perjantai 28. lokakuuta 2016

Vasemmisto sahaa taas omaa oksaansa


Voi turvallisin mielin olettaa, että ollaan varsin kaukana ns. avoimesta, demokraattisesta keskustelusta, kun yksi keskustelun osapuolista ryhtyy sanelemaan, kenellä muulla on oikeus keskusteluun ottaa osaa.  Yleensä sanelijoille heidän oma oikeutensa siihen on aina tietysti itsestäänselvä - sitä ei edes mietitä.

Avoin, demokraattinen keskustelu on juuri sitä, miltä termi kuulostaisikin: liberalismin arvojen mukaista ideoiden vapaata markkinaa, jossa jokainen voi ajatuksiaan esittää ja kuulijat ratkaisevat, mitkä ajatukset menestyvät.

Vasemmiston määritelmä on kuitenkin jokseenkin erilainen. He katsovat demokraattisen keskustelun olevan perässä myöntelyä ja nyökyttelyä samanmielisten vasemmistolaisten kesken. Kenellekään, joka on Kokoomuksesta oikealle, eli oikeistolainen alkuunkaan, ei tule olla oikeutta keskusteluun osallistua. Vasemmiston samanmieliset arvioivat ympäristönsä ihmiset ja luokittelevat heidät joko ihmisoikeuksien arvostajiin (lupa osallistua keskusteluun) tai ihmisvastaisiin toimijoihin (ei lupaa, ulos vaan).

Vihreän Langan artikkeli "Vihapuhe tappaa avoimen keskustelun" oli häikäisevän hieno esimerkki tästä ajattelusta. Vääränlainen avoin keskustelu tappaa avoimen keskustelun. Paitsi, että jos suljet tietynlaisen puheen ulos, keskustelu sananmukaisesti lakkaa olemasta avointa. Eräs kappale loisti erityisesti vasemmiston kaksoisajattelussa:

Olin keskiviikkona paikalla, kun joukko toimittajia kokoontui uuden sananvapausjärjestön ensimmäiseen tapaamiseen Tukholmassa. Mukaan pääsivät vain etukäteen ilmoittautuneet, ja nimet tarkastettiin ovella.
Avoin keskustelu ei vain toimi, sanoi järjestäjä.
Ne ovat järkyttäviä sanoja toimittajalta, mutta kumpuavat käytännön pakosta.
Voisiko paljon säälittävämpää ja tarkoitustaan tuhoavampaa sananapausjärjestön tapahtumaa kuvitella? Sananvapausjärjestö toteaa, että sananvapaus ei nyt vaan toimi. Jotenkin en yllättynyt siitä, että kyseessä on ruotsalaisen järjestön tapahtuma.
Esitetyn näkemyksen ei tarvitse olla edes poliittinen, että vaientamisen halu eräissä herää. Lontoossa feministit ja islamistit yhdistivät voimansa tämän poliittisesti epäkorrektin, antifeministisen, esineellistävän ja kehohäpäisevän mainoksen poistamiseksi.

Samaa viestiä ovat toitottaneet myös mm. kansanedustaja Jani Toivola, Nasima Razmyar sekä feministi Katju Aro. Razmyar ja Toivola kieltäytyivät osallistumasta Ylen keskusteluohjelmaan, koska mukana oli FDL:n johtohahmo. Heistä oli suunnattoman loukkaavaa, että ohjelmaa mainostettiin niin, että mukana olisivat molemmat ääripäät, koska he eivät mielestään edusta mitään ääripäätä. Ilmeisesti suojaamattoman puistoseksin tai hallitsemattoman kehitysmaamaahanmuuton kannattaminen ovat heidän maailmassaan kaikin puolin maltillisia ajatuksia.

Katju Aro taas sanoi Ylen eli-lainkaan-puolueelliselta-kuulostavassa jutussa "Naiset, jotka ajattelevat naisten parasta", ettei hänestä ole edes mitään järkeä keskustella eri mieltä olevien "ihmisvastaisten toimijoiden" kanssa. Hän haluaa vain puhua ihmisille, jotka ovat valmiiksi vastaanottavaisia kolmannen aallon eksklusiivisen feminismin ilosanomalle -  toisin sanoen hän vain haluaa saarnata, ei keskustella. 

