perjantai 8. heinäkuuta 2016

Totuus Yhdysvaltain poliisiväkivallasta ja mustien rikollisuudesta


Black Lives Matter on uhkaillut poliiseja toistuvasti. Heidän protesteissaan on messuttu mm. "Pigs in a blanket, fry 'em like bacon" sekä "Tappakaa kytät, tappakaa heidän lapsensa, tappakaa kaikki nämä mulkut!". Vassarit tietysti vähättelivät uhkauksia sanoen BLM:a viharyhmän sijaan vain aktivisteiksi. Huonot merkit olivat ilmassa, mutta ne jätettiin huomiotta.

Jotenkin en usko, että vassarit olisivat olleet yhtä ymmärtäväisiä, mikäli vaikkapa uusnatsit olisivat huutaneet samanlaisia kehotuksia väkivaltaan.

Medialla onkin nyt peiliinkatsomisen paikka, koska hysteria poliisiväkivallasta on heidän luomuksensa. Sitä tehdään myös Suomessa: USA:ssa on tuhansittain ammuskeluja vuosittain, ainoat yksittäisen ihmisen kuolemat, jotka täällä ylittävät uutiskynnyksen ovat niitä, missä poliisi tappaa mustaihoisen.

Hysteriaa tuotetaan vääristelyllä: Kaupan ryöstänyt Michael Brown, joka silminnäkijöidenkin mukaan kävi itseään pienemmän poliisin kimppuun, maalattiin viattomaksi murhan uhriksi, ja Ferguson oli liekeissä. Trayvon Martinin dindu nuffin -tarinaa väritettiin monta vuotta vanhoilla kuvilla Martinista, jotta hänet saataisiin näyttämään harmittomalta. Kanadan BLM osoitti mieltä vasaran kanssa poliisin kimppuun käyneen miehen puolesta sillä heikolla argumentilla, että poliisi ei olisi saanut ampua, koska vasara ei ole ampuma-ase.

Koska näiden vääristelyjen pohjalta luullaan, että kyseessä on hyvinkin yleinen ongelma, ylilyöntejä sopii odottaa. Mustille on uskoteltu, että Yhdysvaltain kaduilla on liikkeellä tuhansittain virkapukuisia teloittajia, jotka puhkuvat innosta päästä murhaamaan viattomia mustia. Tietenkin he vastaavat väkivallalla, kun tuohon uskovat.
Tämäkin tuomittu jengiläinen (jonka jengin tunnus näkyy tatuoituna hänen kaulaansa) muuttui viattomaksi, hyväksi
pojaksi Black Lives Matter -kahjojen protestissa. Hän kuoli poliisin luoteihin ammuskeltuaan jenginsä nimissä.
Mikä on oikeasti tilanne mustien harmittomuuden ja poliisiväkivallan suhteen?

Poliisin ampumista ihmisistä viime vuonna 30% oli mustia. Yliedustusta mustien 13%:n väestöosuuteen on siis kohtalaisen paljon. Mustat muodostavat Yhdysvaltain vangeista 37,5%

Syy sille on kuitenkin siinä, että mustat tekevät yli puolet maan henkirikoksista ja yli kolmanneksen törkeistä pahoinpitelyistä. Väkivaltarikolliset ovat muita todennäköisempiä poliisin väkivaltaisia vastustajia, joten tietysti poliisin ampumien ihmisten profiili heijastelee väkivaltarikollisten profiilia.

Poliisit ampuvat siis mustia n. 2,5 kertaa enemmän kuin heidän demografisen osuutensa, mutta mustat tappavat poliiseja 5 kertaa enemmän kuin valkoiset tai latinot. Nuoret mustat miehet tekevät henkirikoksia 9 kertaa valkoisia ikätovereitaan enemmän. Mustat eivät tapa enemmän pelkästään toisia mustia, vaan myös suhteettoman paljon muun rotuisia. Mustia siis tapetaan vähemmän kuin muita suhteessa siihen, kuinka rikollisia he ovat. Tutkimus tukee sitä ajatusta, että "käänteinen rasismi" saa valkoiset poliisit ampumaan herkemmin toisia valkoisia.

