lauantai 22. huhtikuuta 2017

Vahtera vs. Rasmus

Iltalehdessä bloggaava, usein talouteen tai maahanmuuttoon liittyviä aiheita käsittelevä Pauli Vahtera oli julkaissut tekstin nimeltä Minua ette nujerra. Siinä Vahtera käsitteli mm. humanitäärisen maahanmuuton kestämättömyyttä, väestönkasvun tuhoisaa vaikutusta kehitysmaille ja maahanmuuton kautta länsimaillekin sekä itseensä kohdistuneita Facebook-ilmoituskampanjoita, joihin maahanmuuttokriittiset toimijat ovat jo pitkään saaneet vasemmiston taholta tottua.

Tuttuun tapaansa Pauli tykitti faktaa ja tilastoa toisensa jälkeen. Samat asiat jo etukäteen tuntevana niissä ei minulle ollut juuri uutta, mutta aavistin heti, että antirasistien keskuudessa teksti tulisi saamaan kiintoisan vastaanoton. Ja niinhän kävi Facebookin Rasmus-ryhmässä. Tässä Vahteran tekstiä käsitelleen ketjun kohokohtia.


Sanotaan vaikka niin, että tyhjät tuijottelut tälle kirjoittajalle tuskin ovat vieraita edes ilman Vahteraa.


Eli tällä logiikalla meidän kannattaisi ottaa murtovarkaita ja murhamiehiä sisään kotiimme, koska onpa sitten enemmän väkeä puolustamassa kotia, jos vaikka joku rikollinen yrittäisi sisään. Lisäksi sillä on eroa, onko täällä vähän suomalaisia, jotka hallitsevat maataan, vai vähän suomalaisia, jotka elävät vähemmistönä omassa maassaan.


Luotettavimpien ennusteiden siteeraaminen ja pyrkimys välttää ilmeinen kansakunnan itsemurha maahanmuutolla, joka ei edes auta ketään, on siis huruennustelua ja uhriutumista. Ja Iltalehti ei tietenkään saisi julkaista yhtään mitään vihervasemmiston narratiivista poikkeavaa harhaoppia. Edelleen: ehkäpä tyhjyyteen tuijottelunne eivät ole Vahteran syytä vaan heijastelua päänsisäisestä passiivisuudesta.


Nyt keskusteluun liittyivät sitten ne, jotka eivät edes ymmärrä suomea. Vahtera sanoi blogissaan tarkalleen ottaen näin: Joillakin ihmisillä Suomessa on naiivi käsitys siitä, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia ja siksi kaikille maailman ihmisille on taattava suomalainen elintaso, mieluummin vielä Suomessa. Vahtera ei siis sanonut, että usko samanarvoisuuteen olisi joku naiivi käsitys. Jos hän olisi sanonut niin, sanamuotojen olisi pitänyt mennä jotakuinkin näin:

Joillakin ihmisillä Suomessa on naiivi käsitys, jonka mukaan kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. 

Hänen käyttämänsä sanamuoto kuitenkin tarkoittaa, että joillain ihmisillä on naiivi käsitys siitä, mitä ihmisten saman arvon tulisi tarkoittaa. Se ei kuitenkaan latvakakkosia hidasta. On muistettava, että jos nämä ihmiset näkevät tervettä järkeä tai moraalia uhmaavan kohdan fiksussa tekstissä, he olettavat ensisijaisesti vian olevan tekstissä, ei siinä, miten he itse ovat sen tulkinneet. Omia tulkintojaan he eivät edes kahdesti mieti.


Tämä oli jo melkein hellyttävää. Feministisillä vasemmistonaisilla on aina niin suuret luulot itsestään. Ovatko nämä naiset siis sitä mieltä, että esim. Iranin naiset antavat miesten alistaa itseään vapaasta tahdostaan? Ovatko he jotenkin heikompaa tekoa kuin suominaiset? Tai katselevatko Somalian naiset huvikseen sivusta, miten heidän sisariaan ammutaan ja hakataan esim. huivista kieltäytymisen takia? Tuskin. Monet näistä naisista vastustavat naisia sortavia lakeja - he vain eivät voi tilanteelle mitään. Samassa jamassa olisi suominainen, ellei hänen ympärillään olisi turvaavaa muuria länsimaisia naisen oikeuksia ja vapautta kunnioittavia miehiä. 

