tiistai 2. helmikuuta 2016

Maahanmuuttajat kärsivät turvapaikanhakijoista

Seuratessani turvapaikanhakijoiden tulvaa ja heidän tekemisiään olen huolissani suomalaisten tulevaisuudesta. On kuitenkin toinenkin kansanosa, josta olen huolestunut: hyvin sopeutuneet maahanmuuttajat. Olen aikaisemmin työskennellyt irakilaisen kaverini ravintolassa. Olin ainoa paikallinen ja ainoa nainen siellä silloin. Viikonloppuisin töitä tehtiin aamuneljään asti muslimimiesten ja minun kesken. Ja olin aivan turvassa heidän seurassaan. Sekä ravintolan omistaja että muut työntekijät, joista useat olivat omistajan teini-ikäisiä ja aikuisia poikia, olivat erittäin kohteliaita, jopa varsin kainoja. He ovat länsimaistuneita ja hyvin integroituneita.

Sittemmin kaverini aikuinen tytär on siirtynyt ravintolan johtoon. Hän on kaunis, nuori nainen, joka ei käytä huivia. Koko perheellä on kova työmoraali. Ällistyin tajutessani kaverini työpäivien pituuden: hän tulee töihin aikaisin aamuyöstä valmistelemaan keittiötä ja lähtee kun ravintola on suljettu ja tilit tarkistettu eli arkisin kymmeneltä illalla ja viikonloppuisin aamuneljän maissa. On kuulemma aivan tavallista, että kotiaikaa jää vain muutama tunti töiden välissä.

En voi olla ajattelematta, miten turvapaikanhakijat vaikuttavat tämän perheen elämään. Koska he jakavat saman ihonvärin ja uskonnon maahantulijoiden kanssa, tullaan heitä luulemaan sosiaaliavustusten perässä tulleiksi turvapaikkaturisteiksi. Kaveriani ja hänen poikiaan tullaan aina katsomaan epäilyksellä maahantulijoiden seksirikosten vuoksi. Ravintola on jo aiemmin joutunut rasistisen vandalismin kohteeksi ja pahoin pelkään, että maahantulijoiden toiminta lisää riskiä sille, että tietämättömät tolvanat taas töhertelevät solvauksia ravintolan seiniin -tai pahempaa.

Hyvinsopeutuneet maahanmuuttajat ovat huonommassa asemassa kuin kasut: he joutuvat kohtaamaan vihaa ja tuomitsemista sekä valtaväestöltä että sopeutumishaluttomilta maahanmuuttajilta. Jo VOK:issa on ollut väkivaltaisia välienselvittelyjä länsimaisista tavoista, kuten alkoholin käytöstä. Miten nämä tuoreet, fundamentalistiset tulijat suhtautuvat hyvin sopeutuneisiin muslimeihin? Pariisin terrori-iskujen tekijät tulivat juuri hyvin sopeutuneista perheistä, mutta radikalisoituivat altistuessaan fundamentalistien seuralle. Fundamentalistit syyllistävät hyvin sopeutuneita heidän länsimaisuudestaan ja pyrkivät painostamaan heidät takaisin takapajuisuuteen.

Ja miten tulijat suhtautuvat kaverini tyttäriin: muslimityttöihin, jotka elävät länsimaiseen tapaan töissä käyden eivätkä käytä huivia?  Heistä 87% uskoo myös, että naisen tulisi aina totella puolisoaan ja liki puolet uskoo, ettei nainen saa valita, käyttääkö hän huivia vai ei. Miten käy islamistisista maista tulleille ateisteille? Suurin osa Lähi-Idän muslimeista uskoo, että apostasiasta eli uskosta luopumisesta tulisi tuomita kuolemaan. Entä miten tulijat suhtautuvat homoseksuaaleihin? Kahden suuren lähtömaan, Irakin ja Afganistanin asukkaista lähes kaikki kannattavat sharian mukaista kuolemantuomiota homoseksuaalisuudesta (irakilaisista 91%, afgaaneista 99%).

Meillä on jo "hyviä" maahanmuuttajia: heitä, jotka halusivat paremman elämän mutta turvapaikkajärjestelmän hyväksikäytön sijaan hakivat työlupaa virallista reittiä. Heitä, jotka ovat hyvin sopeutuneita suomalaiseen yhteiskuntaan, kunnioittavat lakia ja paikallisia tapoja sekä tienaavat itse elantonsa ja luovat työpaikkoja.

Ottamalla maahan kymmeniä tuhansia sopeutumishaluttomia ihmisiä, joista monet kannattavat hyvin takapajuisia ja julmia uskonnollisia näkemyksiä, me kaivamme maata myös työperäisten maahanmuuttajien ja todellisten pakolaisten jalkojen alta. Nämä yhteiskuntaamme rakentavat ihmiset ansaitsevat tukemme ja suojelun ääriajattelulta, syrjinnältä ja väkivallalta.

Lähde prosenteille muslimien näkemyksistä: http://www.pewforum.org/2013/04/30/the-worlds-muslims-religion-politics-society-overview/

2 kommenttia:

  1. Ateismi ei ole myöskään missään määrin kunniallinen asia islamilaisessa kulttuurissa. Vaikka ateisti ei olisi syntynyt islamilaiseen perheeseen ja täten luopunut islamista, niin hän on tooodella matalalla islamilaisessa arvoasteikossa.

    VastaaPoista
  2. Jokainen ateisti on kivityksen arvoinen, noin Veikko Lavia vapaasti lainaten

    VastaaPoista