Mustat saavat Yhdysvalloissa kovempia tuomioita samasta rikosnimikkeestä, mutta se johtuu vain siitä, että heillä on useammin aiempaa rikosrekisteriä ja teot ovat luonteeltaan törkeämpiä. Suomenkin tilastoissa näkyy sama ero: ulkomaalaiset tekevät kolmanneksen raiskauksista mutta jopa puolet törkeistä raiskauksista.

Yksinhuoltajien pojista tulee viisi kertaa muita todennäköisemmin köyhyydessä eläviä ja rikollisia. Mustista lapsista 3/4 syntyy avioliiton ulkopuolella, joten heidän korkeaan rikollisuuteensa myötävaikuttaa heidän oma, isätön kulttuurinsa.

Valkoisten vassarien suosikkiväitteitä on se, että mustat tekevät paljon rikoksia köyhyyden vuoksi. Länsi-Virginia on yksi Yhdysvaltain köyhimmistä osavaltioista, ja se on myös vähiten rikollisuutta omaavien osavaltioiden listan kärjessä. Länsi-Virginian asukkaista 97% on valkoisia.

Väitetään, että huumetuomiot on suunniteltu pistämään mustia telkien taakse, koska crack-kokaiinista saa kovempia tuomioita kuin tavallisesta kokaiinista. Crack on peruskokaiinia vahvempaa ja tuhoisampaa, ja valkoisten enemmän käyttämästä metamfetamiinista saa samankokoisia tuomioita kuin crackista.

Yksi myytti mustien "vainoamisesta" on se, että mustille tulee enemmän tuomioita vähäisistä huumerikoksista kuin valkoisille myös alueilla, joissa molemmat tekevät rikoksia yhtä paljon. Se johtuu vain siitä, että poliisi löytää mustien huumeet usein muun rikoksen vuoksi tehdyn pidätyksen yhteydessä. Jos huumeen käyttäjä ei tee muita rikoksia, häntä ei herkästi pysäytetä, ja mustien korkeat rikosluvut saavat heidät kärähtämään huumeistakin useammin.

Mustien kulttuuri ihannoi rikosta. Siksi mm. räppäri Akon keksi itselleen rajun rikoshistorian markkinointityökaluksi ja Rick Ross valehteli olleensa vankilassa rikoksista, vaikka hän oikeasti oli vanginvartija. Rikollisuutta ihaillaan niin paljon, että liian lainkuuliaisten on väritettävä taustaansa tullakseen suosituiksi.

Kaikki tämä tuottaa kulttuurin, jossa mustia aiheellisesti pelätään - myös poliisien puolelta. Pastori Jesse Jackson mainitsi nykyajan traagisena piirteenä sen, että kuullessaan kadulla askeleita takaansa, hän helpottuu huomatessaan takana kävelijän valkoihoiseksi.

 Koska median vasemmistolaiset valkoihoiset ovat pääsääntöisesti madallettujen odotusten rasismin kantajia, he eivät sano mitään mustien itsetuhosta tai vastuusta omaan kohtaloonsa vaan edesauttavat tuhoa osoittelemalla sormella muualle. Ja kun mustat sitten ryhtyvät varjonyrkkeilemään osoitettuun suuntaan, on vain ajan kysymys, milloin nyrkit osuvat sivullisiin. Nyt niin kävi Dallasissa, ja jos menoa ei muuteta, pian jossain muualla.

1 kommentti:

  1. Kyllä!
    Moneen kertaan on todistettu, että mustat ja lähi-idän asukit ovat reilusti keskimääräistä tyhmempää väkeä. Mittarina siis ÄO. Siitä ei tietenkään ole poliittisesti korrektia kertoa, varsinkin kun mediat ovat suvaitsevaisten vajakkien miehittäminä ja varsinkin naisittamina.= suvakkien, joiden ÄO lienee samalla tasolla kuin hyysättäviensä. Näiden primitiivisten mielestä väkivalta on ainoa keino torjua heidän kaikkialla muka kokemansa rasismia ja joukossa oleva muutama älykkäämpi yksilö keksii tietysti kaiken olevan heitä elättävien syytä.
    Niinpä järjestetään pieni mellakka, ammutaan väärinajattelevat ja syytetään ammuskelusta ammuttuja.

    VastaaPoista