perjantai 15. heinäkuuta 2016

Sure, unohda, toista.

Sureminen on uusi länsimainen joukkueurheilu. Järkytytään, surraan, unohdetaan ja toivotaan, että
saisi edes muutaman kuukauden normaalia elämää välissä.

Terrori-iskujen jälkeisiin uutisotsikoihin ja somekeskusteluihin tiivistyy jotain hyvin olennaista länsimaisten selkärangattomuudesta taistelussa islamisteja vastaan. Iltalehti kertoo, että presidentti Sauli Niinistö tuomitsee jyrkästi terrori-iskut. No mitä muutakaan? Poliitikkojen selkärangattomuuden mahdollistaa tietysti media, joka vain hymyssä suin julkaisee typerimmätkin latteudet kysymättä, mitä oikeasti aiotaan surunvalittelujen ohella tehdä.

 Jo nyt Twitterissä trendaa #PrayForNice, jonka voimin hyveliputtajat voivat taas aloittaa uuden kierroksen tässä kieroutuneessa kehässä, jota länsimaat islamistien kanssa kiertävät. Hashtagit, profiilikuvafiltterit ja poliittikkojen synteettistä myötätuntoa uhkuvat somepostaukset eivät ole tarvittuja. Kukaan ei pyydä niitä, niistä ei ole mitään hyötyä. Kuitenkin tämä haaskalintujen joukko on aina paikalla valmiina solidaarisuuteen, jonka voimalla on mukava näyttää kavereille, kuinka hyvä ihminen sinä olet, koska sinä todella välität.

Kaikki tämä on melua, jonka alle hukkuu se olennainen, aidon myötätunnon keskustelu. Kuten Raheem Kassam sanoi Breitbartissa tänään, ei ole solidaarisuutta katsella sivusta raiskausta ja twiittailla myötätunnosta uhria kohtaan. Aito sympatia ja solidaarisuus ei elä sometrendien listalla tai iltapäivälehtien otsikoissa vaan tässä todellisuudessa.

Tuntuu käsittämättömältä, että tuon joutuu edes sanomaan, mutta sellainen on mentaliteetti nykyisin. Länsimainen hyveliputtaja twiittaa "rakkaus voittaa vihan" ja kokee suurta itsetyytyväisyyttä osallistuttuaan taisteluun ISIStä vastaan. Jos heiltä kysyy selitystä sille, miten heidän kampanjointinsa materialisoituu oikeaan elämään ja ISISin tappioksi, he loukkaantuvat, kuin olisi syvästi epäkohteliasta kyseenalaistaa heidän hyveliputuksensa merkityksellisyys.

Törkein piirre näissä hyveliputtajissa on, että he kehtaavat mustamaalata itseään myötätuntoisemmat tunteettomiksi julmureiksi. Jos ei osallistu teennäisen solidaarisuuden tanssiin ja kannusta muita, on paha ihminen, koska nämä ihmiset mittaavat hyvyyttä postattujen itkuhymiöiden määrässä. 

Syy tälle haukkumiselle on tietenkin motiiveissa: hyveliputtajat nimenomaan haluavat tuntea itsensä hyviksi ihmisiksi. Ei se ole kivaa kun on aamun somettanut rukous-emojien ja Googlen avulla löydettyjen surusitaattien voimin, ja sitten joku tulee pilaamaan hyveliputuksen sanomalla, että et sinä oikeasti tee mitään hyvää. Omat tunteet ovat uhreja tärkeämmät hyveliputtajille.

Sama näkyy politiikan maailmassa. Trump kerää paheksuntaa poliitikkotovereiltaan, koska hänen pragmaattisuutensa korostaa muiden poliitikkojen tyhjää sanahelinää. Trump saa muut näyttämään huonolta, koska hän ehdottaa oikeita käytännön toimia. Tämä käytännöllisyys halutaan karistaa, joten muut poliitikot ja vasemmistomedia kirjoittavat joka terrori-iskun jälkeen enemmän järkyttyneitä juttuja Trumpin twiiteistä kuin itse terrori-iskusta. 

Jos johtajamme olisivat palokunta, he olisivat ryhmä voivottelevia vätyksiä kertomassa palavan talon omistajalle, että ei saa antaa pelolle valtaa. Samaan aikaan Trump yrittää keriä letkuja auki, ja sekös vätyksiä harmittaa, koska se luo heillekin paineen tehdä jotain.

Jos tuntee aidosti myötätuntoa uhreja kohtaan, silloin haluaa tietenkin estää uusien uhrien syntymisen. Aitoa myötätuntoa kokeva tekee parhaansa, ei sitä, mikä on helppoa. Me emme voi koskaan selviytyä ja voittaa, jos vastaamme luoteihin, räjähdyksiin ja yliajoihin emojeilla ja latteuksilla. Lopettakaa se lässytys ja osoittakaa kerrankin aitoa myötätuntoa vaatimalla käytännön toimenpiteitä tulevien uhrien syntymisen estämiseksi.

