lauantai 24. syyskuuta 2016

Rasisminvastainen taikanäytös Helsingissä

Paleface innostui tietysti esiintymään rasisminvastaisessa mielenosoituksessa. Kuva on hänen uudelta videoltaan "Palamaan", missä Paleface selvästi antaa kannustusta väkivallalle ja tuholle silloin, kun elämä ei mene ihan omien toiveiden mukaan. Mene vaan, pieksä ihmisiä, riko muiden omaisuutta ja vie niiltä, mitä haluat, kunhan et ole rasisti.

Tänään eri puolilla Suomea järjestettiin taikanäytöksiä. Erinäiset poliitikot ja puolijulkkikset kokoontuivat kuuntelemaan Tarja Halosta ja Palefacea sekä siinä samalla tahdonvoimalla taikomaan epämukavia asioita pois maailmasta. Ainakin taikaesityksen järjestäjät vaikuttavat uskovan, että siinä on jokin logiikka, miksi tapaus, jossa yksi juutalaisenpolttoa hinkunut potkaisi toista rintaan, aiheutti jälkimmäisen juutalaisenpolttajan rakettimaisen nousun suvaitsevaisuuden marttyyriksi ja mielenilmauksen aiheeksi.

Helsingin punavihreä kupla osoitti tehonsa, kun kaupungin mielenilmaus keräsi jopa 15 000 kävijää, mutta muualla väkimäärät jäivät kymmeniin ja satoihin suuremmissa kaupungeissakin. Rasismi nyt ei vaan ole niin suuri ongelma, että se jaksaisi kiinnostaa. Rasismia liioitellaan kaikin keinoin, ja siltikin parhaimmillaan saadaan aikaan vain tarinoita bussista myöhästyneestä Valtterista, jonka taka-alalla iloinen äiti kerää kolehtia pojan lohdutukseksi. Suomessa on tapahtunut vain yksi rasistinen henkirikos, ja sekin oli romanin* suomalaista kohtaan tekemä. Rasismin tilastoista puhun tarkemmin tässä vanhemmassa tekstissäni.
Kuitenkin meillä on oikeitakin ongelmia: työttömyys, talouskasvu ja turvapaikkajärjestelmä, josta on tullut loputon karuselli, joka imaisee miljardin toisensa jälkeen ja sinkoaa ympäristöön raiskauksia, ryöstöjä, murhia ja pelkoa. Näemme joka päivä uutisotsikoita milloin mistäkin kadonneesta muistisairaasta, koska vanhukset jätetään resurssien puutteessa heitteille. Meillä on kodittomia, jotka ovat olleet asuntojonossa vuosia, ja heidän on katsottava sivusta, miten kuntapaikat nappaavat heidän jonottamansa asunnot irakilaisille.
Taikanäytösten kohokohtia olivat päättäjien visiitit mielenilmauksiin: ainakin Juha Sipilä, Petteri Orpo, Sanni Grahn-Laasonen, Paula Risikko, Li Andersson sekä Ville Niinistö ja vanhoista päättäjistä Tarja Halonen olivat paikalla. 

