sunnuntai 7. elokuuta 2016

Kiusallista toikkarointia Itäkeskuksessa

Häiriköintiä suunnattiin kaikkiin kohdalle osuviin, myös kuvaajiin. Miksi turhaan puhua,
kun megafonin ujellus välittää aivan yhtä paljon tärkeää argumentointia?
Jos olet hiljaa, sinua voidaan epäillä tyhmäksi, mutta jos puhut, asia on varma. Suvaitsevaiston live-esiintymiset ovat hieno esimerkki kyseisten periaatteiden toiminnasta. Heidän olisi paljon helpompi ylläpitää jonkinlaista positiivista kuvaa itsestään, mikäli he vain pysyisivät kotona.

Viime aikojen mielenosoituksissa vihervasemmisto on osoittanut PR-taitonsa. Rovaniemen Rajat Kiinni -miekkarissa poliisi joutui kantamaan häiriköineitä pellejä maijan perään, mutta maahanmuuttokriittisiä kiiteltiin rauhallisesta mielenosoituksesta ja provosoitumattomuudesta. Pellet olivat myös Ylen aamuohjelmassa, jossa he nolasivat itsensä kiusallisella, myötähäpeää herättävällä vammailulla. Monet tärkeät asiat kaipaisivat vastaavanlaiselle foorumille pääsyä, vasemmistolla ei tärkeää asiaa ole, joten tilaisuus haaskataan yleiseen typerehtimiseen.

 Narinkkatorilla keppihevostelijoita jouduttiin ottamaan talteen häiriköinnin vuoksi, ja Porissa hörhöjen käytös meni niin kamalaksi, että aateveljilläkin alkoi hävettää riehunta, huutelu, syljeksiminen ja lasten säikyttely.

Sitten on ne itsenäisyyspäivän ja vapun riehunnat, joista on tullut jokavuotinen ilmiö. Vasemmisto osoittaa ideologista vakaumustaan rikkomalla pienyrittäjien ikkunoita. Aiemmin olivat sitten kettutytöt, jotka tyhmyyksissään tekivät hirvittävää tuhoa Suomen luonnolle vapauttamalla minkkejä. Lintukannat ovat kärsineet siitä varsinkin eteläisessä Suomessa suuresti, Suomen luontoon kuuluvat pienpedot syrjäytetään, ja koko ekosysteemi häiriintyy tiettyjen ravintopyramidin linkkien kadotessa.

Eilen osoitettiin mieltä Itäkeskuksessa, ja vasemmiston älyllisyys pääsi oikeuksiinsa. Huudettiin megafoneihin, yritettiin repiä kuvaajilta kameroita, puhallettiin pilleihin ihan vain häiriön tuottamiseksi, banaaneja heiteltiin ja muuta mukavaa. Kun tieto säälittävästä käytöksestä levisi, vasemmisto kokoontui Rasmus-ryhmään selittelemään tilannetta parhain päin.

Todettiin, että banaanin heittäminen ei ole väärin (pitäkää mielessä vastaisuuden varalle), että keskarin näyttäminen on ok, kun sen tekee maahanmuuttaja (madallettujen odotusten rasismia), ja että järjetön ölinä on ihan normaalin ihmisen vastine muiden mielenosoitukseen. Naureskeltiin, että pitäisikö rasistien sitten antaa kiusata siellä ihmisiä ihan rauhassa. Paitsi että he eivät kiusanneet ketään tai tunkeilleet kenenkään tilaisuuteen. Mamut ja vassarit tulivat itse heidän tilaisuuteensa omasta tahdostaan.

Sitten yritettiin vetää ne normi viisastelut siitä, että kehtaavatkin rajakit turhaan työllistää poliisia valvontatehtävällä. Samaa huolta poliisia ja sen resursseja kohtaan ei osoitettu paikan päällä, kun poliisille huudettiin "Kytät! Siat! Natsien kätyrit," ja heitä työllistettiin valheellisilla pahoinpitelyilmoituksilla tilanteista, jotka olivat tallentuneet nauhallekin. Sitä ei myöskään mainittu, miksi poliisi katsoi tarpeelliseksi tulla paikalle: koska vassarit tulevat sinne varmasti riehumaan, kuten ovat ennenkin tehneet, vaikka miekkari muuten menisi rauhallisesti.

Eurooppalaisilta ilmaista rahaa vaativa Suldaan Said Ahmed teki normaalin julkisuustemppunsa valokuvia varten, eli oli jakavinaan ruusuja mielenosoittajille. Heti kun kuvat oli otettu, alkoi toinen meininki, ja Suldaan huuteli mielenosoittajille keskisormi pystyssä. Mutta vassarit eivät tietenkään anna sen häiritä mielikuvaansa lempeästä somalista vastaamassa mamu-kriittisyyteen rakkaudella.

Ainahan sitä voi Takussa ja Rasmuksessa ryhmässä yrittää keksiä parhaat selittelyt jokaiselle itsensä nolaamiselle ja nyökytellä, että niin se on. Se ei kuitenkaan vaikuta julkiseen mielipiteeseen -ainakaan positiivisesti. Ja koska ikinä ei olla valmiita tunnustamaan, että nyt meni höpöksi, samoja virheitä toistetaan loputtomiin. 

4 kommenttia:

  1. Kävitsie Itiksessä? Ootkosie käynyt Itiksessä koskaan? Käytsie koskaan missään?

    VastaaPoista
  2. Jälleen asiaa esitettynä taitavasti, Suuri Kiitos Tiina!

    VastaaPoista
  3. Toistasessa älynkadossa mikä vallitsee maassamme; en enää oikeastaan nauti mistään julkaisusista niin kuin sinun. Kyky ilmaista se sanoin, missä monilla on jo sanat loppuneet. Itsellä menee paatokseksi ja palopuheiksi ja jankkaan liian pitkään. näissä on parasta se tunnelma jossa kukin tuntee sen kuin olsi itse ollut siellä. ja huomaat mainta seikkoja, jotka monilta jää huomaamatta. itse sanoin viime talvena omassa kännyvideoinnissa kun kuvasin meluajia, että kaikki minkä ne nyt meluaa, niin he tekee sen omaan nilkkaansa. Itselleen he vahingon aiheuttaa ja hyvä niin.

    VastaaPoista