Mikäli heidän tilallaan olisi Lähi-Idän tai Afrikan muslimimiehiä, olisivat suominaiset samassa asemassa kuin näiden alueiden naiset. On täysin epärealistista kuvitella, että naisten oikeuksia ja vapauksia olisi olemassa ilman saman yhteiskunnan miehiä, jotka niiden olemassaoloa toivovat. Kehottaisin näitä naisia pohtimaan, mitä ihmettä he meinaisivat tehdä, jos valtion lait olisi säädetty kaikin tavoin heidän oikeuksiaan vähentämään ja naisten ympärillä olevat miehet tätä järjestelmää tukisivat? Miten he meinaisivat alistamisen estää?

Me olemme vapaita, koska suomalaiset miehet niin tahtovat.

Niin, ja en ole yllättynyt, että yksi blogiteksti muodostaa liian pitkän kappaleen luettavaksi tälle porukalle.


Yksi kehottaa jättämään lukematta ja ajattelematta, toinen tunnustaa, ettei lukenut koko tekstiä, mutta on silti valmis sen arvioimaan. Ohjeet ajatteluun tuntuvat erityisen huvittavilta itsenäiseen ajatteluun tottuneelle oikeistonaiselle. Pirjon ajatus on se, että koska mamut saavat ilmaista sälää, kokemus epäreiluudesta korjautuisi ilmaisella sälällä kantaväestölle. Ei se vaan mene niin. Niin pitkään kun yksi roturyhmä on enemmän saajapuolella ja toinen maksajapuolella, tulee katkeruutta olemaan. Tilastot tänne 1990-luvulla tulleista kehitysmaalaisista eivät viittaa millään tasolla siihen, että kehitysmaalaiset koskaan siirtyisivät pois saajapuolelta.

Vain vasemmisto voi kokea, että se, että ihmiset eivät jaksa lukea, on millään tasolla hyvä asia. Kuka heitä enää kannattaisi, jos ihmiset oikeasti lukisivat?


Jokainen voi itse tarkistaa ja havaita, että Vahteran kirjoituksessa on asianmukaiset lähteet. Kyse ei siis ole mielipiteistä tai tuntemuksista, vaikka monikulturistit kuinka haluaisivat niin uskoa. Ja jatko tapahtuu tyypillisellä Rasmus-kritiikillä: sanotaan, että kirjoitus oli onneton, surkea ja tyhmä tarjoamatta yhtään vasta-argumenttia kirjoituksen varsinaiselle sisällölle. Lukijatkin haukutaan tyhmiksi, koska uskovat Vahteran kaavioita, mutta sitä ei eritellä, mikä kaavioissa sitten on vialla.


En muista koskaan nähneeni, että yhdelläkään oikeistofoorumilla ylpeiltäisiin sillä, ettei edes yhtä blogipäivitystä jakseta lukea loppuun. Rasmuksessa se on toistuva teema. 

Nämä kommentit paljastavat hyvin ne todelliset kriteerit, joilla rasmuslaiset arvioivat heille tarjottua tietoa. Järkevälle ihmiselle ainoa kriteeri olisi tietysti argumenttien vahvuus, rasmuslaiset taas jakavat tiedon sen lähteen mukaan: jos se tulee mamu-kriitikolta, se on väärin, jos se tulee edes hulluimmalta, valehtelijaksi useaan otteeseen osoitetulta antirasistibloggaajalta, se on absoluuttinen totuus. He eivät puhu koko ketjun aikana mitään Vahteran tekstin sisällöstä, vain siitä, mille puolelle hän maahanmuuttokeskustelussa asettuu.


Nyt keskusteluun liittyi Rasmuksen oma muslimikäännynnäinen, feministipuolueen Isra Lehtinen, joka pyrkii vaientamaan kaiken ideologiaansa kohdistuvan kritiikin somessa ja joka valittaa jokaisen maahanmuuttajien tai islamin kannalta ikävän julkaisun alla, että miksi sellaista piti mennä jakamaan. Ikävistä totuuksista pitäisi vain vaieta, koska kamalaahan se olisi, jos muslimien imago kärsisi entisestään. Feministille ja islamistille tyypillisesti Isra ylpeilee sillä, ettei lue mitään aatemaailmastaan poikkeavaa, ettei kupla vaan puhkeaisi.

Alan Salehzadeh, toinen Iltalehden bloggaaja, leimataan islamofobiksi ilman ainuttakaan perustetta. Salehzadehin siteeraaminen ei ole peruste - täytyisi osoittaa, että hän on väärässä. Sitä ei luonnollisestikaan edes yritetä.

Tällainen on fanatismin kupla. Kuplassa määitään lammasmaisesti samaa ajatusta ja keskenään ylpeillään sillä, kuka on tehokkaimmin pitänyt itsensä tietämättömänä kieltäytymällä lukemasta mitään, mikä poikkeaa omasta maailmankuvasta. Vasta-argumentteja ei tarjota tai vaadita. Olennaista on vakuuttelu.