6 kommenttia:

 1. Olisi jo aika valtioiden tehdä jotakin Jihadin vastustamiseksi. Wienin porttien tapauksesta on jo kauan, mutta Jihad ei siihen loppunut, jättivätpähän vain Euroopan hetkeksi odottamaan vuoroaan. Nyt kun Islamin resurssit ovat parantuneet vaestönkasvun ja öljyn tuoman vaurauden kautta on Euroopan numero kilahtanut näyttötauluun taas.

  VastaaPoista
 2. Ihan yhtä hyvin voisit pöyristyä ja moraalisaarnata kaikille maailman äideille että onhan tässä varotettu että lapsen synnyttäessä siitä voi jonain päivänä tulla terroristi. Yhtä tyhjänpäiväinen on saarnasi. Olkiukkojen mättämisen asemasta voisit ruveta sittenkin spesifioimaan että millä tavalla ihmisten pitäisi saada reagoida. Millään maahanmuuttokriittisyydellä tai "maahanmuuttorealismilla" ei estetä yhtäkään terrori-iskua joten valitusvirtesi on älyllisesti totaalisen epärehellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verger, terroristiksi päätyminen ei ole sattumanvaraista, eikä asia joka ikään kuin jonkin luonnonvoiman aiheuttama vain tapahtuu osalle ihmisistä. Ei kukaan synny terroristiksi, vaan sellaiseksi kasvetaan tai kasvatetaan.

   Lähes kaikki aikamme terrorismi on islamistista terrorismia. Tekijät ovat muslimeja ja teon motiivi tulee islamista. Se jos mikä on älyllistä epärehellisyyttä että ei halua nähdä yhteyttä muslimien tekemillä terroriteoilla ja islamilla.

   Kuinka monta terrori-iskua on tapahtunut Puolassa, Tsekeissä, Slovakiassa tai Unkarissa viime vuosina, joissa muslimien osuus on hyvin pieni ja rajat kiinni? Entä kuinka monta no-go zonea oli Ruotsissa ennen laajamittaista muslimimaahanmuuttoa?

   Islam leviää Eurooppaan ja sen vaikutuksen kasvun yhtenä päätekijänä on tämänhetkinen massamaahanmuutto. Sen takia kaikkein oleellisin keino ehkäistä tulevaisuuden terrorismia on vaikeuttaa ja estää islamia leviämästä täällä, missä se vielä on mahdollista.

   Poista
  2. Ai ei estetä, vai? Nizzan tappaja oli maahanmuuttaja, Pariisin ja Brysselin iskijät maahanmuuttajien lapsia. Montako islamistista terrori-iskua olet kuullut asukasluvultaan jättimäisessä Japanissa sattuneen? He antavat turvapaikkoja alle promillelle hakijoista, eivätkä ota muutakaan maahanmuuttoa edes länsimaista juuri lainkaan. He pitävät maansa sellaisena, kuin se on. Siis ei kai se nyt voi niin hankala ajatus olla ymmärtää, että islamilaista terrorismia on siellä, missä on muslimeja? Jos ei ole muslimeja, ei ole islamilaista terrorismiakaan. Ei se mikään kolmannen asteen yhtälö ole.

   Ja vertauksesi on lähinnä nolo, koska äidillä ei ole syytä odottaa lapsestaan mitään suuntaan eikä toiseen, ja äitiyden hyödyt ovat selvästi haittoja suuremmat. Jos ei olisi äitiyttä, olisimme sukupuutossa. Holtittomasta maahanmuuttopolitiikasta ei ole maillemme mitään hyötyä, mutta haittoja osataan jo odottaa. Ruotsista tehtiin hullulla maahanmuuttopolitiikalla vuosikymmenissä yksi pahimmista seksuaalirikosmaista koko maailmassa, terrorismia ilmenee ympäri länsimaita, työllisyysluvut maahantulijoilla ovat surkeat, kustannukset jättimäiset. Ei maahanmuuttoa pidä kokonaan lopettaa, mutta valikoida paremmin otettavat ihmiset. "Auttamisessa" ei ole mitään järkeä, kun ei auteta niitä, jotka apua tarvitsevat. Syyriassa lapset näkevät nälkää, Suomessa autetaan niitä etuoikeutettuja, joilla on varaa kymppitonni maksaa ihmissalakuljettajille, riippumatta heidän avun tarpeestaan. Turvapaikkajärjestelmä pitäisi lopettaa kokonaan, koska sillä apu suuntautuu aivan väärin. Sen sijaan pitäisi ottaa leireiltä eniten apua tarvitsevat kiintiöpakolaiset.

   Poista
 3. Tehokkain keino olisi leirittää nämä ns sotaa ja vainoa paenneet,ja valikoida sieltä paras aines ja muille potku perseeseen.Syyria ja muut isis/Isil maat ,taktisella ydinase iskulla homma olisi jo hoidettu.Toimisi pelotteena tuleville terroristi kandeille.

  VastaaPoista
 4. Verger: Jos terroristit ovat maahanmuuttajia, niin totta kai terrori-isku estetään terroristien maahanmuutto estämällä.

  VastaaPoista