tiistai 1. marraskuuta 2016

Näyttelijä moraalisäteilee, tavis maksaa


Huominen ilman pelkoa on kampanja, jolla vastustetaan natsismia ja rasismia. Aivan kuin natsismi ja rasismi nyt olisivat ne asiat, jotka pelkoa yhteiskuntaamme tällä hetkellä tuottavat missään muualla kuin vihervasemmistolaisten toimittajien fantasioissa. Nyt kyseisen kampanjan nimissä ollaan järjestämässä konserttia. Konsertti takuulla vähentää rasismia aivan yhtä paljon kuin helsinkiläisten hipsterien mielenilmaus tuo rauhan Syyriaan.

Konserttia puuhaa näyttelijä Ritva Sorvali. Iltalehdessä Sorvalin kerrotaan keksineen rasisminvastaisen ristiretkensä Asema-aukion pahoinpitelyn tapahduttua. IL kuvailee asiaa näillä sanoin: "Tapahtuma oli monelle liikaa. Lopullinen rajanylitys päätään nostaneessa ulkomaalaisvihassa."

Missä ihmeen ulkomaalaisvihassa? Uhrihan oli valkoihoinen suomalainen, eikä ideologialla tai politiikalla ollut mitään tekemistä kahakan kanssa. Päihdeongelmainen pikkurikollinen sylkee kohti laajan rikostaustan omaavaa kuumakallea, ja nujakka on valmis. Vastaavanlaisia tappeluita tapahtuu joka viikko.

Mikäli potkaisijan kuuluminen kansallissosialistiseen järjestöön riittää tekemään potkusta ulkomaalaisvihan rajanylityksen, eikö samalla logiikalla jokainen muslimin tekemä pahoinpitely ole islamilaista terrorismia?

Sorvali kertoo, että halusi tehdä jotain asialle mutta ei mitään sellaista, joka vaatii henkilökohtaisia uhrauksia. Hän ei esim. voi mielestään mennä vapaaehtoistyöhön vastaanottokeskukseen, koska hänellä on hankalat työajat. Jotenkin kuitenkin olisi saatava aikaan jotain, mitä voisi somessa jakaa tykkäysten kerjäämiseksi, joten Sorvali unohti ajatukset yhteiskuvista vokin ruokalassa ja siirtyi konsertti-ideaan. 

Kiinnostusta on kuulemma ollut valtavasti, mutta jostain syystä Sorvali joutuu ruinaamaan Iltalehden lukijoita ostamaan lippuja Lippupalvelun kautta, koska hänelle olisi henkilökohtainen taloudellinen katastrofi joutua illan maksumieheksi. Eihän se nyt sovi, että itse joutuisi jotain uhraamaan hyväntekeväisyydessä. Tietenkin muiden on maksettava neverbeen-näyttelijän moraalisäteily.

Konserttiin on 800 paikkaa, joista 100 on varattu turvapaikanhakijoille. Tulijoita ja paikallisia viihdyttämään ovat ilmoittautuneet mm. sellaiset tähdet kuin Aulikki Oksanen, Ilkka Heiskanen, Tumppi Varonen, Taikuri Luttinen, Sianna Hoo, Tanjalotta Räikkä, Pelle Miljoona United, Klovnit Ilman Rajoja sekä Eija Vilpas. 

Ehdotankin, että koko sali varataan turvapaikanhakijoille. Jos joku saa heidät palaamaan vapaaehtoisesti kotimaahansa, se on tuon tähtikaartin esitysten seuraaminen illan ajan. 
Toivotan hankkeelle onnea ja menestystä.

15 kommenttia:

 1. Eiköhän tämäkin hupi päädy vielä jotain kautta veronmaksajien kustannettavaksi...

  Mistä muuten johtuu että kulttuuri-ihmiset ja taiteilijat tuntuvat olevan oletusarvoisesti vasemmistolaisia suvakkeja? Onko se laajempi ominaisuus joka liittyy jollain tavalla elimellisesti taiteelliseen luovuuteen, vai onko se vain tämä 60-lukulainen sukupolvi ja heidän lapsensa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli itse asiassa ihan kiintoisa haastattelu aihetta sivuten, psykologitutkijoiden nökökulmasta:
   https://youtu.be/x_fBYROA7Hk

   Riskeeraten täysin kliseiseltä kuulostamisen lisäisin tämän olevan todennäköisesti hyvin yksilöllistä ja monien tekijöiden summa - erityisesti korostaisin groupthink- ja kultti-ilmiöiden merkitystä, eli moni ei suinkaan ole "natiivisuvakki" vaan on sitä pelkästään ympäristön paineen vaikutuksesta.