Hurja lista, mutta mitä hittoa nämä ihmiset miekkarissa tekevät? Hehän ovat niitä päättäjiä, joiden toimintaan mielenosoituksilla pyritään vaikuttamaan. Itselleenkö he mieltä osoittavat, vai onko tämä juuri sitä taikuuteen uskomista? Ja kuinka epäpäteviä nämä ihmiset oikein ovat? He ovat hyvissä asemissa vaikuttamiseen, jopa kaikkein parhaimmissa, joten miten ihmeessä he voivat katsoa järkeväksi ajankäytöksi miekkariesiintymiset? Pääministeri saa parilla kynänpyöräytyksellä enemmän aikaan toimistossaan kuin ikinä kaduilla mieltä osoittamalla. Voisiko joku kertoa ainakin ministerisväelle, ettei heidän tarvitse osoittaa mieltä, heillä kyllä on valtaa?
Sipilällä on luonnevika, joka valtiomiehelle on suorastaan rampauttava: hän epätoivoisesti haluaa ihmisten pitävän itseään hyvänä tyyppinä. Siksi hän syöksyy typeriin päätöksiin harkitsematta, kuten Suomelle miljoonia maksaneeseen lupaukseen tarjota Kempeleen lukaali maahantulijoille. Kansa ei tarvitse hyvää tyyppiä kaveriksi vaan määrätietoisen johtohahmon.
Osa näiden tapahtumien osallistujista onkin yleisluontoisia lampaita: he tekevät sitä, mitä porukka tekee. Sitten päädytään ensin osoittamaan mieltä homojen oikeuksien puolesta ja seuraavana viikonloppuna hurrataaan haittamaahanmuutolle, joka tuottaa Suomeen tuhansia äärimmäisen homofobisia ja rikosalttiita ihmisiä joka vuosi. Ollaan mukamas natseja vastaan, mutta jätetään se huomiotta, että suurin osa häirinnästä ja vandalismista Suomen juutalaisyhteisöihin tulee itse asiassa äärivasemmistolta.
Mielenosoitusten teemat myös kertovat paljon ajattelutavan erosta monikulturistien ja realistien välillä: Monikulturistit aina nimeävät tapahtumansa abstraktien ajatusten mukaan, koska haluavat piilotella todellisia tavoitteitaan eli haittamaahanmuuton ja islamisaation edistämistä. Mamu-kriittiset taas tarjoavat käytännön ehdotuksia: vokit kiinni, irti eurosta, rajat kiinni, suomalaisten turvallisuus ensin. Voisivat hekin järjestää vaikkapa väkivallanvastaisia tai raiskauksenvastaisia tapahtumia, mutta heidän ei tarvitse turvautua laajoihin, itsestäänselvästi tuomittaviin käsitteisiin, koska he uskaltavat sanoa omat käytännön ideansa ääneen, ja heillä ylipäänsä moisia on. Unelmaväellä on vain fantasiaa.

Tänään oli lapsentasoisten narsistien juhlapäivä. Meillä on edessämme monia kovia haasteita, joista kyllä voidaan määrätietoisella, fiksulla toiminnalla selvitä, mutta nämä höperöt huutelevat rasismista, joka ei takuulla pääsisi edes top 50 -listalle suomalaisten kohtaamissa ongelmissa. He saavat feelgood-annoksensa leikkimällä keskenään, että he ovat nyt parantaneet maailmaa, kun rasismia on nyt vastustettu. No jos he uskovat vastustuksen toimivan, menköön ensi viikonloppuna vastustamaan vaikkapa ebolaa tai uskonnollista vihaa Irakissa. Katsotaan, miten taikuus toimii.

*Alkuperäisessä tekstissä luki "ulkomaalaisen". Korjattu.

Kiitokset J.J:lle ajatuksia herättävästä viestistä aiheen suhteen.

29 kommenttia:

 1. Antirasistimiekkarit houkuttelevat väkeä tunnetuilla artisteilla. Ehkäpä meidänkin pitäisi saada Frejan lisäksi muita esiintymään. Vaikka toisaalta pinnalliset julkkisten perässä tulijat eivät sitten ole aatteen vuoksi paikalla.

  VastaaPoista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ei voi olla hämmästelemättä valtamedian pakahduttavaa Helsinki-keskeisyyttä: Kun Pohjois-Suomesta kotoisin oleva Pääministeri tuli maininneeksi jotain muualla Suomessa tapahtuneista murheellisista tapauksista, niin eikös siitä närkästys noussutkin!

  Sitä kai Sipilän piti käydä katumassa siellä miekkarissa.

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Sulle ei sit kukaan ole kertonut ettei kuolleista saa keksiä hanurista revittyjä juttuja? Toi juutalaisjuttu on MV-fuulaa mutta sehän ei sua ole ennenkään estänyt. Paskapuheet kelpaa.
  Palefacesta mitään mieltä mutta toi video on futuristisen elokuvan soundtrackia. Et sen verran viitsinyt selvää ottaa.
  Wiikiä vaan risoo että hänen frendiensä miekkari oli pannukakku. Se ei kiinnostanut ketään, ei yhtään ketään.

