita?

Halu vältellä todellisuuden kohtaamista on inhimillinen, mutta edesvastuuton. Tietysti moisen virheen tunnustaminen on henkilölle itselleen raskasta, mutta on jo korkea aika, että tämä ryhmä lakkaa tekemästä päätöksiä omien tunteidensa nojalla ja alkaa ajatella yhteiskuntaa ympärillään.

Pääministerirobottimme Juha Sipilä kirjoitti surunvalitteluksi standarditwiittinsä vaihtaen lähinnä kaupungin nimen. Taas Sipilä on shokissa ja tuomitsee iskun vahvasti. Onpa virkistävää. Tuossahan on melkein jo jotain eroa tusinaan aiempia surutwiittejä mieheltä. (kuva suurenee klikkaamalla)Media ja some muistuttelevat meitä, kuinka tärkeää on jatkaa elämistä normaaliin tapaan. Ei saa antaa pelolle valtaa. Ei saa reagoida. Muuten terroristit voittavat. Kepeästi piiloteltu vihjailu länsimaisten omasta syyllisyydestä iskuihin löytää myös tiensä keskusteluun nopeasti. Joku uhrien kanssa saman ihonvärin omaava on joskus pommittanut, joskus orjuuttanut ja joskus rasisteerannut. Ja pakolaisiakaan eivät halua. Ymmärtäähän sen sitten, että verilöylyä on tulossa.

Kuvitellaanpa, että jakaisimme vastaavia neuvoja muille väkivallan uhreille, vaikkapa hakatuille vaimoille:

Jatka kuin aina. Käy shoppailemassa. Käy konserteissa. Älä anna sen näkyä. Muuten miehesi voittaa. Ja kyllä tässä on peiliin katsomisen paikka. Oletko nyt itse ollut tarpeeksi rakastava ja omistautuva? Niin, ja muistathan sen kerran, kun vahingossa naarmutit sen autoa parkkipaikalta peruuttaessa? Nalkuttaakin olet tainnut. Nyt on tärkeintä pysyä avoimena dialogille ja välttää tunteellista kohkaamista ja hätiköintiä.

Kukaan ei sanoisi edellä mainittua neuvontaa solidaarisuudeksi, myötätunnoksi tai millään inhimillisellä tai käytännöllisellä tasolla järkevästi. Se, mikä ei toimi mikrotasolla, ei yleensä toimi myöskään makrotasolla. Jos pään painaminen hiekkaan ja itsesyyttely ei auta yksittäistä uhria, ei se auta yhteiskuntaakaan. Kuitenkin meidän halutaan potevan yhteiskunnallista hakatun naisen syndroomaa: jopa lastemme murhaaminen pitäisi kokea meidän syyksemme.

Järkyttävä esimerkki tällaisesta vastenmielisen alentuvasta neuvomisesta tuli Rasmus-ryhmässä hääräävän Ana María Gutíerrezin blogipäivityksestä Manchesterin iskuun liittyen:

"Pahuudelle ei pidä antaa tilaa. Nyt tarvitaan rakkautta ja kauneutta elämämme ympärille. Ihan oikeasti, jaksaisit nyt vain rakastaa!"

Uskoisitko Gutíerrezin sanovan tuota päin naamaa vaikkapa 8-vuotiaan Saffie-Rosen äidille? Tuskin. Hän kuitenkin kehtaa tuon kirkkain silmin meille suomalaisille sanoa. Minä rakastan. Paljonkin. Minulla on kauneutta ympärilläni myös. Sillä vaan ei ole yhtään mitään tekemistä sen kanssa, päättääkö joku Allahin kunniaksi räjähtää väkijoukossa. Minun tekemiseni eivät siihen vaikuta. 

Gutíerrez kuuluu siihen lapselliseen koulukuntaan, jossa valitaan leikkiä, että sota vaatii molempien osapuolien suostumuksen ja että tarpeeksi raivokas silmien ummistaminen ja kumbayaan veisaaminen saa ongelmat ennemmin tai myöhemmin katoamaan itsekseen. Sota ei vaadi meidän suostumustamme. Riittää, että joku keksii sen meitä vastaan aloittaa. Sodassa sitten olemme - halusimme tai emme. Jos kiistämme roolimme sodan osapuolena, meistä tulee yksipuolisen sodan - jota kansanmurhaksikin kutsutaan - uhreja. Jos tunnustamme roolimme, voimme ryhtyä toimenpiteisiin ja voittaa. 

