keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Ampui se Väinämöinenkin, tai jotain

Orlandon ampuja Omar Mateen.
Islamilainen terrorismi nostaa esille monenlaista kiinnostavaa järkeilyä. Järkeilyyn ryhdytään, koska halutaan vähätellä terrorismia ongelmana. Orlandon ampumisen kohdalla taas suosittu järkeily on "ampuuhan ne amerikkalaisetkin". Yhdysvalloissa tapahtuu paljon ammuskeluita ja ampuma-asetapaturmia, mutta tarkoittaako se, ettei ihmisiä pitäisi yrittää suojella jihadismilta?

 Tuon järkeilyn käyttäjät lähettävät homoille, naisille, juutalaisille, ateisteille ja muille muslimien vainoamille selkeän viestin: Ai et ole tappanut ketään? No väliäkö sillä, koska niin pitkään, kun yksikään maanmiehesi jossain tekee henkirikoksen, me annamme sinun olla vapaata riistaa fanaatikoille. Miksi me rankaisisimme vaikka Orlandon homoyhteisöä välinpitämättömyydellä siksi, että joku muu on ammuskellut?

Minulle ehdittiin jo sosiaalisessa mediassa mankumaan, että "ratsastan" jutulla, jossa ampuja on muslimi. Tässä ei ole kyse siitä, että hän oli muslimi vaan siitä, että teko oli islamismin motivoima. Amarillossa sattui juuri panttivankidraama, joka johti kaappauksen tehneen somalimiehen ampumiseen. Poliisin antamien tietojen mukaan teko ei ollut terrorismia vaan työpaikkaväkivaltaa.

Jos olisin sillä töin, että haen muslimien tekemiä rikoksia, olisin toki ottanut tuonkin teon videoissa tai blogiteksteissä esille. En kuitenkaan ottanut, koska työpaikkaväkivalta Amarillossa on jotain, mikä ei uhkaa meitä ja jolta meidän ei tarvitse itseämme suojella.

Islamismi taas on eri juttu. Globaali jihad on viimeisen 1400 vuoden aikana niittänyt uhreja lähes joka mantereella ja suurissa määrin: arvioidut 120 miljoonaa afrikkalaista, 60 miljoonaa kristittyä, 80 miljoonaa hindua, 10 miljoonaa buddhalaista ja satoja tuhansia juutalaisia. Toisin kuin yksittäiset, henkilökohtaisista motiiveista tehdyt ampumiset, jihad on yhteinen vihollinen ja uhka kaikille. 
Toiselle San Bernardinon ampujista, Tashfeen Malikille, tehtiin "kattava taustatarkistus". Tarkistukset vuotavat kuitenkin kuin seula, eikä niillä voi suojautua saapumisen jälkeen tapahtuvalta radikalisoitumiselta.


Islam on terrorismissa aivan omassa luokassaan. 

98,9% tämän vuoden terrori-iskuista on ollut muslimien tekemiä. Kuolemaan johtaneista terrori-iskuista Yhdysvalloissa ovat muslimit tehneet 9/11-iskujen jälkeen 35%. Muslimit muodostavat 0,9% Yhdysvaltain väkiluvusta, joten per cap muslimit ovat tehneet iskuja 61 kertaa enemmän kuin ei-muslimit.

Järkeilijät, kuten vasemmistolainen uutissivusto Vox muotoili sen niin, että jihadistit ovat tehneet "vain 10" ajanjakson 28:sta tappavasta terrori-iskusta. Erittäin luovaa käyttöä sanalle "vain" puhuttaessa 0,9% kokoisesta vähemmistöstä.

Jihadistien terroriteoissa on 9/11-iskujen jälkeen kuollut 94 amerikkalaista, muiden tekemissä iskuissa 48. Se tarkoittaa, että muslimit ovat tappaneet terrori-iskuissa 215 kertaa enemmän ihmisiä kuin ei-muslimit per cap. Jos laskemme mukaan myös 9/11-iskut, ovat islamistit tappaneet yli 7000 kertaa enemmän ihmisiä terrori-iskuissaan Yhdysvalloissa kuin ei-muslimit.

Ja kaiken tämän siis saa aikaiseksi alle prosentin osuus väestöstä. Ja kuitenkin meillä on ihmisiä, jotka haluavat tänne lisää muslimimaahanmuuttoa, vaikka kyseinen porukka on noin tuhoisa jo nyt.

Näemme myös idioottimaisia järkeilyjä, joissa todetaan, ettei muslimimaahanmuuton rajoittaminen auttaisi, koska Pariisin terroristit ja Orlandon ampuja olivat kansalaisia. Tuo menee jo niin lapselliseksi, että aidosti ihmetyttää, miten kukaan aikuinen ihminen kehtaa tuon sanoa.

Yhtä loogista olisi sanoa vesivahingon sattuessa, että lattiahan on jo märkä, joten on aivan sama antaa veden valua loputtomiin tukkimatta vuotoa. Muslimimaahanmuuton rajoittaminen olisi estänyt iskut, jos se olisi ollut käytössä silloin, kun vaikkapa Orlandon ampujan taleban-kannattajaisä tuli maahan. Samoin jos me nyt otamme maahanmuuton rajoittamisen käyttöön, se ennaltaehkäisee terrorismia ja rikoksia tästä eteenpäin.

 Jos me emme tee asialle mitään, saavat jälkipolvetkin kamppailla tämän ongelman kanssa. Jos taas laitamme portit kiinni, voimme ainakin olla siitä turvallisin mielin, että uusia terroristeja ei maahamme pääse majoittumaan.

3 kommenttia:

 1. Vaikka islaminuskoiset ovat tehneet ehkä vajaa kymmenen (?) henkirikosta suomessa, ei sen pitäisi tuudittaa meitä lainkaan. Normaali ihminen jos haluaa varautua pahimpaan, hän ottaa koti- tai matkavakuutuksen. Aika moni tosiaan ottaakin.
  Mutta meidän pitäisi istua vain luottamassa siihen, kun vasemmisto sanoo maahantunkeutujien olevan hyväntahtoisia. Moni tietysti voi ollakin "hyväntahtoinen" vaikkei ehkä työnhaluinen.
  Mutta entä jos se hyvänpäiväntuttu muslimi, tai hänen poikansa kuitenkin radikalisoituu siinä määrin ettei tyydykään puskaraiskaamaan vaan alkaa keppostelemaan?
  Poliittista vastuuta ei tule kukaan kantamaan. Ei se kyllä yhtään uhria takaisin toisikaan mutta osoittaisi ainakin että henkilöllä on jonkinlainen omatunto.
  Minä muistelen erityisellä surulla vasta isäksi tulleen suomalaisen upseerin surmaa, vaikka tapaus tuntuu joutuneen unohduksen kirjoihin.

  VastaaPoista
 2. "virallinen"-hakusanalla ei löytynyt, kuin Europol, jonka viimeisin on vuosi 2015. Hölmömpikin sen tajuaa, ettei mikään luotettava lähde voi tehdä virallista lkatsausta kahdeksassa päivässä. Crying out loud: Vuosi oli erittäin väkivaltainen, mutta noin rajut väitteet tarvitsevat taakseen erittäin luotettavat tilastot.

  VastaaPoista