  VastaaPoista
 9. Vain yksi rasistinen henkirikos Suomessa? Eikös nyt ainakin se kahden somalin potkimistappo ollut rasistinen henkirikos, siis kun somalit potkivat hengiltä suomalaisen upseerin ja sanoivat määräävänsä täällä?? Lienee niitä mamujen tekeminä muitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät olleet somaleita,toinen oli afgaani ja toinen muistaakseni pohjoisafrikkalainen...

   Poista
 10. Kun niin hienosti sanoit että Helsingissä tapahtuma keräsi n. 15K kävijää, ja ulkopaikkakunnilla kymmeniä tai ehkä satoja, unohdit mainita että teidän ahdasmielisten kansainvaellus Helsingissä ei saanut edes kymmentä ihmistä liikkeelle ja kaiken kukkuraksi päämies lähti sinitakkien matkaan jo alkumetreillä. Somessa leviävä kuva "kriittisistä" istumassa portailla on kyllä ehdottomasti vuoden kuva. Siinä kiteytyy koko marginaaliryhmän konsepti. Yksi huutelija kun poistetaan yhtälöstä niin muut raukat eivät tiedä mihin mennä tai mitä sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krisu . Voi hellanlettas sentään . Olen jo jonkin aikaa polkua kulkenut ja voin sanoa sinulle , että hiljainen enemmistö on varmasti hallitsematonta maahanmuuttoa vastaan . Se on surullista että valhemedian propaganda lyö itsensä vielä liikaa läpi . Tuo pato kun murtuu , se ei tiedä hyvää sinun unelmillesi . Totuus tästä hulluudesta on jonain päivänä varmasti pöydällä . Toivotaan yhdessä ettei liian myöhään , jookos . Ja muistetaan Arto Mikkonen , hänen nimensähän sinunlaisesi unelmoija ja valtamedia "unohti".

   Poista
 11. Todellista miettimisen aihetta sata-vuotiaalle Suomelle pitäisi tulla esim. YLE-Uudenmaan uutisista perjantailta, jossa todettiin, että pääkaupunkiseudun koulunsa aloittavista lapsista joka viidennellä on molemmat vanhemmat ulkomailla syntyneitä. 90-luvulla oli vajaalla sadasosalla! Mihin on Suomi menossa, miten Suomi voi. Pääministeri voisi miettiä hieman pitemmällä tähtäyksellä asioita kuin se surkuttelu mihin hän A-talkissa alistui.

  VastaaPoista
 12. Näihin Jimi Karttusen nimimerkillä "Oliver Francis" kirjoittamiin fb-postauksiin ei mielestäni kannata takertua, koska ne on selvästikin kirjoitettu kännissä ja läpällä. Lähde: http://www.facebook.com/oliver.francis.33

  "i killl commie for fun" (24.9.2010)

  "VEDIN SKINILETIN!" (3.10.2010)

  "paskaa se oli kusi mua linsii vois polttaa koko puljun maksan euron,=)))" (29.10.2010) saatuaan potkut työpaikastaan ProVoicesta.

  "huomenna olen kuuluisa." (26.1.2011) kommenttina esiintymiseensä päihtyneenä Poliisi-TV:ssä http://www.youtube.com/watch?v=yUZbCpG6FHA

  "mä tapan yhen ." (9.2.2011)

  "KELA räjähtäää Ihan just ellei kohtala rahaa tippuu PERKELE!" (14.2.2011)

  Toisaalta kuvitellaanpa mitä tapahtuisi, jos joku vaikkapa Perussuomalainen kunnallispoliitikko olisi nuoruudessaan kirjoittanut samat asiat kännissä ja läpällä? Luultavasti ainakin Helsingissä kansaa olisi kaduilla marssimassa ja vaatimassa hänen välitöntä erottamistaan kaikesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vertaat siis tavallista kadun tallaajaa poliitikkoon? Et siis ymmärrä mikä ero näillä kahdella on?