Terrorismi ei ole menossa minnekään. Tämä on vasta alkua. Jo tämä saadaan aikaan Euroopassa, jossa muslimeja on vasta muutama prosentti. Jos haluaa arvioida tulevaisuutta, voi katseen kääntää vaikkapa Irakiin tai Somaliaan, jossa muslimeita ovat lähes kaikki. Väkivallan määrä korreloi muslimien määrän kanssa. Paremmaksi tämä ei muutu, ellei politiikkamme muutu paremmaksi. Terrorismilta, raiskausaalloilta ja muilta ongelmilta ovat välttyneet Euroopassa vain ne maat, jotka ovat tiukinta linjaa muslimien maahanmuuton suhteen pitäneet.

On myös täysin epärealistista turvautua fantasioihin siitä, että ehkäpä integraatio, rasismin vastustaminen ja avoimuus veisivät ongelmat pois. Yksikään länsimaa ei muslimien integroinnissa ole onnistunut. Suomalaiset ovat hieno ja pätevä kansa, mutta ei nyt kuvitella, että meillä olisi taikuus, jolla onnistua jossain, missä kaikki muut ovat epäonnistuneet. Varsinkin, kun mitään viitteitä moisen magian olemassaolosta ei ole. Poliitikkomme noudattavat muiden maiden itsemurhan reseptiä vaihe vaiheelta, vain muutaman askeleen muita jäljessä. 

Tähänkin itsepetokseen uskovia kehottaisin suuntaamaan katseensa Lähi-Itään ja Pohjois-Afrikkaan: tuskinpa muslimeilla siellä integraatio-ongelmia on? Tuskinpa heitä kohtaan muiden muslimien keskellä rasisteerataan? Mutta terrorismia on vielä paljon enemmän kuin meillä. Seksuaalirikokset ja naisten epätasa-arvo ovat arkipäivää, homojen oikeuksista ei ole tietoakaan. 

Jos olet päästänyt ketun kanalaan, voit toki syyttää verilöylystä omia puutteellisia toimiasi ketun integroimiseksi. Tosiasia kuitenkin on, että virheesi oli päästää kettu kanalaan. Ketulla on ketun luonto.

Yhdenkään suomalaisen vanhemman ei ole vielä tarvinnut haudata jihadisti-iskussa kuollutta lasta, mutta lukemattomat ovat toivottomina yrittäneet lohduttaa raiskattua, ahdisteltua, pahoinpideltyä tai ryöstettyä lastaan. Kukaan ei tule ja suojele maatasi ja lapsiasi sinun puolestasi. 

Nyt on aika miettiä, aiotko esi-isiesi tavoin tehdä velvollisuutesi osana suomalaisuuden monituhatvuotista jatkumoa vai painatko pääsi hiekkaan ja toivot, että kukaan tulevista vainajista ei tule olemaan sinun lapsesi. Ei tarvita ihmetekoja. Tarvitaan ainoastaan rohkeutta todeta ongelma, puhua siitä ja vaatia päättäjiämme tilille. 

29 kommenttia:

