tiistai 30. elokuuta 2016

Traumaperäinen raiskausoireyhtymä

Somejulkkis Qandeel Baloch joutui veljensä tekemän kunniamurhan uhriksi Pakistanissa. Sharia-laki
sallii perheen tekemät kunniamurhat eikä laske niitä rikoksiksi. Mutta takuulla löytäisimme suomalaistutkijan,
joka selittäisi, ettei tällaisella naisten oikeuksien polkemisella ole mitään tekemistä islamin kanssa.
Vuosi sitten Sanni Grahn-Laasonen paheksui forssalaisten vastahakoisuutta hätämajoituskeskuksen vastaanottamiseen ja sanoi kylmyyden olevan suurempi uhka yhteiskunnalle kuin ulkoiset uhat. Olen eri mieltä forssalaisista mutta täysin samaa mieltä itse periaatteesta: kylmyys on vaarallista, ja tällä hetkellä todistamme sosiopatian nousua validina arvomaailman pohjana.

Sosiopatia ei tietenkään kohdistu mihinkään etniseen ryhmään vaan naisiin rodusta ja uskonnosta riippumatta, ja se tapahtuu kahdella tavalla: naisten oikeuksien loukkauksia peitellään ja vähätellään, ja loukkauksiin syyllisiä suojellaan vastuuseen joutumiselta.

Tällä hetkellä maailman laajamittaisin ja vakavin uhka naisille on islam. Perinteinen islam arvottaa naisen puoleen miehen arvosta. Naiskäsitykseen sisältyy myös negatiivisia olettamuksia naisten synnynnäisistä ominaisuuksista, minkä vuoksi naisten eteneminen elämässä estetään eikä naisia uskota oikeusistuimissa. Yleensä naisten turvallisuutta vaarantavat konfliktit, islam on uhka rauhan aikanakin: mitä islamilaisempi maa on, sitä kamalampi paikka se on naisille.

Naisiin kohdistuvan väkivallan vähättelystä ja syyllisen suojelusta nähtiin tänään jälleen uusi esimerkki, kun tutkija Marko Juntunen vakuutteli Facebookissa, etteivät turvapaikanhakijoiden seksuaalirikokset liity mitenkään uskontoon tai kulttuuriin, vaan pojat vain "oirehtivat" traumojen vuoksi. No, asiahan selviää helposti: katsotaan, kumman kanssa seksuaalirikokset vaikuttavat korreloivan, konfliktin vai kulttuurin.

Alla oleva kartta ilmentää raiskausten ja seksuaalisten pahoinpitelyjen yleisyyttä. Raiskauskulttuurilla tarkoitetaan kulttuuria, jossa raiskaus on normalisoitua, jossa raiskauksen ilmoittaminen ja oikeuden saaminen on tehty vaikeaksi ja jossa uhria tyypillisesti syytetään teosta. Käytännössä koko islamilainen maailma edustaa raiskauskulttuuria.
Sama näkyy kun katsotaan, missä raiskauksen ilmoittamiselle on tehty esteitä. Monissa muslimimaissa raiskauksesta ilmoittaminen on vaarallista. Esim. Pakistanissa ja Saudi-Arabiassa on tavallista, että nainen joutuukin itse syytetyn penkille.


Saudi-Arabia ja Iran ovat perinteistä islamia noudattavia maita ilman sotaa. Näissä maissa raiskausluvut ovat kuitenkin aivan samaa luokkaa kuin Irakissa tai Somaliassa. Mistäköhän tämä tutkijan mielestä johtuu? Kyseessä ei myöskään ole mikään uusi juttu: raiskauskulttuuri on aina ollut osa perinteistä islamia, sitä ei yksittäinen konflikti yhdessä muslimimaassa tuottanut.

Entäpä Britannian seksuaalirikokset? Rotherham oli yksi kaupungeista, joissa paljastui systemaattista pedofiliaa, paritusta ja seksiorjuutta. Tekijät olivat pakistanilaissyntyisiä, sekä toisen että ensimmäisen polven. Mistä he ovat traumatisoituneita?

Koomiseksi Juntusen selittely menee varsinkin siinä kohtaa, kun hän ottaa esille, miten sekulaarinen paikka Irak oli, mutta sitten tulivat uudet tuulet, jotka toivat mukanaan tiukan sukupuolimoraalin, kaavutukset ja muut mukavuudet. Eli mikäköhän sinne tuli? Islam? Tutkija siis kumoaa omat selityksensä tunnustamalla, että naisten tilanne paheni merkittävästi Irakissa kun siitä tuli vahvemmin islamilainen, vaikka yrittääkin piilotella asiaa sodan vaikutusten alle.

54 vuotta Saksassa asunut syyrialaistaustainen professori Bassam Tibi antoi vakuuttavamman selityksen raiskauksille: tulijoilla on erilainen arvomaailma, joka on täysin yhteensopimaton modernien arvojen kanssa. Tibi arvioi tulijoiden raiskaavan siksi, että heille länsimaiset naiset ovat lutkia, koska he eivät ole miesten hallinnassa, ja koska he raiskauksilla kostavat omaa tyytymättömyyttään länsimaille.

