perjantai 6. tammikuuta 2017

Vihapuhekäräjillä totuudella ei ole väliä, uskokaa jo.

(Kuva Tynkkysen Facebookista)

PS-nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen sitten sai arvattavat syytteet kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ja uskonrauhan rikkomisesta. Kaikella todennäköisyydellä tuomiokin tulee.

En epäile hetkeäkään, etteikö Tynkkynen osaisi oikeudessa perustella puheitaan ja osoittaa väitteensä todeksi. Kyse ei ole siitä, koska siitä huolimatta, että julkinen keskustelu kohisee totuuden jälkeisen median tiimoilta, on oikeusjärjestelmämme siirtynyt totuuden jälkeiseen aikaan jo kauan sitten.

Reilusti tiivistäen Tynkkysen kiihottamissyytteeseen johtaneet ydinväitteet olivat nämä:
 • Islam pitää kitkeä Suomesta.
 • Islamisaatio on pysäytettävä.
 • Myönnetyt oleskeluluvat on laitettava uudelleen tutkittavaksi, jotta aiheettomasti maassa olevat voidaan palauttaa.
 • Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikkien ei tarvitsekaan olla. Jo osa heistä riittää tekemään muslimien maahanmuutosta meille liian vaarallista.
 • Mitä vähemmän Suomessa on muslimeja, sitä turvallisempaa täällä on.
 • Kuka tahansa muslimi voi innostua seuraamaan profeettansa esimerkkiä vääräuskoisten tappamisessa, koska uskonnossa Muhammedin teot ovat arvostelun yläpuolella eikä uskonto ole niistä yrittänytkään irtautua.
 • Muslimit vaarantavat länsimaisen elämänmenon.
Uskonrauhan rikkomisen kohdalla haaste erittelee yhden kohdan Tynkkysen Facebook-julkaisusta:

"Voisivatko muslimit kirota pedofiiliprofeettansa, joka antaa oikeutuksen meidän eurooppalaisten teurastamiselle vain, koska emme halua alistua Allahille, tuolle hirviölle." 

Kiihottamissyytteeseen johtaneet falsifioitavat väitteet voisi yksi toisensa jälkeen perustella todeksi. Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta yksikään maa tai kaupunki ei ole muslimien vaikutuksesta muuttunut turvallisemmaksi paikaksi asua. Päättäjämme olisivat ilahtuneita jo kohtuullisen negatiivisesta vaikutuksesta turvallisuuteen, positiivista tai neutraalia muslimien turvallisuusvaikutusta tuskin kukaan realistisesti odottaa. 

Muhammed oli globaalin jihadin aloittaja, ja on pakenematon totuus, että islaminuskossa hänet katsotaan virheettömäksi Jumalan lähettilääksi. Ei ole siis mitään syytä uskoa, että muslimit olisivat jotenkin vääräuskoisten tappamista ja alistamista vastaan, koska he moisten tekojen harrastajan katsovat erehtymättömäksi profeetaksi ja profeetan elämäntavan jäljittelyn muslimin tärkeimmäksi tehtäväksi uskonnossa.

Palautuksiin liittyvät kommentit taas ovat täysin yhteneviä ulkomaalaislakiemme kanssa. Pakolaisstatukset ja turvapaikat on tarkoitettu niille, jotka niitä tarvitsevat, ja oleskeluluvat on suunniteltu väliaikaisiksi juuri siitä syystä, että niiden aiheellisuutta tulee tarkkailtua. Tynkkynen vain toteaa, että tämä valvonta ei tässä ajassa ole toteutunut.

Ja eikös palautusten pitäisi olla sitä, mitä ihmisoikeuksien kannattajatkin haluavat? Ainahan he sanovat, että pakolaiset oikeasti haluavat palata kun pystyvät ja miten tärkeää on, että tänne pakolaisiksi päässeet voivat kouluttautua ja sitten palata auttamaan kotimaataan. No sinne vaan jälleenrakentamaan, niin kaikilla on hyvä mieli.