 1. Kiitos Tiina tästä erinomaisesta kirjoituksesta.

  VastaaPoista
 2. Mitäpä tuohon lisäämään, teksti oli asiaa. Suomalaiset suvakit ovat pesiytyneet niin korkealle vation johtoon, joten tällä menolla suomi tulee olemaan kehitysmaa.Tarvitaan aikaomoinen poliittinen ja asenteellinen muutos, jotta vältytään suomea vajoamasta kehitysmaan tasolle. Tämä maahanmuutto on syöpääkin pahempi sairaus, lääkkeet siihen löytyy, mutta löytyykö poliitikoilta selkärankaa käyttää niitä "lääkkeitä", nyt ainakin näyttää siltä että ei löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina on näköjään maltillistanut tyyliään, hyvä näin. Se mitä sanonot ainoastaan vihervasemmistolaiseksi tyyliksi on "välinpitämättömyys". Te taass luulette, että tekijää vihaamalla autatte omaisia. Ei mene niin. Tämäkin blogaus antaa humiota asialle. Huomio on se, mitä tekijät haluavat. Nyt kun huomio ja vihamielisyys yhdistyvät, tällaisilla vihanlitsontablogeilla on lisäterroria palveleva vaikutus. Edelleen yrität melko aggressiivisesti syyttää vihervasemmistoa 1. pakolaisten eksistenssistä 2. pakolaisten auttamisesta. 3n puolueen hallitus on syypää ja jos kaikki yhdessä lähtisivät ihmisvainoihin, pakolaiset iskisivät takaisin, koska Syyriaan ei todellakaan halua ketää. Viha synnyttää vihaa, usko pois. Feminismi, jota sinä killjoyaat rajusti, ajaa seksuaalista tasa-arvoa, ja vastustaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Kuis näin? Länsimaisia voi ainakin syyttää aseiden myynnistä terroristeille. Rakkaudesta sen verran, että hippiliike joka työnteli kukkasia kansalliskaartin aseiden piippuun, voittivat rauhan kaikille. Mielenosoitukset olivat valtavia, 4 ammuttiin Ohiossa ja Nixonin oli pakko luovuttaa rakkaudelle. Kennedy rakasti kansaansa ja halusi rauhaa. Rakkaus ja rauha eivät ole ihmisten vihollisia. median on tapana myös ensinalkuun levittää väärää tietoa, joka lisää sekaisuutta ja vihaa. Kuka tahansa, missä tahansa voi tehdä terrori-iskun. Niitä ei voi ennaltaehkäistä. Myös epäsuhta on olemassa. Lähi-idän terroriteoissa kuolee tuhansia kertoja enemmän ihmisiä, mutta olemme kiinnostuneita vain valkoisista.

   Poista
  2. Kuitenkin esmes yli 10 polttopulloiskua/Ruotsissa paljon enemmän. Miksi tämä on terroria? Siinä on tarkoitus vaikuttaa politiikkaan ja herättää pelkoa. Niin kuin monasti ollaan todettu, ne ihmismassat jotka kansaivaelluksessa suuntaavat Eurooppaa kohden, ne ovat niin suuria, että Suomi on yksi kärpäsen paska. Me emme todellakaan pysty sitä määrää estämään, voimme hidastaa, mutta yritys yhteiseloon on parempi, kuin valkoisten puolelta tuleva terrori. Kyllä minä tajuan realiteetit, sinä et. Luomalla vihaa, kateutta, pelottelemalla, ja propagoimalla ET estä maahantulijoita, mutta luot kantiksiinkin pelon tunteen. Sinun kannattaisi mierttiä mitä tuo irrationaalinen viha on? Ettet vain ajaisi jotain henkilökohtaisia päämääriäsi? Käyttäisit mielikuvitustasi. Hallitukseen vaikuttaminen. Teillä on pienin äänestysprosentti. Suurin työttömyysprosentti. Teidän pitää vaikuttaa parlamentaarisesti, koota rivinne, ja järjestää isoja mielenosoituksia täysin ilman väkivaltaa. Koko tuossa aggressiivisessa alkoholintäyteisessä ördäkuviossa on paljon vähemmän isänmaallisuutta, tai kantasuomalaisista huolehtimista, kuin toisessa "ääripäässä". Toimintatapa on sama, kuin MV-lehdessä: joukolla yksilön kimppuun. Minusta MV-lehti ei ole isänmaallinen. Se ei vaan ole. Kiusaaminen ei ole isänmaallista. 15 juttua Toiviaisesta. Hän on isänmaallisempi, kuin Janitskin. Olen niin vanha, että voisin olla isäsi. Olen nähnyt Shakaalin, Mustan syyskuun, ETA:n junaiskun, IRA:n hirvittävyydet (Manchesterissa 212 loukkaantunutta), Baader-Meihofin. Minulla on perspektiiviä hirmutekoihin. En vähättele tapahtunutta, ja todellakin välitän. Rakastan omaisia, enkä huutele tapahtuneesta terroristien iloksi.

