torstai 4. elokuuta 2016

Huominen ilman pelkoa kansanmurhasta

Libanon ennen islamismia oli aidosti monikulttuurinen valtio. Kuva otettu 1960-luvulla.
Olisi helppo luulla, että Libanon on vain yksi Lähi-Idän maa muiden joukossa; että se on aina ollut sellainen, kuin se on nyt. Ei se kuitenkaan ole. Vielä alle sata vuotta sitten kristityt olivat valtaenemmistö maassa ja muslimit vähemmistö. Varsinkin toisen maailmansodan jälkeen Libanon kukoisti: kulttuuri, taide ja tiede kehittyivät, talouselämä oli vilkasta, ja Beirutia kutsuttiinkin idän Pariisiksi. Libanon oli avoin, kehittyvä yhteiskunta.

Mitä sitten oikein tapahtui? Miten idän Pariisista tuli loukko, joka ei tunnu millään pääsevän eroon väkivallasta ja jossa muslimipoliitikot vaativat sharia-lain ottamista maan viralliseksi lain ohjenuoraksi? Muslimiväestön kasvu ja islamistinen ideologia, se riittää. Harvassa ovat ne maat, jotka niistä ovat selvinneet ilman vakavia ongelmia turvallisuudessa, perusoikeuksien toteutumisessa, demokraattisuudessa ja kehityksessä. Libanonilla edelleenkin on alueen suurin kristitty väestö, 40% kansasta, mutta se ei riitä vakauden ylläpitämiseen.

Libanonissa oli 17 uskontokuntaa sovussa pitkään, mutta 70-luvulla palestiinalaisia virtasi Libanoniin pakolaisina, ja he kallistivat uskontojen tasapainon lopullisesti muslimien hyväksi. Seurasi sota maroniittikristittyjen ja palestiinalaisten sekä arabimielisten välillä, eikä Libanon sen jälkeen ole ollut entisensä. Äärijärjestöillä on tukeva jalansija Libanonissa, ja kristitty väestö ajetaan koko ajan ahtaammalle. Kesäkuussa islamistit tekivät itsemurhaiskuja kristittyyn al-Qaan kylään, ja hallitus pelkääkin uutta kristittyihin kohdistuvan väkivallan aaltoa.

Siinä missä Libanon voi toimia esimerkkinä ei-muslimien enemmistön omaaville maille, Syyria näyttää, missä Libanon on 10-20 vuoden kuluttua. Syyrian kristityt, joilla Libanonin kristityistä poiketen ei ollut missään vaiheessa valtaenemmistön asemaa, ovat kansanmurhan kohteena, ja Lähi-Idässä kauttaaltaan kristittyjen osuus väestöstä on kutistunut 75%.

Nykyisellä kehityksellä kristittyjen määrä putoaa Lähi-Idässä vuoteen 2020 mennessä 2,5% osuuteen, kun vuosisata sitten he muodostivat 20% alueen asukkaista. Kristittyjen matalampi syntyvyys on ollut merkittävä tekijä heidän ajautumisessaan marginaaliin. Kyseessä on kansanmurha, vaikka länsimaiset hallitukset sanaa yrittävät vältellä käyttämästä.

Kuitenkin turvapaikanhakijoiksi ISISiä pakoon tulee lähes yksinomaan sunnimuslimeja: samaa ryhmää, jota ISIS itse edustaa. Niille harvoille, jotka ovat jesidejä tai kristittyjä, on jouduttu Saksassa perustamaan omia vastaanottokeskuksia, koska sotaa ja vainoa pakenevien valtaenemmistö uhkailee, painostaa ja pahoinpitelee heitä.  Yksi irakista paennut kristitty perheenisä kertoi syyrialaisten "pakolaisten" huutaneen hänen vaimolleen, lyöneen hänen lastaan ja uhanneen tappaa isän ja juoda hänen verensä.

Monikulturistien mukaan niistäkin verenjuojista sukeutuu vielä suvaitsevaisia eurooppalaisia, joiden voimalla rakennetaan avoin, moniarvoinen yhteiskunta, ja mikäli heistä joku tekee rikoksia tai terroritekoja, sen täytyy johtua siitä, että eurooppalaiset rasismillaan jotenkin suututtivat heidät. Ei edes harkita sitä vaihtoehtoa, että ehkäpä merkittävä osa tulijoista vihaa ja halveksii meitä jo saapuessaan.