Vahteran ja lukuisten hänen kaltaistensa kirjoittajien tuotokset ovat pelottava vaaratekijä tälle ryhmälle. Kun moiselle säikäytykselle on altistuttu, kokoonnutaan yhdessä selittelemään asia parhain päin ja vakuuttelemaan, ettei tuhmaa tietoa tarvitse uskoa. Sitten kaikille tulee taas hyvä mieli, ja kupla säilyy puhkeamattomana.

8 kommenttia:

 1. Tietänevätkö nuo, mitä paatos tarkoittaa?

  VastaaPoista
 2. Aivan uskomatonta. :O
  Tuo kupla harrastaa ja kunnioittaa tunneretoriikkaa sekä kiistää järkiargumenttien arvon. Ei sellaisista lähtökohdista voi syntyä mitään rakentavaa keskustelua. Surullista.
  http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232683-jarkipolitiikka-vs-tunnepolitiikka

  VastaaPoista
 3. luulisi tuollaisella asenteella jo pakkaavan laukkuja ja lähtevän muslimimaahan! miksi tuo sairas kulttuuri pitää väen vängällä tänne saada

  VastaaPoista
 4. Kuten on tutkittu ihminen hylkää kaikki sellaiset asiat jotka menevät omia näkemyksiä ja maailmankuvaa vastaan, se tunnetaan hyökkäyksenä itseään vastaan. Ihminen puolustautuu sellaista vastaan, inhimillistä vaikkei ehkä kovin kannattavaa tässä tapauksessa.

  Tuhka tuumii että lopulta pelkkä käytännöllisyys ja logiikka pakottaa lopettamaan maahanmuuton. Etupäässä raha kun ei pysty enää maksamaan ylläpito suurelle määrälle ihmisiä. Tosin sitä ennen vaaleissa kantaväestö alkaa kannataa tiukempia rajoituksia maahanmuuttoon ja estääkjseen populistien nousun, muut puolueet joutuvat myös keventamaan käytäntöään.

  Tosin johtuen valtavasta nuorisopullistumasta lähi-idässä ja afrikassa, porukan estämisestä tulee karu tapahtuma.

  Kyyneliin tämä vain päättyy

  VastaaPoista
 5. Muistettakoon: liika ihmisväestö ei ole vain köyhien maiden kansojen aiheuttama ongelma. Globaalisti tarkastellen rikkaan pohjoisen asukas on tuhoisampi kuin köyhän etelän. Etelän ongelma on lisääntyvä väestö, pohjoisen ongelma saastuttava väestö. Todellinen humanisti vaatii 90 % pienennystä kaikkeen ihmisten syntyväisyyteen, jotta tuhansienkin vuosien päästä meitä olisi olemassa pallollamme.

  Väestön siirto etelästä pohjoiseen on kaikkein tuhoisinta politiikkaa.

  VastaaPoista
 6. Näin on. Suvakkius on kuin joku oma uskonto. Faktat eivät kuulu siihen.

  VastaaPoista
 7. Aika lailla naiset äänessä kieltämässä faktat ja todellisuuden. Pitävät tosiasioita mielipiteinä, ja omaa ajatteluaan leimaamisineen ja tunnustuksellisuuksineen ainoana oikeutettuna ajatteluna. Dialogi tällaisten kanssa lienee mahdotonta.

  VastaaPoista
 8. Pauli Vahtera:
  Facebook bannaa minua edelleen. Nyt sain uuden 3 vrk:n käyttökiellon jutusta, jossa tuli tuo banni jo pari viikkoa sitten. Asialla lienevät juuri nuo rasmuslaiset, jotka eivät kestä totuutta. He haluavat, että Suomessa palattaisiin Neuvostoliiton aikaan ja totuudenpuhujat vietäisiin Siperiaan vankileirien saaristoon.

  Haluammeko me suomalaiset todella tällaisen yhteiskunnan, jossa tyhmimmät ihmiset ottavat diktatuurin julkiseen käyttöön. Tällaisessa Suomessa on ikävä elää. Mutta sittenpähän kaikki ovat valmiiksi nöyriä kun islamistit ottavat vallan ja siirrymme kaikki sharia-lain noudattajiksi, hyvällä tai pahalla.

  Ranskan presidentin vaalien tuloksella on enemmän vaikutusta Suomeen kuin äsken pidetyillä Suomen kuntavaaleilla.
  http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2017/05/01/toihin-saa-tulla-choisir-la-france-valitse-ranska/

  VastaaPoista