perjantai 16. joulukuuta 2016

SPR ansaitsisi syytteen Otanmäen ryöstömurhasta

Kajaanin poliisi pidättämässä toista ryöstömurhasta nyt tuomittua.

Tänään Otanmäessä paikallisen Arto Mikkosen ryöstäneet ja murhanneet turvapaikanhakijat Qasim Hammood Beni Zaid Ali ja Ali Ahmed Hussein tuomittiin yli kymmenen vuoden vankeusrangaistuksiin. Rangaistukset menivät oikeaan osoitteeseen, mutta jäivät puutteellisiksi, koska vastuullisia on muuallakin.

Molemmat miehet olivat päätyneet Otanmäen vastaanottokeskukseen Kajaaniin, koska olivat aiheuttaneet ongelmia aiemmissa sijoituspaikoissaan. Ja ongelmat eivät olleet mitään aivan vähäisiä, vaan henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia. SPR:n Oulun piirin hallintojohtaja Ari Haaranen oli kommentoinut siirtoja mtv3:n uutisille näin:
-Nämä (Kajaanin taposta) epäillyt miehet siirrettiin toisesta vastaanottokeskuksesta tänne noin viikko sitten, koska he aiheuttivat ongelmia. Tämä on normaali toimintatapa, että ihmisiä siirretään paikasta toiseen. Tämä on oikeastaan ainut järeämpi keino, mikä meillä on käytössä.
Ainut järeämpi keino? No miten olisi vaikka Suomen lain noudattaminen ja rikosilmoituksen tekeminen riehujista sen sijaan, että heidän tekojaan peitellään ja vaarallisia ihmisiä siirrellään kaikessa hiljaisuudessa aina uusien pahaa-aavistamattomien paikallisten uhaksi?

Vastaanottokeskusten henkilöstö on ilmeisen vastentahtoista sekoittamaan poliisia selkkauksiin, koska vakava rikollisuus vokissa voi herättää Migrin kiinnostuksen ja johtaa selvityspyyntöihin sekä vastaanottokeskuksen sulkemiseen ja arvokkaan sopimuksen menettämiseen.

Myös Otanmäen vokissa oli poliisi rampannut päivittäin, ja vaikka päihteet on vokeissa nimellisesti kielletty, Otanmäen tappajat olivat ryypänneet vokissa ennen kaupungille lähtöä. SPR ei hallitse edes omia tilojaan.

Lisäksi poliisi ei kohtele turvapaikanhakijoita samoin kuin paikallisia rikollisia. Vokkien tapahtumia selvitellään paikan päällä ja kirjataan, mutta syytteitä ei nosteta. Samoin vaikkapa pahoinpitelyyn tai ahdisteluun syyllistynyt suomalainen viedään tekopaikalta poliisin huostaan, turvapaikanhakijat taas usein vain palautetaan vokkiinsa.

Joidenkin rikosten, kuten ahdistelujen, suhteen on poliisi normaaliakin kädettömämpi. Lakia muutettiin niin, että nykyään ahdistelusta voidaan vain kirjoittaa rikesakko. Asia ei päädy käräjille. Turvapaikanhakijalle, joka valmiiksikin elää suomalaisten veronmaksajien kustannuksella ja joka todennäköisesti ei saa oleskelulupaa, on sakkolappu vessapaperiarkin väärti rangaistusarvoltaan. Poliisin kirjoittamista rikesakoista ei voi edes saada muuntorangaistusta vankeudeksi, joten rangaistusta ei käytännössä tule lainkaan.

Poliitikot ja SPR päivittelevät, että onpa se ikävää kun tulijat tappavat ja raiskaavat, mutta vastuuta ei oteta. SPR ei ole ilmoittanut aikovansa muuttaa millään tavoin käytäntöään vaarallisten ihmisten siirtelystä paikasta toiseen, ja itse asiassa piirijohtaja Haaranen selvästi puolusteli käytäntöä. SPR ei edes ole joutunut minkäänlaiseen tutkintaan siitä, että heittivät vaaralliset psykopaatit kajaanilaisten niskoille. Ilman SPR:n toimintaa Arto Mikkonen olisi elossa. Se loi olosuhteet hänen murhalleen.

Poliittinen johto puhuu ympäripyöreästi, että jotain tarttis tehrä, mutta kaikki todelliset toimenpiteet, kuten ulkona liikkumisen rajoittaminen, blokataan ihmisoikeuksiin tai kansainvälisiin sopimuksiin hämärästi vedoten.

Turvapaikanhakija ei ole kansalainen, eikä hänellä ole oleskelulupaa. Heidän liikkumistaan on kaikin puolin järkevää rajoittaa varsinkin huomioon ottaessa heidän tilastoissa poikkeavan taipumuksensa rikollisuuteen. Kielteisen päätöksen saaneita ei tulisi vapaalle jalalle päästää lainkaan vaan Yhdysvaltain tapaan heidät laittomina maahanmuuttajina otetaan säilöön palauttamiseen saakka. 