Kristityn tekemä graffiti Zahlen kaupungissa sanoo: "Jumala, pysy luonani." Alueelle on paennut paljon kristittyjä Syyrian puolelta, ja Islamilainen Valtio perii jokaiselta ei-muslimien perheeltä n. 4000 dollarin vuosittaisen veron, kuten vanhaan hyvään aikaan eurooppalaisilta kerättiin ibn Ziyadin johtaman valloituksen jälkeen.
Integraatio on aina helpointa, kun kulttuurierot ovat mahdollisimman pieniä. Lähi-Idän muslimeilla ja kristityillä on vain vähän muita eroja uskonnon ohella, joten jos Libanonin kristityt eivät onnistu tuottamaan rauhallista monikulttuuria itsensä ja muslimien kesken, mitä toivoa on täysin erilaisen yhteiskunnan, perinteen ja kulttuurin omaavilla eurooppalaisilla?

Monikulturistien lässytys "huomisesta ilman pelkoa" ja siitä, että islamisaatio on vain myytti, perustuu kahteen perusasiaan: historialliseen ja yhteiskunnalliseen sokeuteen sekä kyvyttömyyteen käsittää maailman muuttuvuutta. Se, että meillä on nyt demokratia, yhteiskuntarauha ja ihmisoikeudet, ei tarkoita niiden olevan täällä sadan vuoden päästä. Se, että Beirut oli idän Pariisi, ei todellakaan tarkoittanut, että se automaattisesti pysyisi sellaisena.

Toinen harha on se, että tosiasioiden ja historian sijaan maailmankuva luodaan oman aatemaailman pohjalta. Vaikka suuri muslimiväestö on epävakauttanut jokaisen kohdalleen osuneen maan läpi maailman historian, massamaahanmuutto ei voi olla uhka, koska se ei olisi ideologisesti kivaa. Tämä on tärkeää ymmärtää, jos aikoo käsittää, miten vihervasemmisto jaksaa paasata rasismista todellisten uhkien edessä: kuullessaan uusia asioita he eivät vertaa niitä faktatietoon vaan ideologiaansa, ja päättävät sitä kautta, onko tieto hyväksyttävää vai ei.

Kun Tynkkysen islam-aiheista Facebook-kirjoitusta kritisoitiin, monikulturistit sanoivat sitä rasistiseksi, mutta kukaan heistä ei yrittänytkään kumota Tynkkysen perusargumenttia: muslimiväestön kasvun luomaa turvallisuusuhkaa. Väitettä ei voi kumota, koska se on kaikilla mittapuilla totta, mutta väite oli heidän ideologiansa kanssa ristiriidassa, joten sitä vastustettiin.

Suosittelenkin pientä lisäystä rasismihössöttäjien sloganiin: "Huominen ilman pelkoa. Aivan kuin Libanonissa vuonna 1974."

9 kommenttia:

 1. Unohdit mainita, että se palestiinalaisten virta Libanoniin johtui Israelin valtion eli juutalaisten toimista. Palestiinakin saattoi olla "kukoistava alue" ennen kuin sen eurooppalaiset miehittäjät antoivat sen juutalaisten hallintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Libanon muuttui epävakaaksi siinä vaiheessa, kun Jasser Arafatin PLO siirtyi sinne, kun Jordanian kuningas Hussein ajoi heidät pois hävityn "Musta Syyskuu" -kapinayrityksen jälkeen. Juhani Korhonen on SVL/Magneettimedian trolli.

   ". Palestiinakin saattoi olla "kukoistava alue" ennen kuin sen eurooppalaiset miehittäjät antoivat sen juutalaisten hallintaan."

   Ei ollut mikään kukoistava alue vaan suureksi osaksi joutomaata. Vasta juutalaiset saivat alueen kukoistamaan.

   Poista
  2. Jaa, olipa tuokin näkemys. Eli juutalaisten syy on Libanonin ongelmat.

   Poista
  3. Jaa, olipa tuokin näkemys. Eli juutalaisten syy on Libanonin ongelmat.

   Poista
 2. Tuossa on Korhosella ovela väite. Jokainen, lähes, joka lukee, ymmärttä asian juuri niin kuin Korhonen haluaa. Sillä onhan faktaa että Israel on sotinut arabeja vastaan perustamisestaan lähtien. Samalla on kuitenkin merkillepantavaa että Israelissa asuu, elää ja voi hyvin suuri arabiväestö (myös "palesrtiinalaiset ovat arabeja).
  Sodat Israelin kanssa johtuvat paljolti siitä että arabit eivät ymmärrä demokratiasta mitään. Arabeista jokainen haluaa ottaa kaiken vallan itselleen keinolla millä hyvänsä.
  Sotia tuskin olisi ollut atia olisi jos arabit hyväksyisiväöt demokraattisen hallinnon alueelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 19,9% on Israelissa arabeja. (Lisäksi jonkin verran palestiinalaisia käy paljon töissä Israelissa päiväseltään.) - http://embassies.gov.il/helsinki/AboutIsrael/People/Pages/Departments.aspx
   - Siis ei "hyvin suuri", mutta merkittävän kokoinen väestö.

