tiistai 26. tammikuuta 2016

Isä tapettiin, vaimo tapettiin, minut siepattiin mutta tää ranneke on perseestä

Pahamaineinen ranneke, vasemmistomedian mukaan moderni keltainen daavidintähti


Ison-Britannian hallitus taipui vasemmistopaineen alla luopumaan paljonpuhutuista rannekkeista, joita turvapaikanhakijoiden tuli käyttää. Rannekkeen saa irti vain saksilla eikä sitä sen jälkeen voi enää kiinnittää uudelleen, joten se on kohtalaisen varma keino kantajan tunnistukseen. Maahantulijat valittivat värillisten rannekkeiden olevan heidän arvokkuuttaan loukkaavia, leimaavia sekä syrjintää lietsovia.

Vasemmalle nojaavat medialähteet innokkaasti uutisoivat yksisilmäistä vinkkeliä, jossa rannekkeet rinnastettiin keltaisiin tähtiin, joita juutalaiset pistettiin natsi-Saksassa kantamaan. Monet artikkelit ja asiasta somessa valittaneet "unohtivat" mainita, että rasistinen brittihallitus ei ihan kiusallaan pistä maahantulijoita ranneketta pitämään, vaan käytännön syystä: kaikki turvapaikanhakijat eivät saa samoja palveluita samalla tavalla.

Jotkut maahantulijat saavat rahaa ruoan ostoon, toiset taas ovat oikeutettuja aterioihin vastaanottokeskuksissa. Ymmärrettävästi eivät työntekijät voi jokaisen maahantulijan naamaa muistaa, niin tarvittiin keino sen erottamiseen, kuka on oikeutettu aterioihin ja kuka ei. Rannekkeella pyritään myös ehkäisemään väärinkäytöksiä kuten sitä, että ruokarahaa saava käyttäisi myös ilmaisia aterioita.

Onneksi löytyy niitäkin julkisuuden henkilöitä, jotka uskaltavat vasemmistolinjasta poiketa. Tv-persoona ja kolumnisti Katie Hopkins tarttui aiheeseen Daily Mailin kolumnissaan otsikolla "Jos Britannia tarjoaa all inclusive-luokan palvelua turvapaikanhakijoille, vähintä mitä he voivat tehdä on pitää sitä hiton ranneketta" ja vertaa rannekkeita lapsille all inclusive-kohteissa jaettaviin rannekkeisiin, joilla he voivat tilata ruokaa ilmaiseksi. Useimmat kansalaiset pitäisivät mieluusti ranneketta jos se tarkoittaisi ilmaisia aterioita. Ilmeisesti se, mikä kelpaisi kansalaisille on kuitenkin liian alentavaa hattu kourassa vieraaseen maahan tulevalle turvapaikanhakijalle ja hänen arvokkuudelleen.

Arvokkuus ei ole sama asia kuin ihmisarvo. Ihmisarvon kanssa synnytään eikä sitä voi menettää mutta arvokkuus ansaitaan omalla työllä. Jos irakilainen tai afgaani keksii hyväksikäyttää syyrialaisten pakenemista, heivaa henkilöllisyyspaperinsa ja matkustaa Eurooppaan elämään muiden verorahoilla, on aika turvallista sanoa, että henkilö on itse luopunut arvokkuudestaan. Vai sanoisimmeko arvokkaaksi vastaavalla tavalla järjestelmää hyväksikäyttävää eurooppalaista?

Toinen tyrmistyttävää yksisilmäisyyttä ja historiantuntemuksen puutetta osoittava piirre kohussa on juutalaisvertaukset. Vasemmisto käyttää mitä tahansa -mukaanlukien juutalaisia- maailman antisemitistisimmän kansan puolustamiseen. Pew Research Center teki tutkimuksen muslimien asenteista juutalaisia kohtaan muslimienemmistöisissä maissa ja tulosten mukaan useissa muslimimaissa 95-99%:lla väestöstä on negatiivinen kuva juutalaisista.

Anti Defamation Leaguen antisemitismitutkimuksen mukaan 74% muslimeista omaa erittäin antisemitistisiä ajatuksia. Tutkimuksessa vastaajien tuli sanoa ovatko he samaa vai eri mieltä erilaisten juutalaisia koskeneiden väittämien kanssa, kuten väitteen "juutalaiset ovat vastuussa suurimmasta osasta maailman sodista" kanssa. Eikä tutkimus yllätä: juutalaiset ovat joutuneet myös Euroopassa muslimien hyökkäysten kohteeksi ja historiallisesti muslimeilla on usein ollut sormensa pelissä kun juutalaisia on vainottu tai murhattu.

 Vasemmisto käyttää juutalaisten kärsimystä kun se heille sopii. Jos taas puhutaan vaikkapa Palestiinan konfliktista, tilanteesta jossa juutalaiset ovat kuluttavassa sodassa sellaisen kansan kanssa, jonka vaistomainen reaktio kaikkeen on kivien heittely ja josta yli 60% uskoo juutalaissiviileihin kohdistuvien terrori-iskujen olevan oikeutettuja, ovat juutalaiset yhtäkkiä pahiksia ja heistä saa sanoa mitä vaan ilman että päätyy syytetyksi antisemitismistä.

Juutalaisia on Israelissa reilut 6 miljoonaa ja heidän ympärillään on tuplamäärä palestiinalaismuslimeja. He ovat siis kansana sellaisessa tilanteessa, jossa suomalaiset olisivat jos täällä olisi 10 miljoonaa muslimia. Siinäpä mietittävää jokaiselle, joka haluaa Israelin tuomita.

Katie Hopkinsin kolumni: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3416052/KATIE-HOPKINS-Britain-prepared-provide-inclusive-resort-service-asylum-seekers-wear-bloody-wristband.html#

Pew:n tutkimus muslimien asenteista juutalaisia kohtaan: http://www.pewglobal.org/2010/02/04/chapter-3-views-of-religious-groups/

ADL:n antisemitismi-indeksi: http://global100.adl.org/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti