maanantai 15. elokuuta 2016

"Ne hakkaavat kaikki valkoiset!" - Mitä hittoa Milwaukeessa tapahtuu?


En yleensä tee uutisjuttuja, mutta tämä aihe on jätetty ainakin kirjoitushetkeen saakka kokonaan huomiotta valtamediassa, joten katson hyödylliseksi tarjota informaatiota aiheesta.

 Yhdysvaltain Milwaukeessa on tämän päivän ollut meneillään rotumellakka. Sheriffi on pyytänyt kansalliskaartia hätiin, osavaltion kuvernööri julisti kaupunkiin hätätilan.

Mistä kaikki sitten lähti liikkeelle? Poliisi oli tarkistuksessa pysäyttänyt 23-vuotiaan mustan miehen nimelta Sylville K. Smith. Mies yritti paeta tilanteesta ja takaa-ajossa kääntyi aseen kanssa poliisia kohti, jolloin poliisi avasi tulen ja Smith kuoli vammoihinsa. Smithillä oli laiton käsiase ja siihen pari tusinaa patruunoita. Hänellä oli poliisin mukaan valmiiksikin pitkä rikosrekisteri.
Sylville K. Smith
Black Lives Matter ja samanmieliset riehaantuivat. BLM on yksinomaan mustia jäsenikseen ottava, mustiin kohdistuvaa poliisin voimankäyttöä vastustava järjestö. Mielenosoittajista tuli mellakoitsijoita, iso huoltoasema ryöstettiin tyhjäksi ja poltettiin, ja kaaos alkoi laajentua ympäröiville alueille. Poliisiautoja on myös poltettu ja vandalisoitu.

Kaikki tämä siitä huolimatta, että Smithin ampunut poliisi oli itsekin musta.

Vaikka yksi paikalla ollut yritti selittää mellakkaa tyytymättömyydellä köyhyyteen, rasistinen motiivi nousi nopeasti pintaan. Milwaukeessa liikkuu nyt mustien jengejä, jotka huutavat black poweria ja hakkaavat kaikki tielleen osuvat valkoihoiset. Yksi tällainen tilanne tallentui videolle. Videon alussa miehet pohtivat, ovatko autossa kulkevat ihmiset valkoisia. Kun heidät todetaan valkoisiksi, huudetaan "Joo, on ne valkoisia. Kimppuun!" Sivustakatsoja sanoo porukan hakkaavan kaikki valkoihoiset.

Kuvitelkaa, kuinka nopeasti tämä olisi jokaisen suomalaislehden pääotsikko, mikäli tilanne olisi päinvastainen - valkoiset jahtaamassa mustia.Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun vastaavaa tapahtuu. Fergusonin kaupungissa aiheutettiin miljoonavahingot tuhopoltoilla ja ryöstelyillä, kun mustat rasistit levittivät valeita mustan nuoren, Michael Brownin ampumisesta. Jostain syystä Fergusonin mustista oli täysin järkevä reaktio ryhtyä tuhoamaan omaa naapurustoaan.

Sitten kun tuho oli saatu aikaan ja pöly oli laskeutunut, ryhdyttiin mankumaan siitä, että yhteiskunta ei auta jälleenrakentamisessa eikä naapurustossa ole palveluita, kun yritykset eivät tule takaisin sinne.

Näemme saman vielä Milwaukeessa: nämä ihmiset tekevät omasta naapurustostaan kamalan paikan asua ja odottavat muiden korjaavan vahingot. Yhteiskunnan pitäisi maksaa uudet talot, yrittäjien pitäisi tulla tarjoamaan palveluita, vaikka heidät juuri palkittiin yhteisön palvelemisesta ryöstämisellä ja tuhopoltoilla.


Edit: lisätty tieto poliisin ihonväristä sekä Smithin kuva.

Edit: Poliisi sai tilanteen hallintaan. Lisätietoja Smithin ampumisesta julkaistiin: hänet oli etsintäkuulutettu murtovarkaudesta, jossa hän oli varastanut aseen ja 500 patruunaa. Kansalliskaarti on edelleen valmiudessa, mutta ei tule kaupunkiin ilman pyyntöä poliisilta. Väkijoukkoja on kokoontunut edelleen, mutta ilman väkivaltaisuuksia. 

Milwaukeen kunnanvaltuutettu Khalif Rainey selittelee väkivaltaisuuksia sanomalla Milwaukeen mustien elävän sorron alla ja kärsivän epäoikeudenmukaisuuksista, köyhyydestä ja työttömyydestä. Ilmeisesti Rainey yrittää lietsoa madallettujen odotusten rasismia, jonka nojalla valkoisten olisi korjattava mustien yhteisöjen ongelmat, vaikka kaikki muut yhteisöt huolehtivat itse itsestään ja yhteisönsä kehittämisestä.

16 kommenttia:

 1. Ei näistä kerrota mediassa, ja vaikka kerrottaisiin, olisi kaikki rastistien syytä.

  VastaaPoista
 2. Onko tää jotenkin opittua/opetettua uhriutumista näiltä värillisiltä, että kun päreet palaa, pistetään kaikki tuhannen pillun päreiksi. Sitten voivotellaan, kun kukaan ei korjaa kaikkea, mitä itse on tuhottu, ennalleen? Jotenkin voi käsittää taaperoikäisen uhman vimmassa paiskaa jonkin lelun seinään, mutta aikuiset ihmiset? Ja sanokaa rasistiksi, mutta yleensä näillä paikkojen tuhoajilla on ihonväri useamman asteen valkoista tummempi. Lukuunottamatta tietysti esim. meidän kotoperäisiä anarkisteja, joilla tuntuu olevan sama taaperoikäisten uhma, kun toisten omaisuutta pitää tuhota.