   Poista
  3. Viitala on seonnut jo hippiliikkeen aikana, enkä yhtään ihmettele; niillä coctaileilla moni kynsi kylmenikin. Ikävintä on, että Viitala on jihadisti mieleltään ja tuntenee sharialakia enemmän kuin Suoman rikoslakia.

   Poista
  4. Niin, ei ole ollut yhtään terrori-iskua muun muassa Puolassa, Unkarissa tai Virossa tai muissa itäeuroopan maissa, joissa on tiukempi maahnmuuttopolitiikka. "Niin kuin monasti ollaan todettu, ne ihmismassat jotka kansaivaelluksessa suuntaavat Eurooppaa kohden, ne ovat niin suuria, että Suomi on yksi kärpäsen paska. Me emme todellakaan pysty sitä määrää estämään, voimme hidastaa, mutta yritys yhteiseloon on parempi, kuin valkoisten puolelta tuleva terrori." Miten niin emme pysty estämään, ovathan ko. maatkin pystyneet. Kyllä mekin voimme, jos haluamme.

   Poista
 3. Hei! Sinulla on mahtava blogi ja osaat pukea sanoiksi ne ajatukset, joita itsellänikin näistä asioista on. Olen aivan järkyttynyt ja peloissani tästä mitä Euroopassa nykyään tapahtuu ja poliitikasta tietämättömänä haluaisinkin nyt kysyä sinulta vinkkejä, että mitä kaltaiseni tavallinen tallaaja voi näille asioille tehdä? En ole politiikassa enkä varmaan koskaan tule olemaankaan, mutta haluaisin voida tehdä jotain. Pystyisikö tässä vaikka kehittämään jonkin adressin tai jotain? Joku tolkku tähän on tultava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon. Yksittäisen ihmisen on hankala tietenkään mitään suurta muutosta tuottaa, mutta jos tarpeeksi moni tekee samat asiat, muutos syntyy. Näitä asioita ovat:
   -Puhuminen ongelmista avoimesti, totuudenmukaisesti ja pelkäämättä rasismileimaa. Muutkin rohkaistuvat puhumaan kun näkevät jonkun muun tekevän sen ensin.
   -Järkevä äänestäminen eli sulkee automaattisesti ehdokkaista pois ne, jotka ajavat massamaahanmuuttoa
   -Huomion saanti ongelmille omien kykyjen ja kiinnostuksen mukaan. Minulle nämä blogitekstit ja videot ovat se väline sen tekemiseen.

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä! Mukavaa että meitä järjellä ajatteleviakin ihmisiä vielä löytyy. Olen omissa someissani ilmaissut mielipiteeni näistä asioista ja aion jatkossakin tehdä niin, eli en pelkää rasistileimaa tai suostu siihen että minut vaiennettaisiin väkisin. ;)

   Poista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Älä Viitala sekoile. Kuka tahansa ei tee terroritekoa, sen tekee todennäköisimmin se jolla on motiivi. Motiivi on jokaisella joka esim uskoo että vääräuskoiset pitää tappaa. Ja heitähän riittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maahantulija ei ole suomen maaperällä tehnyt terroritekoa, mutta nuo n. 15 murhapolton yritystä ovat sellaisa. Poliittinen terroriteko oli myös Siitoimen työväenlehden kirjapainon polttaminen. Myös eläinaktivistien polttamat bussit. Mutta pakolaiset eivät ole Suomen kamaralla syyllistyneet yhteenkään terroritekoon.

