perjantai 20. toukokuuta 2016

Tuonen Joutsen -blogi uudistuu!

En ole tämän viikon aikana julkaissut uusia tekstejä, koska olen ollut kiireinen blogini muutostöiden parissa. Blogini on tästedes luettavissa jälleen vanhalta Blogspot-alustaltani, ja sen yhteydessä näkyy nyt mainoksia. Haluan olla mahdollisimman avoin, joten kerron tässä myös muutoksen taustat.

Olen joutunut työttömäksi, ja se sattui hankalimpaan mahdolliseen aikaan, koska kaikki kunnolliset kesätyöt on täytetty jo kauan sitten ja syksyllä opintojen tuottamat lisäkulut ovat aivan kulman takana. Ne täytyy jotenkin saada paikattua, enkä sossun luukulle ala menemään niin pitkään kuin on pieninkään mahdollisuus siltä välttyä ansiotuloilla.

Tulot muodostuvat Adsensen normi säännöillä, eli näyttökerroista ja mainosten keräämistä klikkauksista. Toivon, että blogini mainostuloilla saisin ainakin ensi vuoden kirjarahat ja muut opiskelukulut kasaan, ja te lukijat voitte siinä auttaa ihan vain tekstejäni lukemalla ja sulkemalla mainokseneston tälle osoitteelle.

 Olen harkinnut mainosten sijoittelun tarkoin ja mielestäni ne nyt ovat varsin hyvässä näkyvyyden ja käyttömukavuuden suhteessa. Mikäli joku mainostyyppi on käyttökokemukselle häiritsevä tai jokin Googlen valitsemista mainoksista sopimaton, laittakaa siitä minulle viestiä kommenttikenttään tai Facebookissa. Varsinkin mobiililaitteiden käyttäjiltä olisi hyvä saada tästä palautetta, koska en itse sellaista käytä.

Siirrytäänpä positiivisempaan aiheeseen. Kuten näkyy, blogin ulkoasu on uudistunut ja sisällön määrässä tulee näkymään merkittävä muutos, joka alkaa kesäkuun alusta kun "kesäloma" alkaa. Siitä edespäin uusia tekstejä tulee huomattavasti useammin, jopa useita päivässä sen mukaan, miten lukijoilla kiinnostus ja aika riittää. Minulle on kertynyt vino pino hyviä aiheita, joista en ole ehtinyt kirjoittaa halusta huolimatta, sekä hyviä aihe-ehdotuksia lukijoilta.

Tämän lisäksi aloitan jotain, mitä olen koko kevään mielessäni pyöritellyt, eli englanninkielisen blogin, joka käsittelee samaa aihealuetta mutta itsenäisin, kansainväliselle lukijakunnalle suunnatuin tekstein. Blogin nimi on The Ghost of Europe Past, ja jaan julkaisuja Facebookissa jahka pääsen aloittamaan sisällön tuotannon sinne.

 Kesäkuun puolella aloittaa myös Tuonen Joutsen -kanava Yotubessa. Videoiden aihepiiri myös on samalla alueella kuin blogin, mutta aiheita käsitellään laajemmin kuin blogitekstien kohtuullinen pituus sallii, eli videoiden tarkoitus on toimia täydentävänä sisältönä ja tavoittaa sitä yleisöä, joka ei blogeja lue. Koska monista blogin lukijoista on tullut minulle myös kavereita, olisi mukava jossain vaiheessa aloittaa hangout-tyyliset lähetykset, joihin halukkaat lukijat voivat osallistua keskustelemaan.

Suuret kiitokset lukijoilleni, ja toivon, että seuraatte blogia ja laitatte kaveripyyntöjä jatkossakin. Sivupalkista tai klikkaamalla tästä löytyy uusin tekstini, Rikmus-ryhmä: rikottujen pullojen vastainen rintama.


2 kommenttia: