torstai 9. maaliskuuta 2017

Turvapaikkateatterissa uusi välinäytös


Edelleen jatkuva turvapaikkateatteri Helsingin keskustassa on tuottanut taas uusia käänteitä. Yksi oleskelulupaa vaativista laittomista keksi kiivetä puuhun ja näytellä itsemurhayritystä. Tietenkään kukaan puoliksikaan vakavissaan oleva itsemurhantekijä ei yrittäisi hirttäytyä kaikkien nähden, koska tietäisi muiden puuttuvan tilanteeseen. Kyseessä oli ilmeisen huomiohakuinen tempaus, jota nyt laittomien tukijat yrittävät maalata vakavasti otettavaksi itsemurhayritykseksi.

Suomi Ensin -leirin väki sattui paikalle kuvaamaan tapahtuman - tosin laittomien leirissä ollut punapappi Marjaana Toiviainen yritti estää kuvaamista, koska teatterista on helpompi tuottaa nyyhkytarinoita, mikäli surkuhupaisan ja epäuskottavan näköinen puussa riekkuminen ei jää nauhalle. Narratiiviksi muodostettiinkin nopeasti se, että suurin ongelma ovat tuhmat kansallismieliset, jotka tapauksen kuvasivat - ei se, että joku järjestää takuulla paikalla olleista lapsista pelottavan tempauksen kaiken kansan nähtävillä omaa etuaan ajaakseen.

Nyt tempauksesta yritetään lypsää kaikki hyöty irti. "Anarkisti" Suvi Auvinen vaatii Twitterissä Migriä muuttamaan toimintaansa tapauksen vuoksi. Siinäpä se vasta kiintoisa signaali olisikin lähetettäväksi: tehkää ihmeessä itsemurhayrityksiä; niillä saatte tahtonne läpi. Suvaitsevaisto siis kannustaa laittomia itsemurhayrityksiin ja toivoo Migrin liittyvän kannustukseen mukaan.

Samaan aikaan vasemmistopoliitikot vaativat väliaikaisten oleskelulupien jakelua lopullisen kielteisen päätöksen saaneille, maasta poistumisesta kieltäytyville laittomille. Eli turvapaikkakarusellista tehtäisiin entistä järjettömämpi. 

Tällä hetkellä meillä on lähes miljardin vuodessa maksava harrastus, jossa ihmisiä otetaan sisään ja majoitetaan, hakemuksia käsitellään, päätöksiä annetaan ja kielteisen päätöksen saavalta enemmistöltä toivotaan oma-aloitteista poistumista. Käytännössä maksamme Suomen-lomia ihmisille, joilla ei mitään mahdollisuuksia olisi turvapaikan saantiin alun alkaenkaan, koska he eivät täytä vaatimuksia ja ovat pitkälti elintasopakolaisia.

Li Anderssonin ja muiden vasemmistopoliitikkojen ehdotus veisi karusellin älyvapauden aivan uudelle tasolle: edelleenkin haaskaisimme saman rahasumman turvapaikkajärjestelmään, ja se kaikki olisi vielä täysin tarpeetonta, koska päätöksillä ei enää olisi mitään väliä. Niin tai näin, saisit oleskeluluvan joka tapauksessa.

Suomen väitetään lähettävän ihmisiä surman suuhun. Millä perusteella? No sillä, että kielteisen päätöksen saaneet itse niin väittävät ja kieltäytyvät maasta lähtemästä. Eli siis jos alla olevan kuvan heput olisivat liittyneet laittomien mielenilmaukseen, yhtäkkiä hekin olisivat muuttuneet surman suuhun lähetettäviksi, vaikka olemus kertoo päinvastaista.


Seurakunnissa on ryhdytty kurpitsavankkuritarinoita lukemaan ääneen. Hölmöläisen stereotyyppi ja diakoni Kristiina Huotari selitti, mitä hän ajattelee päätöksistä: -Ne ovat todella pöyristyttäviä. Turvapaikanhakijalle on esimerkiksi todettu, että olet vaarassa ja henkesi on uhattuna. Ja silti päätös on, että sinut palautetaan kotimaahasi.

Justiinsa. Eli diakoni ei osaa erottaa, miltä osin Migri vain kertaa tulijan omaa kertomusta ja miltä osin se kertoo todennettuja asioita. Huotarille voisi lähettää sähköpostiin käräjäoikeuksien ratkaisuja rikosasioissa, ja hän olisi hetkessä kertomassa lehdille, miten Suomen oikeuslaitos polkee ihmisten oikeuksia: -Tämä mies sanoi, että hän on syytön eikä tehnyt mitään. Silti hänet laitettiin vankilaan!

On suorastaan huvittavaa, miten idea on sanailtu vasemmiston ehdotuksessa:
"Kasvava paperittomien joukko ei ole kenenkään etu. Hallituksen tulisi pikaisesti puuttua niihin järjestelmän ominaisuuksiin, jotka tuottavat paperittomuutta."
Paperittomuutta tuottaa se, että kielteisen päätöksen saaneista ei päästä eroon. Ne järjestelmän ominaisuudet, mitkä tämän mahdollistavat, ovat se, että tänne voi saapua ilman asianmukaisia papereita, jolloin palautuksen kannalta välttämätön kansallisuuden todistaminen on vaikeaa, ja se, että systemaattisiin laittomien palautuksiin ei ole ryhdytty.

Jos lakkaamme päästämästä paperittomia maahan ja määrätietoisesti poistamme maasta täällä luvattomasti oleskelevat, paperittomuusongelma katoaa. Samalla vähennämme yhteiskunnalle koituvia kustannuksia ja sosiaalisia haittoja.