   Poista
 6. Eli siis, jos näitä motiivilla varustettuja ei jossain ole eikä sinne päästetä, terrorismiuhka on käytännössä 0.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muslimeja Euroopassa ainakin 10 miljoonaa. Et sinä tai kukaan voi heitä ajaa pois. Solutttautujat ovat niin taitavia, ettei kukaan pysy estämään. Jokaisella parempi koulutus edellistä. Mussadin agentit 70-80-luvuilla, venäjän poloniummyrkyttäjä. Kannettavia ydinpommeja on jo, ja saudeilla rahaa. Siitä minä olen,huolestunut. Eivät sauditty estämään, kukaan ei pysy estämään. mitään tee, mutta he voivat tehdä kauppoja. Vuodesta -95 terrorismia on opetettu netissä, ja aseet saa deep webistä. Breivik sai pomminsa teko-ohjeet Timothy McVeighin sivulta, joten koostumus ja päänsisäinen oikeistofundamentalismi kummallakin sama. Et pys

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Pelkästään itä-kaakkoiseuroopassa on 9 miljoonaa (The Ulkopolitist). Onko sinulla siis vaikka mahdollisuus ajaa Albaniasta muslimit pois? Muslimit ovat siellä vallassa. Sinun pitäisi aloittaa sota kokonaista valtiota vastaan. Wiikiä ja sinua vaivaa voimakas asenteellisuus. Sinä sanot, että olen sekaisin, muttet osaa eritellä tai perustella väitettäsi. Loppu on tuollainen, koska mulla on ihan hommiakin, mihin pitää kiiruhtaa. Sinulla, eikä muilla kaltaisilasi ei ole töitä. Sen huomaa tuosta nimimerkin käytöstä viimeistään. Ja tilastotkin sitä todistavat isäm_maallisten ollessa kyseessä. En ole aikapäiviin kommentoinut Wiikin propagandaa. En jaksa tuhlata kallista aikaani. Muutaman kerran olen pahimpia päivityksiä ilmiantanut, ja saanut Tiinasta sisäsiistin. Osaa nykyään käydä ulkona pissalla, mutta ottaa siideripullon mukaan. Nyt olen innostunut kolmea blogia analysoimaan, enkä rupea Tiinalle enää räyhäämään, niin kauan, kun pysyy asialinjoilla. Kysymys kuuluu: "miksei kiltti mies kelpaa?". Miksi sinun pitää nuuhkia Tiinan persettä? Miksi et päässy töihin? Miksei sinulla ole koulutusta?...siksi, että kiltti mies ei kelpaa. Et osaa sanoa mitään terroriteosta,met islamista,met terrorista, et siitä, miten lopettaisit terrorin. En ole kiinnostunut tyhjänpäiväisyydestäsi tai siitä, että olet puupääjuntti, sinä et vain kelpaa mulle, niin kuin et tiinallekaan. Eli voit lopettaa palvomisen.

   Poista
  4. Täyden työuran jälkeistä eläkettä nauttiessa kiltillä miehellä on aikaa lueskellen paikkailla tietämyksen aukkoja.

   "Isis on Koraanin laillinen lapsi"

   http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016012520987585_ul.shtml

   http://www.perustalehti.fi/2015/11/mita-tekemista-islamilla-on-islamin-kanssa/

   http://ge.tt/1IOlUpf2

   Sori siitä.

   Poista
 7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Loistava kirjoitus, tunteen paloa ja hengen nostatusta. Asioiden lähentäminen toimii aina, vaikeaa sovittaa "unelmaa" konkretiaan jos asioita ajattelee läheisenmin. Toivottavasti olet heräämässä itsekin siihen, että olet teksteissä si lähinnä keskittynyt sen kuuluisan "ketun"touhuiluun kanatarhassa, edes se kuka päästi ketun tarhaan on merkityksetöntä,tärkeintä on tietää kuka käski päästää ketun sisään. Suunnatessamme tarmomme ketun ja hyödyllisten idioottien jahtaamiseen toimimme juuri niinkuin meidän oletetaan toimivan. Varsinaiset syylliset ovat täysin näkyvillä eivätkä edes viitsi liiemmin agendaansa peitellä, ainoastaan yksi historian suurimmista saduista ja pieni viiksekäs mies Saksasta estävät suurinta osaa ihmisistä näkemästä totuutta.

  VastaaPoista
 10. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Pidän paljon blogistasi, tosi hyvää tekstiä!

  VastaaPoista