  VastaaPoista
 3. Usa:n historiasta opitaan, että mustaihoinen väestö ei kotoudu. Ei vielä yhdessä vuosisadassa.

  VastaaPoista
 4. Kaattaa tosin muistaa, että musta väestö raahattiin sinne väkisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pointtisi? Kuka suomalainen ei tiedä ns. neekeriorjuudesta? Arabit olivat tavallaan fiksuja ja tekivät orjistaan lisääntymiskyvyttömiä?

   Poista
  2. Karman laki, eipä mulla muuta

   Poista
 5. Kaattaa tosin muistaa, että musta väestö raahattiin sinne väkisin.

  VastaaPoista
 6. Siis sekö että valkoiset orjakauppiaan muinoin raahasivat mustat amerikkaan, oikeuttaa mustat hakkaamaan valkoiset ja hajoittamaan asuinalueet asuinkelvottomaks samaan aikaan valkoisten pitää kiltisti ottaa pataan, korjata tuhot ja rahoittaa kaikki etteivät olisi rasisteja :D Loisto juttu! Kannattaa tosin muistaa että valkoiset taistelivat nykyisille amerikan mustille vapauden ja kaikki oikeudet josta mustat nyt kiittää hakkaamalla ja tuhoamalla.

  VastaaPoista
 7. Miksei siin nyt uutisoida "Musta poliisi ampui mustan"? Ainakin tähän päivään asti valta-medialle on ollut värillä väliä, kun valkoinen poliisi ampuu mustan.

  VastaaPoista
 8. Ilmar: Henri puhui vain syy-seurausuhteesta -- ei oikeutuksesta. Ne jotka raahataan väkisin jonnekkin eivät usein sopeudu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Afrikan mustia ei ole väkisin raahattu afrikkaan ja päin helvettiä menee sielläkin "sopeutumisen" kanssa. Siirtomaaisäntävallan lakkaamisen jälkeen on afrikka alkanut vajoamisen takaisin kaikkein alkeellisimmalle heimoyhteisötasolle.

   Poista
  2. Ei sillä ole kotoutumisen kannalta väliä, onko siirtolaisuus pakkoraahausta vai ei. Kehitysmaalaiset ja muslimit eivät sopeudu yleensäkään, vaan HEIHIN pitää sopeutua. Suomen mustalaiset eivät ole sopeutuneet 500:ssa vuodessa. Ylläpitävät vihaa valkolaisia vastaan sukupolvesta toiseen, jotta voivat kannatella omaa "kulttuuriaan". Voitko avioitua romani- tai musliminaisen kanssa ilman ryhtymistä romaniksi tai muslimiksi?

   Poista
 9. Eipä ole enää "Onnen Päiviä" tuollakaan! Siinä sarjassa ei näkynyt pahemmin mustia Milwaukeessa... Ai niin, nehän olivat onnen päiviä!

  VastaaPoista
 10. Tässä on nyt laajemmasta ilmiöstä kyse kuin rasismista tai mustista ja valkoisista. Ihmisryhmien keskinäistä vihaa ruokitaan isolla rahalla ympäri maailman. Onhan tämä jo nähty: mustat vs. valkoiset, viher-vasemmistoanarkistit vs. äärioikeisto, islamistit vs. kristityt, Venäjä vs. USA, maahanmuuttajat vs. veronmaksajat, ohukaiset vs. paksukaiset jne... Tarkoituksella luodaan räjähdysherkkiä tilanteita, joissa tapahtumat pääsevät helposti eskaloitumaan. Uskoisin, että globaalit riistäjät eli rahaeliitti pyrkii suuntaamaan tavisten agressiot toisiin taviksiin ja näin suojaamaan itsensä. Tämä kaikki mitä täällä maapallolla näinä aikoina tapahtuu on vain harhautusta. Tälläisten yksittäisten tapausten yksittäisiä asioita on mielestäni turha jäädä märehtimään, sillä siten ei pysty näkemään kokonaiskuvaa. Se on sama asia kuin tarkastelisi mikroskoopilla taideteosta. Vastakkainasetteluun palaten, niin miettikäähän, että kuinka se on tehnyt tuhojansa jo pelkästään suomalaisten yhteneväisyydelle.

  VastaaPoista
 11. Monikulttuurinen yhteiskunta ei tule koskaan toimimaan. Se on vaan kylmä fakta. Samoin on liittovaltiot.. Neuvostoliitto oli sama paska eri paketissa kuin Usa, Eu-on tästä viimeisin esimerkki. Monikansalliset jättiyhtiöt mm. haluaa tuhota kaikki kansallisvaltiot ja kansallismielisyyden ihmisiltä. Hakota ja hallitse,halpa työvoima, mega kasvukeskukset/kaupungit, ne on kun suuria kuplapesiä, joissa kaikki asuu ahtaasti fyysinen ja henkisen saasteen seassa. Juvasta ei puutu kun joka kaupiosien isot jättitelkat/näytöt josta pulppuaa valistusta, "viihdettä" ja ohjeita onnettomille/tahdottomille "massalle". Sekasikiöitä syntyy ilman mitään järkeä mistään "kansallisuudesta". Ketään ei kiinnosta mikään kehittävä, vain hauskanpito ja pelaaminen monen tason epätodellisuudessa, joita jättiyhtiöt pyörittää. Kaikki järjen käyttö häviää, porukka on sekaisin kuin "seinälyhdyt".

  VastaaPoista