lauantai 21. toukokuuta 2016

Näin tehdään äärivasemmistolainen valeuutinenThe Young Turksin perustaja ja isäntä Cenk Uygur.

Se, että joku sanoo niin netissä, ei tee asiasta totta. Ikävä kyllä monet unohtavat tuon silloin, kun puhutaan etäisestikään ammattimaisen näköisestä uutissivustosta tai -kanavasta. 

Äärivasemmistolainen Raw Story on kerännyt yli 600 000 Facebook-tykkäystä ja sen jutuilla on kuukausittain 10,7 miljoonaa lukijaa. Äärivasemmistolainen, islam-apologeettinen Youtube-kanava The Young Turks taas on saanut 2,9 miljoonaa tilaajaa, ja sen videoilla on säännönmukaisesti satoja tuhansia katselukertoja. TYT siteeraa usein Raw Storyn juttuja, koska oikeat uutiset harvoin palvelevat agendaa yhtä hyvin kuin muiden äärivassareiden valeuutiset.

Poimin tähän esimerkiksi jutun viime syksyltä. Raw Story uutisoi erästä tapausta otsikolla "George Tilleriin liittyvä kansasilainen aborttiklinikka evakuoidaan, kun mies tuo sisään aktiivisen pommin". Vastaavan, hysteriaa lietsovan valeuutisen teki aiheesta myös vasemmistolainen Wonkette. 

TYT teki artikkelin pohjalta videon, jonka otsikko oli "Terroristi napattiin hänen yrittäessä tuoda pommia aborttiklinikalle". Videon kuvaus meni näin:

"Kristitty terroristi toi vasta pommin aborttiklinikalle, mutta turvamies esti hyökkäyksen. Terroristiksi yrittäneestä on ollut hyvin vähän valtamedian uutisjuttuja, koska hän ei ole muslimi. Cenk Uygur, The Young Turksin isäntä, kertoo, miten juttu meni."

Mainitsen tässä ohimennen, että Uygur siis on turkkilainen ateisti, mutta asenteiltaan muslimi. Hän on erittäin islam-myönteinen ja juutalaisvastainen, mutta hänen katsojansa eivät huomaa sen aiheutuvan hänen muslimitaustastaan, koska samat piirteet löytyvät jokaisesta hänen ei-muslimitaustaisesta katsojastaankin.

Ohjelman nimi taas viittaa raakalaismaiseen Nuorten Turkkilaisten liikkeeseen, joka toteutti armenialaisten kansanmurhan. Uygur kiistää kansanmurhaa koskaan tapahtuneen, mutta hänen vasemmistolaiset katsojansa eivät välitä. Uygur rakastaa juttuja kristittyjen terrorismista, koska ne avaavat oven "pommittaa ne kristitytkin" -argumentille, joka tietysti on täysin virheellinen rinnastus.

Mitä aborttiklinikkajutussa sitten oikeasti tapahtui? Vältyttiinkö täpärästi vaarallisen kristityn terroristin veriteolta? Ei todellakaan, ja tapahtumien todellisesta kulusta ja niiden vääristelystä tuli itselleni todella paha mieli.

Koditon mies, joka kantoi koko omaisuuttaan repussa, oli mennyt klinikalle hakemaan töitä. Hänellä oli aika varattuna tapaamista varten. Hänen reppunsa oli saanut metallinpaljastimen piippaamaan, ja kun häneltä oli kysytty, mitä kassissa on, hän oli kertonut suoraan kassinsa sisällön. Muiden tavaroiden lomassa oli aterimet, mukaanlukien yksi veitsi, sekä lelupommi, jonka miehen kaveri oli tehnyt. Kyseessä oli viritelmä, jossa muutama papatti oli laitettu muoviseen lääkepurkkiin.

Mies ei yksinkertaisesti ollut hoksannut, että sellaista ei saa tuoda klinikan tiloihin, ja poliisi sanoi miehen olleen erittäin avoin ja selvästi siellä vain työnhaussa. Mies ei edes ollut kristillinen abortinvastustaja, vaan valinnanvapauden kannattaja.

Se ei kuitenkaan kelvannut äärivassareille: kodittomasta miehestä, joka yrittää parantaa tilannettaan, pitää maalata kiihkomielinen, murhanhimoinen terroristi ja hänestä rehellisesti puhuvista poliiseista islamofobeja, jotka valkopesevät "kristillistä terrorismia". Eikä heillä edes hävetä.

