sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Turpaanvetoa rakkauden ja yhtenäisyyden puolesta

Trump-kritiikkiä fiksuimmillaan. Tämän erikoisesti sonnustautuneen naisen mielestä tölkkien ja vauvanukkejen heiluttelu narussa on jonkinlainen kannanotto, mutta mihin?

Maahanmuuton suhteen mielipiteiden ääripäät ovat rajojen täysi sulkeminen maahanmuutolta ja niiden täysi avoimuus mille tahansa maahanmuutolle. 

Kuvitellaanpa joku kompromissiratkaisu näiden näkemysten väliltä: vaikkapa, että kiintiöpakolaisjärjestelmä säilytettäisiin, työperäistä maahanmuuttoa suosittaisiin ja turvapaikanhakijat käännytettäisiin Dublin-sopimuksen nojalla.

Uskon, että monet maahanmuuttokriittiset ottaisivat kompromissiratkaisun vastaan, vaikka he samalla tiedostaisivat, ettei kiintiöpakolaisten ottaminen vaikuta laajassa mittakaavassa maailmantilanteeseen ja ihmisten turvallisuuteen mitenkään. Mutta ottaisiko humanitääristä maahanmuuttoa kannattava puoli tarjouksen vastaan? Ei tietenkään. 

Kaikki yritykset luoda moista kompromissiratkaisua torpataan aina samoihin abstrakteihin käsitteisiin vedoten: kansainväliset sopimukset, ihmisoikeudet, humaanius, empatia, suvaitsevaisuus, kansainvälisyys, avoimuus. Jopa nykylain mukaisia palautuksia tapauksissa, joissa turvapaikan saannin vaatimukset eivät täyty, vastustetaan ihmisoikeuksia loukkaavana.

Eli dialogi on näiden ihmisten kanssa hyödytöntä. Heille kelpaa vain ratkaisu, joka on kokonaisuudessaan sen mukainen, mikä on heidän näkemyksensä ja heidän tulkintansa ihmisoikeuksista ja sopimuksista. 

Yhdysvalloissa viikonlopun mellakointi Donald Trumpin virkaanastujaisiin liittyen on samaa umpimielistä ideologiaa. Samoin kuin Suomen monikulturistit, jenkkilän Trump-vastustajat tekopyhästi valittavat kahtiajakautumisesta samalla kun luovat kahtiajakoa. 

Trump-vastustajat haluavat näennäisesti yhtenäisyyttä, mutta vain tarkasti määritellyin reunaehdoin: yhtenäisyyden on tapahduttava niin, että he saavat tahtonsa läpi ja muut alistuvat suosiolla. Yhtenäisyyttä ei tietenkään voi luoda niin, että he hyväksyisivät demokraattisten vaalien tuloksen, asettuisivat ennakkoluulottomasti presidenttinsä taakse ja pyrkisivät rakentavin keinoin ajamaan itselleen tärkeitä asioita tämän politiikassa.
Antifasisti löi Richard Spenceriä. Myöhemmin nyrkkisankari doxattiin ja kuvia hänestä vuodettiin
nettiin. Kuvat ovat liian roiseja Bloggerille ja Adsenselle täällä julkaistavaksi, mutta voit katsoa ne lopussa olevasta linkistä.

Washingtonin ja New Yorkin riehumisissa Trump-vastustajat mm. heittelivät tiiliä, nauloilla täytettyjä pulloja ja ulosteita, hajottivat massoittain autoja, näyteikkunoita ja julkista omaisuutta. Yksi antifasisti juoksi sivusta lyömään haastattelua antanutta alt right -johtaja Richard Spenceriä ja juoksi karkuun lyönnin jälkeen. Vasemmisto hurrasi Twitterissä, ja New York Times totesi otsikossaan: "Hyökkäys alt right -johtajaa vastaan saa internetin kysymään: onko oikein lyödä natsia?"

Aivan. Merkittävä sanomalehti pohtii, saako ihmiseen kohdistaa väkivaltaa, jos ei pidä hänen mielipiteistään. 

Rasmus-ryhmän Sami Leon Eerola taas intoili mellakoilla sanoen, että USAssa sentään tiedetään, miten laittaa natsit pelkäämään. Sama vasemmistoväki kauhisteli Jimi Karttusen potkaisua järkyttävänä hyökkäyksenä miehen mielipiteenvapautta kohtaan ja vielä kyseisen tapauksen aikaan sentään vaikutti ymmärtävän, että ihmisen kimppuun käyminen on väärin.

Päätin eilisen blogipäivityksen kysymällä, olisiko jo aika kaikkien tunnustaa, että vasemmisto ei harjoita poliittista toimintaa vaan mielenvikaisuutta. Tämän tekstin esittämällä kysymyksen tekstin aiheena olleille vasemmistolaisille: Eikö olisi jo korkea aika, että tunnistatte itsenne kaikista niistä ikävistä piirteistä, joita vastapuolen ylle sovittelette: kompromissikyvyttömyys, umpimielisyys, mielipidefasismi, fanaattinen ehdottomuus, suvaitsemattomuus ja väkivaltaisuus? 