   Poista
 2. Taas on puurot ja vellit sekaisin!
  Rasismihysteria on vertaansa vailla, samoin natsihysteria.
  Kommunisti nimeltään Stalin tapatti varmaan liki 20 miljoonaa eri kansanryhmien edustajaa. Miksi natsilippu on äärimmäinen kauhistus mutta sirppi ja vasara vain hauskaa retroa?
  Eikö kommunismia vastaan pitäisi järjestää konsertteja?
  Miksi vain valkoihoinen länsimaalainen on rasisti?
  Onko missään koskaan ikinä milloinkaan värillinen ihminen vaatinut valkoisiin kohdistuvan rasismin lopettamista???

  VastaaPoista
 3. Pieni yksityiskohta on kyl muistettava, että Vastarintaliikkeen periaatteena on reagointi välittömästi ja voimakkaasti kokemaansa uhkaan tai tekoon. Tämä myös Antifan perussäännöissä, jos olen oikein ymmärtänyt ja joskus näistä tahoista lukemani tiedot ovat totta.

  Olennaista on toki islamin kunnia- ja muu väkivalta, jos islamia loukataan, minkä hyvät ihmiset sivuuttavat. Tästä ylempänä lihavoitu kohta.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. voi vittu tämä vielä sitten loppu
  sitoutumaton kansalaiskampanja Missä bitääkö brunilt puheita ja pale tulee lauteille sen murhamiehen kanssa joraan antfa lippuliehuen jossa käsketään tuhomaan koko järjestäytynt demokraatine paska
  sytyta se tulee biisin kirvoitama
  ihmiset jotka siellä ovat pyyhkivät Brunilan ja dan koivulan puheiden jälkeen hikeä otsaltaan Juoden vihreiden tekemää *nokkos kahvia*
  ja ihmetelvät etteivät edes 1970 luvulla oleet niin hiessä taistolais maratonin jälkeen

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. marko1 ei selvästikään ole innostunut Sorvalin touhuista :)

  VastaaPoista
 11. Natsismin ja rasismin vastustaminen noilla tempauksilla on ihan ok, koska sosialidemokratia on natsismia ja ainoat rasistit Suomessa ovat muslimit ja suurin osa SDP-läisistä.

  VastaaPoista
 12. Lähteet: Politico, CNN, IS:n arkisto
  Näin USA:n äärioikeisto aikoo auttaa Trumpia – piilokameroita ja ilmaisia päihteitä köyhille
  MIETIKÄÄ VITTU OIKEESTI TÄMÄN VALTAMEDIAN PROPAGANDAA
  KUN NÄMÄ VAALIT ON KÄYTY AMERIKAN KONGRESSI KÄYNISTAA ESIMERKIKSI CNN VASTAA OIKEUSPROSESSEJA NIIN KERROTAAN VOISIKO JOKU LÄHETÄÄ VIESTIÄ ILTASANOMILLE TÄSTÄ ASIATA VAIKKA JUNES PLEASE ON TÄMÄ HÄVYTÖNTÄ MIETIKÄÄ TULEVIA EDUSKUNTA VAALEJA JOS MENO SAMANLAISTA KUI TÄYSIN MEIDÄN ASIOIHIN RIIPUMATOMASSA UUTISOINISSA MIETIKÄÄ MITÄ NOI VALTAMEDIAN TOIMITTAJAT TEKEVÄT KUN ASIAT KOSKEVAT SUOMEN POLIITIKAA ALERT HELP SOS TITANIK UPOAA AUTAKAA HELP HELP HUUSI JANNE KUKKAHATTU TÄDILLÄ VAIN HEILUI LAANNE

  VastaaPoista
 13. http://www.finnish-institute.org.uk/fi/articles/543-uusi-raportti-tutkii-julkishallinnon-datan-avaamista
  Antti Halonen huolestutavampaa jos kirjoitaja on joku media tutkia

  VastaaPoista