 He tulivat siinä luulossa, että heille tarjottaisiin kaikki mahdollinen, ja vaikka he saavat länsimailta enemmän kuin he koskaan kotimaissaan saavuttaisivat, he ovat pettyneitä. Muslimimaissa raiskaus on keino nöyryyttää naisen miestä, ja esim. Pakistanissa islamilaiset tuomioistuimet saattavat määrätä miehen rikoksesta tuomioksi hänen siskonsa raiskauksen.

Juntusen kirjoitusta käsittelevässä Verkkouutisten jutussa pyritään välittämään tiettyjä sosiopaattisia ajatuksia, jotka ovat:

1. On normaalia, että turvapaikkaa hakevat tuovat turvattomuutta tullessaan. On aivan arkipäiväistä ja ymmärrettävää, että paikallisten naisten on maksettava näiden miesten hoivailu turvallisuudellaan.

2. Raiskaaja on tekonsa ensisijainen uhri. Tutkija pohtii, miten näitä "oirehtimisia" voidaan hoitaa, jos niiden syyt tulkitaan väärin. Niin luontevasti raa'an rikoksen tekijä muuttuu uhriksi ja hänen tekonsa uhri kadotetaan keskustelusta kokonaan.

3. Poliittinen korrektius on naisten turvallisuutta tärkeämpää. Vaikka seksuaalirikosten todellisten syiden ja syyllisten tunnistaminen on välttämätöntä naisten turvallisuuden kannalta, sitä ei pidä tehdä, jos syypää on ruskeiden ihmisten uskonto ja kulttuuri. Silloin on parempi vain vaieta, vetää hatusta summittaisia tekosyitä ja antaa poikien raiskata, koska kaikki muu olisi islamofobiaa.

Tämä on sitä kylmyyttä, joka meitä uhkaa. Se lähtee ääriryhmistä ja tihkuu sieltä valtavirtaan. Tilannetta seuranneet ovat nähneet monikulturistien haukkuvan raiskausten uhreja pikkunartuiksi ja viimeisimmin Nurmijärven joukkotappelun yhteydessä vähättelevän naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ihan normaaliksi tunteiden kuumenemiseksi. Näin tehdään tyhjäksi vuosisatojen työ tasa-arvon ja naisille turvallisen maailman puolesta.Aiempia kirjoituksiani naisten asemasta islamissa:
Asioita, jotka eivät liity mitenkään islamiin
Hijabin puolustelu on sorron puolustelua

3 kommenttia:

 1. Tutkija Juntunen jätti taktisesti vastaamatta siihen miksei eurooppa sitten ole yksi suuri hullujen huone, vaikka täällä on käyty kaksi maailmansotaa, jotka verisyydessään taatusti vetävät vertoja arabikeväälle. Mikseivät vietnamilaiset ja kamputsealaiset riehu täysin vailla järkeä, vaikka olot lähtömaissa olivat kauniisti sanoen vaikeat?
  Tämä Jantusen peräaukon tyhjennys on muuten hesarin mukaan oikein tutkimus. Punavihreässä kuplassa ollaan ihan oikeasti niin infantiileja, että mikä hyvänsä liirumlaarumi kelpaa tieteeksi, kunhan se on ideologisesti oikein.

  VastaaPoista
 2. Os tuo Bassam Tibi on sama jonka tutkimuksesta luin pitemmän versio0n, niin Tibi on mielestäni täysin harhateillä. Hänhän itse asiassa yrittää selittää raiskaukset siten että ne ovatkin Länsimaiden syytä. KOska Länsimaat eivät olekaan antaneet aivan kaikkea mitä näille "pakolaisille" on luvattu. Että "pakolaioset" kostavat tämän raiskaamalla länsimaisten miesten naisia.
  Tälllainenhan on täysin absurdia.
  Nämä muslimimiehet raiskaavat naisia ja myös poikia aivan riippumatta siitä missä he asuvat ja oleilevat.
  On yksinkertaisesti niin että muslimeille yksin liikkuva nainen on potentiaalinen, vapaa kohde. Hän on saanut sen opin jo äidinmaidossaan ja tämä tapa on yleisesti hyväksyttyä heidän kotimaissaan.

  Tällaiset selitykset kuuluvat osana taqqiyyaan. Tibi on syyrialainen ja arvatenkin muslimi. Olisi täysin käsittämätöntä että muslimi kertoisi totuuden ja sanoisi että islamiin kuuluu naisen alistaminen ja yksi keino siinä on raiskaukset jos nainen ei tottele ja lähtee yksin ulos.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä meinasin tukehtua muroihini kun luin ton jutun nettipravdasta (http://www.hs.fi/kotimaa/a1472521555778). Siinä Juntunen kertoo "Joka ikisellä Suomessa haastattelemallani irakilaismiehellä oli Irakin kodissaan aseita". Öö, mitä sitten? Esim. Sveitsissäkin on paljon aseita.

  Ärsyttävää ku nää suvakkisopulit ottaa täytenä totuutena kaiken mitä ns. "tutkijat" ja "asiantuntijat" sanovat. Kauankohan (sekunteina) käytetään aikaa lähteiden tarkistukseen tai millään lailla kyseenalaistamiseen?

  VastaaPoista