Kotimaahan palaaminen suosiolla alkaa tuntua takuulla vankilaolosuhteissa houkuttelevalta räikeimmällekin elintasopakolaiselle. Vilpittömin aikein tulevat taas taatusti ymmärtäisivät liikkumisen rajoittamisen perusteet prosessin ajaksi, koska yksikään normaalijärkinen ihminen ei ota nokkiinsa siitä, että hänet elättävät ihmiset haluavat varmistua omasta turvallisuudestaan.


Otanmäen ryöstömurhaajien tuomio on luettavissa Junes Lokan blogista täältä.

6 kommenttia:

 1. Suomalian ja ruåtzinistanin tapaan yhteiskuntamme haluaa joukkotuhoa islamistien käsissä?

  VastaaPoista
 2. SPR on laajentanut toimintaansa verenluovutuksesta myös verenvuodatukseen.

  tv. Risto

  VastaaPoista
 3. Tuplapiikkilanka-aidat joka vokin ympärille. Haju ja makuaistittomat koirat juoksemaan aiojen väliin nälkäisinä. Eihän niitä edes koira muuten voi purra saati sitten syödä.

  VastaaPoista
 4. Pitäytyisin blogaamisessa tuomioissa syyksi luettuihin rikoksiin. Tässä tappo ja törkeä kuolemantuottamus. Ettei myös tällä puolella syyllistytä valheelliseen paisutteluun à la suvaitsevaiset Asema-aukion tapauksesta.

  VastaaPoista
 5. Ehkäpä olisikin täsmällisempää puhua vain veribisneksestä jatkossa. Ja jos kohde sattuisi jäämään henkiin, niin SPR on kätevästi onnistunut monopolisoimaan Suomessa myös ensiapukoulutusbisneksen.

  Ai tulisi "pitäytyä" bloggaamasta mistään muusta kuin virallisesti annetuista tuomioista? Vielä kätevämpi olisi, jos oikeuslaitos pitäisi twitter-kanavaa antamistaan tuomioista, niin sitten voisi vain retwiittailla sieltä; säästäisi paljon vaivaa. Käytännössä siis: lopeta bloggaaminen kokonaan, ettei vaan tulisi syyllistyttyä "valheelliseen paisutteluun". Kansalainen, varo! Ajatusrikos vaanii nurkan takana! Se voi iskeä missä ja milloin vain, onkin parempi pysyä kotona ikkunat ja ovet suljettuina, silmälaput ohimolla, ettei vaan tulisi syyllistyttyä mihinkään, mistä voi tulla vaikeuksia.

  Kyllä Punaisen Ristin toimista on enemmän kuin asiallista vähän blogahdella. Se on Suomessakin jonkinlainen pyhä lehmä, kenties koska suurinpiirtein jokaiselta löytyy tuttavapiiristään vähintään yksi hyvää tarkoittava SPR:n lahjoittaja, usein verenluovuttaja, joskus vapaaehtoistyöntekijä tai jopa työntekijä. SPR:n arvostaminen on kansalaisvelvollisuus. Kognitiivinen dissonanssi jyllää; sen mukavan lähituttavan syyttävä katse väikkyy mielessä jos vaikka tekee ihan pikkuisen hakuja kuten "red cross corruption" tai "red cross bookkeeping" (joista ainakaan jälkimmäisessä ei sivumennen sanoen kannata luottaa Googleen).

  Ja vaikka jotain tuommoisilla hauilla löytyisikin (kuten vaikka http://www.npr.org/2016/06/16/482020436/senators-report-finds-fundamental-concerns-about-red-cross-finances) niin sieltä netistähän nyt löytyy vaikka mitä feikkiuutisia. Ei niitä tartte uskoa, tai edes ajatella. Jos YLE tai joku muu LUOTETTAVA taho ei asiaa asiallisesti raportoinut, niin sitä ei tapahtunut, ymmärrättehän. Ja vaikka jossain kaukana rapakon takana olisikin jotain vilunkia tapahtunut, niin se EI koske Suomea: Suomi on korruptiovapaa maa..ilmankansalainen, ja varsinkin Suomen PR, siitä ei näillä lakeuksilla pahaa puhuta. Kele.

  VastaaPoista
 6. Ja Angele Merkel Maan petturuudesta
  BIZARRE: Merkel embarrassed by German flag at rally
  https://www.youtube.com/watch?v=UYOXAG9S0lw

  Did Merkel just "read out Germany's suicide note"?
  https://www.youtube.com/watch?v=j_8kc19DL70

  Germany Are Finally Realizing That Angela Merkel Is Anti-German
  https://www.youtube.com/watch?v=LUeNoK7Jo70

  VastaaPoista