Joka tapauksessa, sillä ei ole mitään väliä lain tai tuomioistuimien linjausten kannalta, ovatko väitteet totta, perusteltavissa tai ilman mitään loukkaamistarkoitusta esitettyjä poliittisia mielipiteitä. Laki sanoo näin (alleviivaukset lisätty): 
Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
Toisin sanoen oikeakin tieto riittää, jos sen joku voi panettelevaksi kokea. Toki lakia noudatetaan mielivaltaisesti, koska esim. Tynkkysen viestin kokonaisuudessaan näytteille asettanut mtv3 ei ole käräjillä, eivät myöskään ne reilut 800 Maikkarin juttua jakanutta. Tämä on myös nähty käytännön päätöksissä. Jussi Halla-ahon KKO-tuomiossa sanotaan, että vaikka uskontoa koskevat väitteet voitaisiin todistaa, ei niitä voi käsitellä samoin kuin luonnontieteellisiä väittämiä:
Logiikalla tai niin sanotuilla järkiperusteluilla ei tämän vuoksi ollut todellista merkitystä uskonnollisista kysymyksistä käytävässä keskustelussa. 
Joensuussa taas tämä nähtiin hieman erilaisen syytteen kohdalla, kun suomalaismies tuomittiin kunnianloukkauksesta hänen sanottuaan rappukäytävässä somalien kuullen, että rapussa haisee. Käräjäoikeuden mukaan ei ollut olennaista, oliko haju objektiivisesti arvioiden häiritsevä vai ei. Haju rappukäytävässä on oikeudellisesti kuin sisäinen turvallisuusuhka Suomessa: vaikka se olisi siellä, siitä ei saa sanoa, jos vähemmistöllä voi tulla paha mieli.

Tästä syystä puhun Tynkkysen tuomiosta varmana asiana. Totuudella ei kirjaimellisesti ole väliä suomalaisessa oikeusjärjestelmässä, vaan subjektiivinen loukkaantumisen kokemus asetetaan faktoja tärkeämmäksi.

Tynkkysen oikeudenkäynti on Oulun oikeustalolla keskiviikkona 11.1. klo 9:00. Yleisöä toivotaan paikalle, joten ilmaannu sinne tai tulen hakemaan kotoa. Liveä on tulossa, mutta todennäköisesti salissa ei saa kuvata, joten itse käsittelyn voi nähdä vain paikan päällä.

13 kommenttia:

 1. Lisäksi: lainsäätäjän epämääräiset määritelmät ovat mielestäni selvästi huonosti valmisteltuja lakeja, sekä ilmeisessä ristiriidassa perustuslain kanssa tavalla jolloin perustuslain sisältämän sananvapauden tulisi olla se ensisijainen laki jonka mukaan syytteet arvioidaan.

  VastaaPoista
 2. Jos tuomio tulee tulkinnallisin epäselvin perustein perustuslakiin nähden, siis uusien ja toissijaisten lakien nojalla on ilmeistä että: kyseessä on perustuslakiemme vastainen toiminta.

  VastaaPoista
 3. Ai tulet hakemaan kotoa? Kannattaa lähteä matkaan sitten hyvissä ajoin, ajoaika on yli 8 tuntia suuntaansa. Ouluun päin mennessä voin kyllä olla vaihtokuskina.

  VastaaPoista
 4. Sharialaissa on määritelty panettelu siten, että myös totuuden kertominen on panettelua, jos se loukkaa jotakuta tai sitä ei haluta julkistaa. Tuolla perusteella voi todeta, että Suomen oikeusjärjestelmä jo nyt sopii yhteen Sharian kanssa ja tätä se Kimmo Sasi varmaan aikoinaan tarkoitti.

  Tästä kotoutimisesta tulee helppoa.

