perjantai 5. helmikuuta 2016

Taikamuslimi tulee

Kuten historian professori Markku Jokisipilä sai kirjoituksensa jälkeen kokea, suvaitsevaisto leimaa rasistiksi jokaisen, joka uskaltautuu sanomaan, että muslimien kulttuuri ja ajatusmaailma eivät ole samanlaisia kuin meidän. Toki tässä kannassa piilee ansa, jota suvaitsevaisto ei huomaa: muslimimaiden miehet raiskaavat 16-17 kertaa suomalaisia miehiä enemmän per cap. Vaikka luvut vakioitaisiin iän, sukupuolen ja elintason perusteella, kutistuu ero vain hitusen. Jää siis jäljelle kaksi vaihtoehtoa: joko näiden miesten kulttuuri tekee heistä taipuvaisempia raiskauksiin tai se on heidän geeneissään. Tässä kohtaa alkavat kulttuurierot kuulostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta suvaitsevaistollekin.

Mutta siirrytäänpä siihen taikamuslimiin. Taikamuslimi on mystinen olento. Hän on mies mistä tahansa muslimivaltaisesta maasta; jos hän tulee sotaa käyvästä maasta, on hän väkivallan viaton uhri ja jos ei, hän on pioneeri, joka rohkeasti ja ahkerin mielin saapuu Suomeen, intoa puhkuen valmiina työntekoon ja yhteiskuntamme rakentamiseen. Hän on muslimi mutta ei usko niihin asioihin, joihin suurin osa muslimeista hänen kotimaassaan uskoo.

-Hän ei usko, että sharian tulisi olla maan virallinen laki. 
-Hän ei usko, että uskosta luopujia, homoseksuaaleja tai avioliiton ulkopuolista seksiä harrastaneita tulisi kivittää. 
-Hän ei halua julmia, ruumiillisia rangaistuksia rikoksista eikä sharia-tuomioistuimia. 
-Hän ei usko, että naisen tulisi aina totella miestään. Hän uskoo, että naisilla on oikeus avioeroon ja tasa-arvoiseen osuuteen perinnönjaossa. 
-Hän ei usko homoseksuaalisuuden tai ateismin olevan lähtökohtaisesti moraalitonta. 
-Hän ei usko, että naisen arvo on puolet miehen arvosta tai, että vaimoa tulee lyödä jos tämä on tottelematon tai ei suostu seksiin miehen sitä halutessa. 
-Hän ei usko islamin ylivaltaan ja teokratiaan, vaan monikulttuuriseen yhteiskuntaan ja demokratiaan. Hän ei usko, että uskonnollisilla johtajilla tulisi olla poliittista valtaa. 
-Hän ei usko Koraanin olevan suora, ilmoitettu jumalan sana vaan ihmisten kirjoittama ja jumalan sanan inspiroima. Hän ei usko, että Koraanista on vain yksi oikea tulkinta. 
-Hän ei ole antisemiitti. 

Kaikissa näissä asioissa taikamuslimi uskoo toisin kuin Lähi-Idän kansojen enemmistö.

Suvaitsevaiston mukaan lähes kaikki tulijat ovat taikamuslimeita. He väittävät tulijoiden uskovan samoihin arvoihin kuin meidänkin. Taikamuslimien kaltaiset ihmiset muodostavat hyvällä tuurilla prosentin-pari kotimaansa väestöstä. Taianomaisesti lähes yksinomaan tämän pienenpienen vähemmistön edustajat lähtevät kodeistaan. Saman taikuuden vuoksi takapajuisia uskomuksia omaava enemmistö jää kotiin. Muutamaa mätää omenaa lukuunottamatta tulijamme ovat kuulemma taikamuslimeita.  Jospa me kuitenkin aikuisina ihmisinä olisimme uskomatta taikuuteen? Jooko? Kulttuurierot ovat todellisuutta.

Lähde muslimien valtanäkemyksille: http://www.pewforum.org/files/2013/04/worlds-muslims-religion-politics-society-full-report.pdf

2 kommenttia:

  1. Juuri näin! Yritin joskus keskustella suvaitsevaiston edustajien kanssa tästä asiasta vertaamalla tilannetta käänteisesti: Ajatellaan, että joukko suomalaisia muuttaisi arabimaahan jossa heille kerrottaisiin islamilaisen kulttuurin arvot ja pelisäännöt joihin länsimaalisen tulisi sopeutua. Kuvitelkaa kuinka vaikeaa se olisi. Tämän kysymyksen kun esittää suvaitsevaistolle niin kaikkien tuntuu olevan täysin mahdotonta käsittää, että kyse on kulttuurierosta. Sieltä alkaa satelemaan vastauksia tasa-arvosta, siitä minkälaisia ongelmia ihmisillä on kun he eivät ole saaneet koulutusta, sun muuta argumenttia. Nämä suvaitsevaiset pitävät ajatuksiaan maailmasta korkeimpana totuutena, evätkä näe tai halua nähdä, että yhtälailla jollekin muulle jossakin toisessa kulttuurissa jokin toinen totuus on yhtä totta. Suurin syy suvaitsevaisten mielipiteisiin on kuitenkin sosiaalinen paine samanmielisyyteen koska erimielisyys aiheuttaa lojalitsuuden kyseenalaistumisen ryhmää kohtaan ja toisuvana siirtymisen rasistien leiriin. Enimmäkseen siitä johtuu, ettei mielipiteitä voi muuttaa niin kauan kun yhteisöllisyys on totuutta kiinnostavampaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta. Eräs Oulun vokin työntekijä reagoi valituksiin asukkaiden tirkistelystä uimahallissa sanomalla, että pitää pitää infotilaisuuksia, missä selitetään paikallista kulttuuria ja pelisääntöjä siitä, että naisia pitää kunnioittaa. Kysyin, kuinka monessa infotilaisuudessa hänen itsensä pitäisi käydä, että hänet saataisiin vakuutettua islamilaisten arvojen oikeellisuudesta ja ulos suomalaisista arvoista, kuten sukupuolten tasa-arvosta, moniarvoisuudesta ja demokratiasta. Ei suostunut vastaamaan, vaan kiersi kysymyksen kerta toisensa jälkeen. Ei se kulttuurin vaihtaminen sen helpommin käy toisinkaan päin. Ja aivan totta myös se yhteisöllisyyden laittaminen totuuden edelle. Pari päivää sitten luin ihan mielenkiinnosta Rasmus-ryhmäläisten keskusteluja. Vaikka minkälaisia väitteitä lensi (suurin osa maahantulijoista on naisia ja lapsia, rasistiset rikokset on lisääntynyt jne.), en nähnyt kenenkään kyselevän lähteitä millekään tai mitenkään kyseenalaistavan edes ilmiselvästi virheellisiä väitteitä. Jos joku väite on heistä aatteellisesti miellyttävä, he hyväksyvät sen automaattisesti ja jos ei, he kieltävät sen automaattisesti. Rationaalinen ajattelu ja faktat ei sellaiseen mahdu mukaan.

      Poista