Ehdotuksessa annetaan se kuva, kuin ainoa keino estää paperittomuutta olisi vain käytännössä avata rajat ja jaella oleskelulupia jokaiselle, joka täällä haluaa olla. Viis siitä, paljonko nämä ihmiset jo valmiiksi talousahdingossa oleville suomalaisille maksavat. Viis siitä, moniko joutuu heidän tekemiensä rikosten uhriksi. Viis siitä, vaikka olisi terrorismitaustaa, koska jos keksit sanoa, että sinua odottaa kotimaassa vaara ja kieltäydyt lähtemästä, olet epäreilun kohtelun uhri.

Suomalaisiin suuntautuva epäreiluus ei tietenkään hetkauta. He maksavat tämän sirkuksen - halusivat tai eivät. Heidän on seurattava sivusta, miten heidän maataan ajetaan tärviölle. Jos he erehtyvät protestoimaan vaikkapa kustannuksia tai suomalaisiin naisiin kohdistuvia rikoksia, heidät leimataan rasisteiksi. Sitä päivää ei nähdä, jona seurakunnissa luetaan ääneen käräjäoikeuden tuomioita raiskaustapauksiin tai maahanmuuttoviraston kirjanpitoa.

12 kommenttia:

 1. "Kasvava paperittomien joukko ei ole kenenkään etu. Hallituksen tulisi pikaisesti puuttua niihin järjestelmän ominaisuuksiin, jotka tuottavat paperittomuutta."

  Paperittomia tuottaa se järjestelmän ominaisuus, että järjestelmää on liian helppo käyttää väärin. Kun paremman elämän toivossa tänne tullut siirtolainen "hakee turvapaikkaa", hänen pitäisi jo lähtökohtaisesti allekirjoittaa sopimus, että hän palaa vapaaehtoisesti kotimaahansa, mikäli osoittautuu, ettei hän ole oikeasti turvapaikan tarpeessa.
  http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232977-turvapaikanhakijoiden-allekirjoitettava-sopimus-vapaaehtoisesta-kotiinpaluusta

  VastaaPoista
 2. Matuiluun on ratkaisu:lopetetaan taikaseinä. Kun ei anneta rahaa ja etuja, matut lakkaavat tulemasta.

  VastaaPoista
 3. "Lähes miljardin" En väittele, mutta en usko että kustannukset jäävä alle miljardiin. Jokin aika sitten (en muista nimeä) virkamies ihmetteli julkisesti 160-200 jopa yli päiväkustannushintaa vokeissa. Eipä ole miehestä sen jälkeen kuulunut. 100e päivä x 365 päivää x 33 000 läpsyttelijää tekee jo 1,2 miljardia per vuosi. 150e = 1,8 miljardia. Siihen päälle oikeusprosessit ja kirkon työntämät verorahat yms yms hammashoitoihin asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Olen samaa mieltä, miljardi tuskin riittää lähellekään edes välittömiin kustannuksiin.
   -Ja kun perheenyhdistämiset pääsevät vauhtiin, niin nykyisellä maamme työttömyystilanteella nuo kustannukset jatkuvat optimistisesta 20 vuodesta aina realistisemmin ajateltuun ikuisuuteen.

   Poista
 4. Ole kiltti ja palaa kommentoimaan myös Usariin! Saisit niin paljon enemmän näkyvyyttä. Sanasi on miekka.

  Please :)

  VastaaPoista
 5. Miksi Sipilä vaikenee hommaamastaan ongelmasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska ei koe mitään ongelmaa olevankaan? - Sivumennen sanoen: jos suomalainen yrittää itsemurhaa, tietää se hänelle pakkolähetettä tahdonvastaiseen mielenterveyshoitoon.

   Eihän tämän hätää kärsivän, sotaa ja vainoa paenneen rassukan sydämeen käypää hätätilannetta ole julman välinpitämättömästi ohitettu hylkäämällä hänet oman onnensa nojaan tuohon rasismin ympäröimään leiriin? Varmaankin hänet on jo lähetetty Kupittaan A1-osaston lempeiden hoitajasetien hellään huomaan saamaan hoivaa ja turvaa itsemurhayrityksensä johdosta?

   Jos näin ei ole menetelty, miksi ihmisoikeusjärjestöt eivät ole jo nostaneet asiasta valtavaa meteliä?

   Poista
  2. Sipilän organisaatio tekee miljoona bisnestä tällä turvapaikka sirkuksella jota kokoomus ja suurin osa oppasitiosta komppaavat.

   Poista
 6. Sipilä vaikenee, kuka muu poliitikko, päättäjä on ottanut kantaa tänne tuotettuun ongelmaan, saatikka Rautatietorin leireilyyn??

  VastaaPoista
 7. Tilanne on Irakissa ja naapurustossa taas paranemassa, ja täältäkin osa palaa kotiseudulle ilmeisen rauhallisin mielin. Toiset taas eivät kumma kyllä millään. Olisiko niin, että kun laki ja järjestys orastaa, se ahdistaa eniten juuri niitä jotka ovat olleet kovasti keppostelemassa jo ennen lähtöään Irakista, ja nyt pelkäävät joutuvansa vastuuseen palattuaan? Jos näin on, ja annamme juuri tämän aineksen jäädä, saamme tänne varsinaisen keppostelijoiden parhaimmiston, josta riittää varmasti iloa pitkään.

  VastaaPoista