perjantai 3. kesäkuuta 2016

Osallistu blogin ja kanavan kehittämiseen!Olen saanut nyt videokanavankin hyvin liikkeelle, mutta tarvitsisin kovasti palautetta blogini ja kanavani seuraajilta. Kysynpä siis, mikä teitä kiinnostaa.
Mistä haluaisitte lukea tai kuulla videoissa? 
Kiinnostavatko kotimaan uutiset vai ulkomaiset, tai jokin tietty aihepiiri? 
Mikä on sinusta hyvä pituus blogipäivitykselle tai videolle? 
Pidätkö enemmän vapaamuotoisista vai käsikirjoitetuista, tarkasti koostetuista videoista?
Kuinka paljon ja usein uutta sisältöä mielestäsi olisi hyvä tehdä? 
Pidätkö videoista, joissa kuvanauha koostuu aiheeseen liittyvästä kuvituksesta vai sellaisesta, jossa kuvataan puhujaa?

On tiettyjä vakioaiheita, jotka toistuvat palautteessa. Eräs niistä on neuvominen parempien laitteiden hankintaan. Olen tuskallisen tietoinen siitä, että luonnollisestikaan tietokoneen kameralla ja halvalla kuulokemikillä ei kovin hyvää laatua saa, mutta sen kanssa on nyt toistaiseksi pärjättävä. Bloggaus on opiskelijankin budjetille sopiva harrastus, koska se on ilmaista, mutta huippuluokan kuvauslaitteet tekevät videoharrastuksesta liian kalliin.

Olen nyt sen valinnan edessä, että joko minun on hankittava jokin edullinen, hieman parempi laite nyt tai vaihtoehtoisesti säästettävä pidemmän aikaa todella hyvään laitteeseen. Olen sitä mieltä, että on lienee parempi saada edes jonkinlainen parannus nyt kuin joutua kuukausikaupalla tekemään videoita nykyisillä laitteilla, joten minun on nyt etsittävä kohtuuhintainen laite.

Tässä kohtaa kysyisin neuvoa myös tuosta laiteasiasta. En tiedä yhtään mitään kameroiden ja mikkien asentelusta tai siitä, mikä laite on hyvä. Jos lukijoissani on joku, joka osaa neuvoa hyvän, kohtuuhintaisen laitteen minulle, laita ihmeessä tämän tekstin kommentteihin tai minulle Facebookissa viestiä asiasta.

On vain yksi palautetyyppi, josta en juuri välitä: valitukset, joiden tyyli on "Älä kirjoita siitä, koska sinä suututat ne..." Blogini tarkoitus ei ole valikoida mamu-kriittisten suosituimpia mielipiteitä ja sokeasti toistella niitä. Ihmiset kyllä tietävät ne jo.Tämä on minun blogini minun näkemysteni pohjalta, enkä usko mamu-kriittisten olevan niin heikko ryhmä, että erimielisyys yhdestäkin asiasta aiheuttaisi täyden hajaannuksen. Me olemme aikuisia yksilöitä, ja meillä on mielipide-eroja.

Joten minulle voi laittaa palautetta vaikkapa tämän tekstin kommentteihin, Facebook-jaon kommentteihin tai yksityisviestinä. Sähköpostiin voi yhteydenottoja esim. aihetoiveiden piirissä tehdä osoitteeseen tiinawiik85@gmail.com.

11 kommenttia:

 1. No minä olen tyytyväinen tällaisenaan. Mutta you tube ei kovin pitkä, alussa oli ehkä liian pitkiä ja heti alkuun tiivistys mistä aiheesta ja miksi se on, vähän taustaa. Ihmisillä lyhyt pinna ja haluaa heti päästä perille mistä puhe, jotta tietävät kiinnostaako. Tuo oli hauska ja hyvä tuo iskemisopetus miehille. Ihan olet itse hyvä esiintyjä, mutta minä en laittaisi sinuna noin avokaulaista mekkoa! Minusta n 2 x viikossa you tube korkeintaan.Ja ehkä 1 x blogi. Jos tekniikka sallii jotain mitä verkko opettajat käyttää, että voit samalla näyttää jotain. Mutta hyvä näinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Tiinan kirjoituksiin ja videoihin voi sanoa pahaa mutta annan palautetta jos tyyli muuttuu levottomaksi..

   Poista
 2. Ensiksi erittäin suuret kiitokset erinomaisista blogikirjoituksista ja mielenkiintoisista videoista. Olen katsonut videoita lähinnä iPadilla ja videokuva on ollut erinomainen, joten en ymmärrä miksi sinun pitäisi satsata kalliisiin laitteisiin, kun joka tapauksessa sisältö ratkaisee. Blogikirjoitusten ja videoiden pituuden suhteen sanonpa vaan, että sisältö ratkaisee, mikä tarkoittaa sitä, että tabujen rikkominen tulee jatkossakin olemaan ratkaiseva. Aiheet voivat olla kotimaisia tai ulkomaisia. Pidän enemmän vapaamuotoisista videoista à la Stefan Molyneux mutta voit myös kokeilla käsikirjoitettuja.