Linkki naurunappulaan anarkistivassarin kuviin tässä.

8 kommenttia:

 1. kivasti kirjoitettu kivaa sisältöä Tiina! -Elias Isosomppi

  VastaaPoista
 2. Jos neuvottelu onnistu, niin jossain vaiheessa ratkaistaan väkivallalla kuka on oikeassa. Ei mikään hyvä ratkaisutapa mutta väkivalta on ainoa vaihtoehto jos kompromissi ei ole mahdollinen.

  VastaaPoista
 3. Tuhka on tuuminut pidemmän aikaa että eri "vasemmisto" ryhmät ovat kulkeneet nyt täyden ympyrän. Yhdessä vaiheessa ne vastustivat väkivaltaa ja yrittivät puolustaa heikompaa osaa yhteiskunnasta.
  Nyt kuten kaikki järjestöt tietyn ajan jälkeen ne ovat alkaneet muuttua siksi mitä vastaan ne taistelivat aiemmin.
  Tuhkaa vähän mietityttää millaiseen päätöseen tämäkin kierre menee. Nättiä siitä ei tule millään.

  VastaaPoista
 4. https://www.armstrongeconomics.com/international-news/north_america/2016-u-s-presidential-election/trump-revolution-is-not-about-trump-himself/

  VastaaPoista
 5. "...vasemmisto ei harjoita poliittista toimintaa vaan mielenvikaisuutta".
  Aiheellinen toteama.

  VastaaPoista
 6. Muistetaan tämäkin: Usan pressavaaleissa oli vastakkain kaksi ehdokasta, jotka molemmat oli asettanut ja rahoittanut vaaleihin Goldman sachs. Vaalimetelöinti ennen ja jälkeen vaalien piilottaa kätevästi todelliset valtakuviot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska et mainitse lähdettä, niin olet kai lukenut ylivoimaisesti eniten aiheesta kirjoittanutta magneettimediaa (http://magneettimedia.com/?s=Trump)?
   Ei ole ihan luotettavin lähde.
   Tässäkin jutussa http://magneettimedia.com/donald-trumpilla-mittavat-velat-goldman-sachs-rikollispankille/ tuo vihasivusto haluaa tuoda esiin negatiivisen suhteuttamatta sitä siihen, että Trumpilla on kuitenkin paljon velkoja suurempi omaisuus.
   Trumpilla oli myös erilaisia lahjoittajia ja ei-rahaperusteisia taustavaikuttajia.
   Trumpin vaalikampanja ja teot kuten nimitykset ovat olleet tähän mennessä rajusti vastakkaisia Obaman teoille.
   Toinen asia on sitten, mitä hän haluaa ja ennen kaikkea pystyy pankeille tekemään.
   Jos hän ei pysty esim. vaikuttamaan FED:n valtaan (tai uskalla), niin voi hän silti onnistua kokonaisuutena katsoen mahdollisuuksiinsa nähden hyvin. (Näyttäisi yrittävän vaikuttaa, jos tämä on tosi: http://russia-insider.com/en/audit-fed-bill-reintroduced-senate-and-trump-likely-support-it/ri18637)

   Täytyy myös muistaa ettei USA:n presidentiksi edes pääse ilman korruptiivista rahoittamista (jo siksi että vaalibudjettien on oltava iin isot) ja Trump on jo siihen käytäntöön osin mukautunut nimityspolitiikassaan.

   Mutta liian usein valta-analyyseissä ainoa näkökulma on "raha on valtaa".
   Oikeasti jo hyvin pitkään USA:n tiedusteluyhteisössä ja muualla osa porukasta on kyllästynyt eliittiglobalismiin js siksi esim. tämä tuli mahdolliseksi (pätkä Facestä:

   " Lauri Hernesniemi
   23 January at 22:03 ·

   Jukka Davidsson

   GLOBALISTIT PANIIKISSA!

   Presidentti Trump on määrännyt FBIn tekemään tänään aamulla iskun CDCn (yhdysvaltojen THL) pääkonttoriin. Tarkoituksena on löytää todisteet siihen, että CDC on tiennyt jo vuonna 2003, että rokotteet aiheuttavat AUTISMIA. FBIn mukana on tutkija tohtori William Thompson. "

   Poista
 7. Yksi tuolla jenkeissä pidetyn ns.naisten marssin puhuja Donna Hylton kidnappasi ja murhasi homomiehen ja ilmeisesti vielä sodomioi miehen rautaputkella ja istui 27 vuotta vankilassa. Asia josta jenkkien valtamedia on,yllätys yllätys,ollut täysin hiljaa. Jokainen meistä tietää millainen meteli valtamediassa nousisi jos vaikka sanotaan että abortin vastustajien mielenosoituksessa puhunut olisi tehnyt jotain vastaavaa.

  VastaaPoista