  VastaaPoista
 5. Nämä noitaoikeudenkäynnit jäävät kohta unholaan. Uskonrauhanrikkomis-,kiihotus kansanryhmää vastaan-,vihapuhe...jamitäniitäonkaantuomioita tullaan jo varmaan kevään kuntavaaleissa käyttämään oman vaalikampanjan tukena, ellei peräti perustana. Onhan se selvää, että sananvapaustuomiolla saa ääniä maahanmuuttokriittisiltä äänestäjiltä...niin sitä vain lankeaa kuoppaan, jonka toiselle kaivaa, ha ha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et taida käsittää millaiset voimat on meitä vastassa. Nää Suomen eliittiherrat on ihan pikku poikia siihen verrattuna. Ne ottaa vastaan käskyjä ja saa murusia pöydästä... Follow the money

   Poista
  2. No en nyt tainnut käsittää myöskään mitä kohtaa kommentissani omassa kommentissasi kommentoit. Never mind...ymmärrän tietysti toki, että planeetta on täynnään toinen toistaan isompia johtajia...

   Poista
 6. Nämä noitaoikeudenkäynnit jäävät kohta unholaan. Uskonrauhanrikkomis-,kiihotus kansanryhmää vastaan-,vihapuhe...jamitäniitäonkaantuomioita tullaan jo varmaan kevään kuntavaaleissa käyttämään oman vaalikampanjan tukena, ellei peräti perustana. Onhan se selvää, että sananvapaustuomiolla saa ääniä maahanmuuttokriittisiltä äänestäjiltä...niin sitä vain lankeaa kuoppaan, jonka toiselle kaivaa, ha ha.

  VastaaPoista
 7. Kusipäisyyden määrä on ääretön.

  VastaaPoista
 8. Kiihottamispykälä nykymuodossaan on juuri niin kummallinen, kuin Tuonen Joutsen kuvailee. Toivottavasti Tynkkynen on palkannut asianajajan, joka osaa katsoa vastuuvapausperusteista rikoslakiin kirjatut seikat.

  En malta olla ottamatta esille hyvää lainsäädäntöä ajalta, jolloin kotimaamme Suomi oli Ruotsin Itämaa.
  Oikeudenkäymiskaari 1.1.1734/4 1 luku Yleisistä tuomioistuimista
  11 § Tuomarin pitää tarkoin tutkia lain oikeata tarkoitusta ja perustusta sekä tuomita sen mukaan, mutta ei vastoin sitä, oman mielensä mukaan. Maan tapa, jos se ei ole kohtuuton, olkoon hänellä myös ohjeena tuomitessansa, kun säädettyä lakia ei ole.
  12 § Jos tuomari ilmeisestä huolimattomuudesta tahi ymmärtämättömyydestä tekee väärän tuomion, menettäköön virkansa kokonaan tahi määräajaksi, tahi maksakoon rahasakon, kolmijakoon, aina asianhaarain mukaan, ja korvatkoon kaiken vahingon. Jos hän sen tahallansa tekee, vihasta ja ilkeydestä taikka ystävyyden, lahjain ja voiton tähden, menettäköön virkansa, saamatta sitä koskaan takaisin, korvatkoon myös vahingon, ja lahjat menkööt vaivaisille. Jos joku sellaisen väärän tuomion tähden menettää henkensä tahi kunniansa, menettäköön tuomarikin pahuutensa ja ilkeytensä takia henkensä tahi kunniansa.

  1.1.2017 nämäkin lakipykälät lakkasivat olemasta. Vahinko, sillä nyt poistui tuomarikunnalta ankara sanktio, … menettäköön tuomarikin pahuutensa ja ilkeytensä takia henkensä tahi kunniansa.

  VastaaPoista
 9. Subjektiivinen loukkaantumisen kokemus ei ole tuomitsemisen peruste, vaan se, että islamilainen osapuoli subjektiivisesti kokee loukkaantumisen.

  VastaaPoista
 10. Hulluksi menee jos totuutta ei saa enää sanoa.

  Tuomarit ovat vihollisen asiamiehiä.

  VastaaPoista
 11. Maassa eletään maan tavalla,mutta te ette määrittele sitä.Joten on aivan turha itkeä jos homo Tynkkynen saa tuomion.

  VastaaPoista