  Ja nyt Tiina, minulla on sinulle ehdotus videon tai kirjoituksen pohjaksi. Kuten tiedät, joka kerta kun on sanottu, että mamujen tai matujen pitää elää Suomessa "maassa maan tavalla", on löytynyt hölmöjä sanomaan että riittää, kun täällä kunnioitetaan Suomen lakia. Ja piste.
  Olen miettinyt asiaa ja tullut siihen tulokseen, että muslimit rikkovat lakia hyvin yleisesti ja monessa Euroopan maassa mutta tämä hyväksytään kulttuurirelativismin takia. Kysyin vuosia sitten somalimieheltä US:n puheenvuorossa mitä tapahtuu, silloin kun perheen tytär haluaa naimisiin. Hän vastasi, että silloin isä etsii hänelle sulhasta. En ymmärrä kuinka tämä voi olla sopusoinnussa Suomen (perustus)lain kanssa. Mielestäni ei mitenkään.
  Tanskan TV:n ohjelma näytti, että jopa kolmannen sukupolven maahanmuuttajatytöt (muslimit!) elävät pelon vallassa, koska veljet tai isät terrorisoivat heitä. Silti jotkut tanskalaiset poliitikot ovat sitä mieltä, että rikoksia pitää hyväksyä monikulttuurin vuoksi. Toinen Tanskan TV:n ohjelma näyttää, että imaamit neuvovat, että lapsia ja naisia saa ja pitää pahoinpidellä. Sama tilanne täällä ja kukaan ei uskalla ottaa asiaa esille. Burkha piilottaa tehokkaasti mustelmia...
  Suomalainen vanhempi joutuu käräjille tukkapöllystä mutta poikien ympärileikkauksia hyväksytään, vaikka ne on varmasti ristiriidassa perustuslain ja monen muun lain kanssa.
  Somali-isät eivät tajua, että he syyllistyvät rikokseen silloin, kun tyttäriä lähetetään Somaliaan ympärileikattaviksi. Kyseessä on törkeä pahoinpitely mutta asia ei näköjään kiinnosta ketään.
  Silloin kun muslimit vetoavat uskontoon ja sanovat, että homoja pitää tappaa, he syyllistyvät rikokseen mutta eivät joudu minkälaiseen vastuuseen.
  Myös silloin kun he sanovat että pitää lopettaa demokratia, pitää ottaa shariaa käyttöön tai silloin kun he pitävät shariaa maallisen lain yläpuolella, he varmasti syyllistyvät kumoukselliseen toimintaan, eli rikokseen. Samoin silloin kun he väittävät, että ei-muslimit ovat alempiarvoisia ihmisiä kuin muslimit.
  Muslimien harjoittama juutalaisten vainoa Euroopassa ei pidetä enää minään, vaikka se koostuu tuhansista rikoksista. Esim. Pariisin lähiöistä ja lähikaupungeista kaikki juutalaiset ovat sen takia muuttaneet pois, koska he ovat olleet vapaata riistaa.
  Nasima Razmyar osallistui tanssiohjelmaan muutama vuosi sitten. Sen seurauksena hän sai kaikenlaisia laittomia uhkauksia maanmiehiltään. Siihen kukaan ei reagoinut.
  Esimerkkejä löytyy varmaan kymmenittäin ja juttua pitää rakennella.
  T. @AlainChiaroni alain.chiaroni@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyvä kirjoitus Alan. Tuo epätasa-arvo järkyttää. Tuomitaan todella tukkapöllyistä toiset ja toiset saa kaikkien tietäen tehdä mitä vaan! Siinä yksi hyvin tärkeä aihe!

   Poista
  2. Tuo on kyllä tärkeä aihe. Vaikka Suomessa asuvista somalitytöistä valtaenemmistö on ympärileikattuja, ei oikeudenkäyntejä asian tiimoilta näy juuri koskaan. Mitään kiinnostustakaan valvoa näitä asioita ei näytä valtaapitävillä olevan. Ratkaisu heidän mielestä on se, että kun muslimit rikkovat lakia, niin sitten vain laillistetaan se, mitä he tekevät (kuten puoskarien tekemä, tarpeeton lapsen sukuelinten silvonta) ja tadaa: muslimit eivät enää riko lakia. Kun ihmiset sanovat, että heille riittää, että muslimit noudattavat lakia, he ajattelevat muslimien suhdetta valtaväestöön. He siis tarkoittavat, että heille riittää, että muslimit eivät kohdista paikallisiin rikoksia. Se ei tule heille edes mieleen, millaisia rikoksia muslimit keskenään tekevät. Saksassa oli eräs mamupariskunta ollut avioerokäräjillä, ja saksalainen tuomari oli kieltäytynyt myöntämästä vaimolle avioeroa perheväkivallan vuoksi, koska parin kotimaassa vaimon hakkaaminen on laillista. Siis tuomari ei noudata Saksan vaan Algerian lakia.