   Tuossa otitkin Jocke esille herkullisen yksityiskohdan Magneettimedian fanien kannalta. Miten siis on mahdollista, että Israelissa elinajanodote on hyvällä länsimaisella tasolla... Ja Israelissa elää suht rauhallisesti varovaisesti arvioiden reippaasti yli 20 kertaa suurempi arabi- ja islamilaisvähemmistö kuin Suomessa? Ja silti Magneettimedia sisältää vain vihaa arabeja ja etenkin islamilaisia ja Israelia kohtaan, kertomatta heistä koskaan mitään myönteistä.

   Israel on eräs maailman monikulttuurisimmista maista, ottaen huomioon kaikki ihmisten taustat, kuten omat ja vanhempien synnyinmaat. Eikä yhtenäiskulttuuria ole odotettavissa eikä pyritä erityisemmin tekemään. (Etenkin asevelvollisuuslaki on ymmärrettävästi tiukka ja varmaan tulee pysymäänkin...)

   Magneettimedia ja muut tiheään tahtiin pelkästään kaikkia mahdollisia negatiivisia kuviteltuja ja todellisia ilmiöitä sekä äärinegatiivisesti ladattua siionismi-sanaa Israeliin yhdistävät höyrysivustot ovat disinformatiivisia. Siis tahallisesti (vihaperusteisesti?) usein suurin osa yksityiskohdista totta, mutta ratkaisevissa kohdin on valheita.

   Esimerkki. Monipuolisesti tutkivaisen on helppo netistä ja paikan päältä huomata Israelin (ja israelilaisten, siionismin, jne.) moninaisuus.
   Höyrysivustot kuitenkin ilmeisesti koukuttavat faninsa ja niin he menettävät mahdollisuutensa tutkia asioita avoimesti eli monenlaisista lähteistä. Kyseisestä moninaisuudesta ei ole jälkeäkään heidän itseilmaisuissa.

   Höyryläisistä moni jopa esittää, että Israelin ja Palestiinan olisi muodostettava yhtenäisvaltio. Vaikka islamilaisia valtioita on yli 30 ja fakta on, että palestiinalaisia on niin paljon ja he lisääntyvät niin nopeasti, että Israel olisi pian kaaoksessa ja monin paikoin pakkoislamisoitu (vrt. Euroopan 900 No-Go -aluetta), jos Israel ja Palestiina yhdistettäisiin.
   Vielä nykyisin Palestiinassa on vahvoilla Hamas, jolla on varsin myrkylliset tavoitteet Israelin ja sen juutalaisten suhteen.
   Kaikkien muiden maiden osalta höyryläiset inhoavat mitä suurimmin pakkoislamisaatiota.

   Myöskään eri näkemykset Israelin sisällä eivät tule esiin noissa propagandatuuteissa, vaan Israel on yksi ainoa möhkäle, sama kuin hallituksensa politiikka.

   Yllä olevat eivät mielestäni muuksi muutu sillä, että todetaan Israelinkin tehneen paljon pahaa...

   Poista
 3. Brigitte Gabriel on puhunut muslimien uhasta vuosikausia. Hän on Libanonista Yhdysvaltoihin muuttanut kristitty, joka on oman perheensä mukana kokenut muslimien Libanoniin tuomia julmuuksia. Hän kiittää Israelia, joka v. 1982 pelasti kristittyjä libanonilaisia muslimien hyökkäyksiltä. Hyvää hyvyyttään kristityt ottivat Jordaniaan asettuneita palestiinalaisia Libanoniin vastaan, kun palestiinalaisten omat maanmiehet eivät heitä huolineet, ja maksoivat avoimuudestaan ja suvaitsevaisuudestaan kovan hinnan. Gabriel kertoo, että kun Jasser Arafat sai Nobelin-palkinnon, hän menetti kaiken kunnioituksensa tätä palkintoa kohtaan.

  VastaaPoista
 4. Miksei kukaan keskustele suomalaisen kantaväestön kasvusta johtuvasta turvallisuusuhasta? Jokainen tänne syntynyt vauva on potentiaalinen murhaaja tulevaisuudessa. Mitä enemmän suomalaisia syntyy, sitä enemmän syntyy murhaajia. Kohtumuutto pitäisi kieltää ja vauvat karkoittaa sinne mistä ovat tulleet. Siellä niillä olisi kuitenkin turvallisempi olla. Terveisin tunnepohjainen kohtu(u)muuttokriitikko. Tämä kommentti oli sitten sarkasmia toisin kuin blogikirjoitus.

  VastaaPoista