 Ajatelkaa sitä miesrukkaa. Hän meni hakemaan töitä, ja yhtäkkiä hänestä maalataan uskonnollinen fanaatikko ja viattomien murhaa tavoitteleva psykopaatti vain vasemmistoagendan edistämiseksi.4 kommenttia:

 1. Hassua miten vasemmistolaiset tietävät olevansa aina 110% oikeassa. Tämä ideologia ilmeisesti voi hävittää ihmiseltä kaiken yhteyden todellisuuteen. Tähän, jossa kukaan ihminen ei ole aina täysin oikeassa, vaan kaikki erehtyvät vuorollaan.

  VastaaPoista
 2. The Young Turks ja Raw Story eivät ole mitään "äärivasemmistolaisia", vaan amerikkalaisen mittapuun mukaan "liberaaleja". Toki jos itse on riittävän äärioikealla, niin kaikki muut vaikuttavat äärivasemmistolaisilta.

  Mitä taas tulee Raw Storyn uutinseen, niin se on tehty tapahtumasta saatujen ensimmäisten tietojen perusteella. Sen jälkeen on julkaistu uusi päivitetty uutinen, johon jutussa on linkki. Samansisältöisen pommijutun julkaisi myös CBS. Maailman suurimpiin kuuluva mediakonserni tuskin on "äärivasemmistolainen". http://www.cbsnews.com/news/man-arrested-for-bringing-bomb-to-kansas-abortion-clinic/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuosta sinun kannattaa ottaa yhteen niiden itsensä kanssa, koska nehän kuvailevat itseään progressiivisiksi. Progressiiviset ovat äärivasemmistoa. TYT kannattaa avoimesti sosialistia Yhdysvaltain presidentiksi. Mikäli sosialistit eivät ole äärivasemmistoa, niin kuka oikein on? Maltillista vasemmistoa ovat sosiaaliliberaalit, progressiivisilla ei liberaalien (oikeistolaisten tai vasemmistolaisten) kanssa ole mitään tekemistä, koska progressiivisuus on antiliberaalia. Liberaalit lähtevät yksilönvapaudesta, progressiiviset ja muut autoritääriset kollektivistit taas lähtevät "yhteisestä edusta". En todellakaan ole "äärioikealla". Olen klassinen liberaali, eli uskon yksilönvapauden olevan onnistuneen yhteiskunnan lähtökohta. Äärioikeistosta puhuessa mielipiteeni riippuu siitä, puhutaanko siitä leikkiäärioikeistosta, josta media jauhaa (natsit, äärinationalistit jne) vai siitä sanan todellista merkitystä vastaavasta äärioikeistosta, eli libertariaaneista, anarkokapitalisteista ja niistä. Jälkimmäisiä vastaan minulla ei ole mitään. Natseista ja muista taas ajattelen aivan samaa kuin muidenkin sorttien sosialisteista: autoritäärisyys ja kollektivismi eivät aiheuta muuta kuin sortoa ja kärsimystä, siksi mikään monista sosialismin muodoista ei koskaan ole missään onnistunut.

   Poista
  2. Ja ei, kuten en jutussakaan väittänyt, CBS ei ole äärivasemmistolainen. Jutun kulussa näkyy selvä muutos siinä kohtaa, kun se päätyy vassareiden käsiin. CBS kertoo vain faktat. Suurin osa heidän jutustaan kertoo itse tapahtumasta, yksi kappale viittaa Tillerin tapaukseen pommipelon taustojen avaamiseksi. Kun Raw Story nappaa jutun, ensiksi muuttuu otsikko: otsikkoon heitetään mukaan täysin epäolennainen seikka, eli se, että klinikka jotenkin liittyy Tilleriin. Sillä ei ollut mitään tekemistä tämän tapauksen kanssa. Lisäksi jutun painopiste muuttuu: Raw Storyn jutussa jo puolet koskeekin aborttiklinikkaterrorismia, enää puolet itse artikkelin tapausta. Siitä saa paljon voimakkaammin sen harhaanjohtavan kuvan, että tämäkin olisi ollut kristittyjen terrorismia, koska miksi siitä muuten jauhettaisiin puolen artikkelin verran? Kunnon valeuutiseksi juttu muovautuu TYT:n käsissä, kun he ottavat valmiiksi virheellisesti kehystetyn Raw Storyn jutun, heittävät omat mausteensa sekaan ja valehtelevat miehen olleen abortinvastustaja, kristitty ja terroristi, vaikka mies ei kaikesta päätellen ollut mitään niistä. Valeuutinen taas muotoiltiin vassariagendan ajamiseksi: he tykkäävät puhua kristittyjen terrorismista, koska sen avulla voi yrittää sameuttaa vesiä islamilaisen terrorismin uhasta puhuessa. Eli näin tehdään äärivasemmistolainen valeuutinen, kuten otsikossakin sanoin.

   Poista