Ja kuvio kääntyykin toisin päin: kaikki muut (tervejärkiset) tahot yhteiskunnassamme suostuvat keskustelemaan toistensa kanssa, mutta nämä vasemmistolaiset eristävät itse itsensä yhteiskunnallisesta keskustelusta järjestelmällisesti kieltäytymällä osallistumisesta, mikäli yksikään muista osallistujista kantaa mielipidettä, josta he eivät pidä. He siis vahingoittavat vain omaa asiaansa, koska muiden keskustellessa he päätyvät huutelemaan keskenään.

Mutta kuten sanonta menee: kun vihollisesi tekee virheen, älä häiritse.


Lyhyt linkki tekstiin: http://tinyurl.com/zvtcpcs

4 kommenttia:

 1. Kun meillä nyt on (vielä ) tämä some jollain tapaa edes vapaa niin sieltä näkee tämän todellisuuden ehkä kaikkein helpoimmin. Erilaisilla blogeilla ja keskustelusivustoilla on yksi yhteinen piirre: Niillä palstoilla jotka kannattavat oikeata, vapaata mielipiteenvaihtoa ja sananvapautta, on aina kommentointi vapaata ilman ennakko- tai jälkisensuuria. Tämä mielipiteen- ja sananvapautta "kannattava" blogistien ja palstojen joukko sitävastoin ei salli vapaata kommentointia. Niillä on sananmukaisesti sensuuri käytössä. Useimmilla kaiken lisäksi ennakkosensuuri.
  Sensuuria perustellaan sillä että "tulee niin paljon sontaa että sitä ei jaksa siivota". Mitä tämä sonta sitten on?
  Onhan siellä tietenkin kaikenlaista "hävytöntäkin" mutta pääsääntöisesti kyseessä ovat sellaiset kirjoitukset joissa ollaan eri mieltä blogistin tai palstan pitäjän kanssa. Tästä erottuu vielä ne kirjoitukset joissa esitetään tosiasiat mielipiteiden tueksi.
  Jos nyt joku sitten kirjoittaa jotain "hävytöntä" niin mitä sitten? Kuka on se joka katsoo olevansa oikeutettu määrittelemään mitä sopii tai ei sovi kirjoittaa?
  Kyseessä on aivan selkeästi vain ja ainoastaan tuo mainitsemasi "väärien" mielipiteiden esille tulon estäminen.
  Ja tässä feministit osoittavat typeryytensä. He liittoutuvat jopa pahimpien vihollistensa kanssa saadakseen, usein absurdit, vaatimuksensa läpi. Ja tässä tietenkin islamistit hyvän taggiyaa mukaisesti auttavat feministejä hyvin tietäen että kunhan he ensin pääsevät riittävän voimakkaiksi, sitten on feministien vuoro. Samassa porukassa ovat myös seksuaalisesti poikkeavat.
  Eivät feministit eivätkä seksuaalisesti poikkeavat ole huomanneet sitä tosiasiaa että oikeasti sananvapautta kunnioittavat ja myös sananvapauden aikaansaaneet ryhmät ovat juuri niitä joita vastaan he nyt "taistelevat" kaikenlaisten ääriryhmien ja yhteiskuntaa hajottavien voimien kanssa.

  VastaaPoista
 2. Näyttää siltä, että vasemmisto ei rajoita ainoastaan oikeiston puheoikeutta :-)

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016102822528502_uu.shtml

  Jupakassa on kyse siitä, että Lindtman on toimittanut etukäteen eduskunnan puhemiehille listoja Sdp:n kansanedustajista, joille voi jakaa puheenvuoroja eduskunnan kyselytunnilla.

  VastaaPoista
 3. Lintman ilmoitti että kantaa vastuun. Ei aio erota. Poliitikkojen vastuunkanto on todellista diipadaapaa....

  VastaaPoista
 4. Tarkkaan ottaen SDP:llä on ollut tämä käytäntö jo ties kuinka pitkään koska sanovat nyt että käytäntö aiotaan lopettaa. Eihän voida lopettaa jos ei ole ollut?
  On aivan turhaa Antti Rinteen edes väittää että hän ei tiennyt tällaisesta käytännöstä. Hän istuu itse eduskunnassa ja on puoleen johtaja. Jos hän ei tiedä mitä puolueessa tapahtuu, sen kansanedustajien ryhmässä, niin hän ei ole puolueen puheenjohtaja.
  Tämä on tietenkin sitä suomalaista demokrstiaa parhaimmillaan.

  VastaaPoista