   Poista
  3. Tulee vaan mieleen, otetaanko muslimeilta edes lapsia huostaan, joka herkästi tehdään jos säännöllistä fyysistä kuritusta ym. Jos kristitty pakottaisi lapselle jonkun rituaalivaatteen, sekin olisi hyvin paha asia, mutta muslimeja eivät koske samat säännöt.Jonkun pitäisi joskus valittaa tasa-arvovaltuutetulle.Jos kristitty ei halua lapselleen vaikka opetusta homoista, ei auta, mutta tarvitseeko muslimien lasten kuunnella. Kyllä periaate pitää olla sama laki kaikille jotka täällä asuu, Suomen laki.Mitä turvan hakemista se on, että tullaankin vaatimaan isäntiä sopeutumaan vieraisiin! ?

   Poista
  4. Tiinalle: Tässä se ongelma onkin. Laki koskee normaalisti kaikkia Suomessa asuvia ihmisiä. Ainakin teoriassa, käytännössä näin ei valitettavasti ole. Jos muslimi-isä tai -suku pakottaa tytärtä pitämään huivia (useimmiten se ei ole vapaaehtoista), silloin se syyllistyy rikokseen, koska ainakin perustuslaki määrää, että jokaisella on itsemääräämisoikeus. Jos siitä ei välitetä, se osoittaa, että päättäjien ja viranomaisten raukkamaisuus on valitettavan yleistä. Antaudutaan islamin edessä, sitä se islamisaatio just on.

   Poista
 3. Edelliseen kommenttiin liittyen.... http://yle.fi/uutiset/fatima_luopui_islamista_mutta_ei_voi_riisua_huivia__islamista_eroaminen_on_suomessa_tabu/8903751
  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016030621226098_ul.shtml

  VastaaPoista
 4. Tämä juttu tuli esille tänä aamuna ja liittyy kommenttini aiheeseen https://themuslimissue.wordpress.com/2016/06/03/sweden-body-of-suspected-honor-victim-teen-asylum-seeker-found-in-capital/

  VastaaPoista
 5. "Tässä kohtaa kysyisin neuvoa myös tuosta laiteasiasta." Laitteistossasi ei sinänsä ole vikaa ja itseasiassa esim. tuo "kuistivideo" tuo mukaan inhimillistä kosketusta. Sankaluurit ei ole kovin esteettiset, voisi korvata vaikka jollain tämäntyyppisellä http://tinyurl.com/goqtjvz . Sisätilojen videoissa valaistus on todella tärkeää ettei videosta tule "tunkkaisen" näköinen ja kameran (läppärin) sijoittelussa ei saisi katsoa alaspäin. Videoiden laatu (tiettyyn rajaan) on toisarvoista mikäli tekijällä on sanottavaa ja sinulla useimmiten on :)

  Nimim. Useita vuosia IT/ICT/AV alalla :)

  Eihän Pat Condelliakaan katsota miljoonia kuvanlaadun vuoksi.
  https://www.youtube.com/watch?v=4ZZSw1v12ec

  VastaaPoista
 6. Ihan alkuun, pidän paljon blogistasi. Minua kiinnostaisi kovasti myös historiallinen näkökulma. Eli se, että menneessä ei tule elää mutta siitä pitää oppia. Historia on osoittanut, että muslimit eivät ole kovinkaan suvaitsevainen enemmistö. Millainen suomi on vaikkapa kahden sadan vuoden päästä? Seksuaalivähemmistöön kuuluvilla jälkeläisillämme ei tule olemaan hauskaa. Ja kun enemmistö on muslimeja, niin voivat ihan perustuslain turvin muuttaa eduskunnan koostumuksen ja sitä kautta lainsäädännön. Varmaan sen aikaiset tutkijat miettivät, missä kohtaa historiaa tämä virhe tehtiin? Ottomaanit yrittivät vallata Wienin ja puolan kuningas tuli hätiin. Tämä verinen historiallinen yhteys muslimeihin on opettanut itä-Eurooppaa. Ja nyt Itävalta toimii edelleen Euroopan lukkona. Paradoksaalista, että he puolustavat mielestäni enemmän monikulttuurisuutta kuin muu länsi. Unkarissa on varmaan sateenkaariväkeä parinsadan vuoden päästäkin, kun yksikulttuurisuutta eli islamia puolustavat tahot ovat kortilla.

  VastaaPoista