   Poista
  2. Kristian, sanot siis, ettei Jimi karttusesta olisi koskaan voinut tulla minkään sortin poliitikkoa.

   Poista
 13. Rasismin vastustaminen on tottavie ihan oikein.
  Rasismia vastustavat mielenosoitukset ovat täysin turhia, Suomessa ei ole juurikaan rasismia.
  Mediassa mainittiin että Helsingissä järjestetyn rasisminvastaisen mielenosoituksen aikana järjestettiin vastamielenosoitukset Suomi ensin ja Rajat kiinni ryhmien toimesta. Ikäänkuin nämä ryhmät olisivat rasismin puolella!
  Täysin törkeää kusetusta jolla järjetöntä pakolaispolitiikkaa kritisoivat leimataan "pahiksiksi", rasisteiksi ja ulkomaalaisia vihaaviksi!
  Suomen kansan ja hyvinvoivan turvallisen sivistysyhteiskunnan puolustaminen ei ole rasismia. Ei vaikka valitsisimme itse keitä maahamme päästämme ja keitä suostumme taloudellisesti tukemaan.
  Rajamme eivät voi olla avoinna kaikille tai ajaudumme helvetilliseen kaaokseen. Tätä ei vähä-älyinen suvakki ymmärrä. Ei vaikka monissa maissa on jo ajauduttu katastrofaaliseen pakolaisten tuomaan väkivaltaan ja terroriin. Taloudellisesta taakasta puhumattakaan.
  Osoittaisivat mieltä rauhan puolesta ja kehitysmaalaisten oikeudesta hyvinvointiin omissa maissaan.
  Suomalaiset ovat itse rakentaneet hyvinvointivaltionsa, rakentakoot muutkin omansa lopettemalla ensin sotimisen.


  VastaaPoista
 14. Itsekin hieman naurahdin sille kun Sipilä kävi kertomassa mielipiteitään ja koitti silottaa kuvaansa "mielenosoituksessa". Ja mitä tämäkin miekkari poiki, ehkä pitkän liudan erilaisia kieltoja, jotka ei näitä asioita muuta yhtään.

  VastaaPoista
 15. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 19. the Jihadist Next Door I VICE Documentary katsokaa jos kiinostaa you tube
  engalanista voin kertoa että jos joku asia on pelotavaa niin tämä mitä tuolla tapahtuu

  ja tämä ei ole mikään sensatio dokkari vaan realistinen kuvaus ääri islamisteista englanissa

  VastaaPoista
 20. https://www.youtube.com/watch?v=6DsG9yQrdD4

  VastaaPoista
 21. Tiina voisitko pohtia kuinka politisoitu asia tästä tapauksesta on tehty se kai oli kai median ja näiden vasuri anarkistien tapahtumajärjestäjien päämäärä tarkoitus
  siitä mitä on tapahtunut mistä tämä asia on lähtenyt liikelle ei puhuta enään mitään nyt puhutaan poliitikaa kaukinen myy persujen pilliä 500 e oliko lippu antifasistinen ulkomaita myöden kiinostuttu soini ja orpo tappelvat siis näin se aihe muutuu politikoiniksi ja koko asia unohtuu mistä se on lähtenyt liikelle hävetävää toimintaa

  VastaaPoista
 22. suvakien martyyri ei tule takaisin tai itseasiassa noi ei ole välittänyt siitä kovinkaan paljoa
  koko hysterian aikana nyt on pääasia pyörivätkö persu nuoret viitoisaan ja aiheuttavat pahennusta antifasitien oikea mielisessä tempauksessa lakkautetaan kaikki
  persut puolueena kuka kannattaa
  ilta lehti ilta sanomat HS AAMULEHTI vittu kaikki vasuri julkaisut
  se on koko kupletin ydin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista